MENÜ
İzmir 13°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İsimleri Bayraklı'da yaşayacak
Yerel Yönetimler
9 Ekim 2019 Çarşamba 11:22

İsimleri Bayraklı'da yaşayacak

Bayraklı Belediyesi Meclisi 3 parka verilecek yeni isimleri oy birliğiyle karara bağladı. Buna göre İzmir'de direnişin simgesi Gazeteci Hasan Tahsin, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Eski Genel Başkanı Prof. Dr. Türkan Saylan ile Mersin'de katledilen Özgecan Aslan'ın isimleri Bayraklı'da yaşayacak.

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal yönetiminde toplanan belediye meclisi, Ekim ayı ilk oturumunda Mansuroğlu Mahallesi 269/13 sokaktaki Baran Sitesi yanında bulunan parka, Mersin'in Tarsus ilçesinde cinayete kurban giden üniversite öğrencisi 'Özgecan Aslan' ismini verdi. Manavkuyu Mahallesi 249/2 sokaktaki Tınaztepe Hastanesi arkasında bulunan parka da Türkiye'de eğitim ve sağlık alanında yaptığı çalışmalarla adını dünyaya duyurmayı başaran, Türk tıp doktoru, akademisyen, yazar, eğitimci ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Eski Genel Başkanı Prof. Dr. Türkan Saylan'ın isminin verilmesi kararlaştırıldı. Osmangazi Mahallesi 617/6 sokakta bulunan belediye hizmet binası arkasındaki parka ise İzmir'e çıkarma yapan Yunan işgalcilere ilk kurşunu sıkarak, ulusal direnişi başlatan Gazeteci 'Hasan Tahsin'in isminin verilmesi oy birliğiyle kabul edildi. Ülke gündeminde farklı konularda iz bırakan önemli kişilerin isimlerinin önümüzdeki aylarda da farklı parklara verileceği belirtildi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Hür Düşünce
 9 Ekim 2019 Çarşamba 12:32
Fazıl Say İdil Biret'in isimlerni ne zaman göreceğiz sokaklarımızda- İkisi de modern Türk insanının dünya temsilcileri. Yüzümüzün akları. Mrksika- İtalya vs gibi sokaklar var- İtalya'ya da konserinde yer bulunamayan-İzmir marşını herkese öğreten Faz Say'ın ismi yok.
 Sarı Çizmeli Memed'A.
 9 Ekim 2019 Çarşamba 11:41
Üçü de yakışır. Tebrikler Bayraklı Belediyesi Meclisi...
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz