MENÜ
İzmir 11°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Irma kasırgasının kategorisi 2'ye düşürüldü
Dünyadan
11 Eylül 2017 Pazartesi 00:31

Irma kasırgasının kategorisi 2'ye düşürüldü

ABD'nin Florida eyaletinin güney kıyılarını vuran ve kuzeybatıya doğru ilerleyen Irma kasırgasının kategorisi 2'ye düşürüldü.

ABD Ulusal Kasırga Merkezi'nden yapılan açıklamada, saatte 192 kilometre hızla Florida'nın güneybatısında yer alan Naples kenti ve Marco Adası'na ulaşan kasırganın kategorisinin 2'ye düşürüldüğü bildirildi. 

ABD'ye doğru 3. kategoride ilerleyen ancak eyaletin güney ucundaki Key West kentine ulaştığında şiddeti artan Irma kasırgasının kategorisi 4'e yükseltilmişti. 

Eyalet yetkilileri, yaklaşık 2 milyon kişinin elektriksiz kaldığını açıkladı. 

Miami'de ise şiddetli rüzgarın etkisiyle iki vinç devrildi. Su baskını ve selin yaşandığı kentte, su seviyesinin 60 santimetreye kadar ulaştığı belirtildi. 

Yetkililer, sabah saatlerinde eyaletin güney kıyılarını vuran Irma kasırgası nedeniyle aracının kontrolünü kaybederek ağaca çarpan bir kişinin öldüğünü açıklamıştı. 

Nüfusunun yaklaşık üçte biri (6,5 milyon kişi) için zorunlu tahliye kararının alındığı Florida eyaletinde Irma kasırgasının ilerleyen saatlerde 3 milyon nüfuslu Tampa ve Fort Myers şehirlerini etkisi altına alması bekleniyor. (AA)

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz