MENÜ
İzmir 14°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İstanbul’un ardından gözler İzmir’de: Zam yapılacak mı?
Ekonomi
2 Temmuz 2020 Perşembe 15:34

İstanbul’un ardından gözler İzmir’de: Zam yapılacak mı?

Fırıncıların zam talebinde bulunduğu, İESOB Tarife Komisyonu tarafından değerlendirme yapıldığı, Ticaret Bakanlığı ve federasyona yazıların gönderildiği öğrenildi.

Muhittin AKBEL/EGEDESONSÖZ- İstanbul Fırıncılar Odası’nın ekmeğe zam talebi gündeme otururken, İzmirli fırıncıların da zam istediği öğrenildi. 28 Nisan 2019’da İzmir’de yapılan son zamdan bugüne dek un, su, personel, elektrik ve maya giderlerinde yüzde 60’ı bulan artışlar olduğunu öne süren fırıncıların zam talebi, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nce değerlendirildi. Uzman Tarife Komisyonu ekipleri tarafından belirlenen yeni fiyatın kabulüyle ilgili yazıların federasyon ve Tarım Bakanlığı’na gönderildiği, oralardan cevap beklendiği dile getirildi.

14 AY SONRA GELEN ZAM İSTEĞİ
29 Nisan 2019 tarihinden beri İzmir’de 250 gram ekmeğin, 150 kuruştan, 100 gram ekmeğin 1,25 TL’den satıldığını hatırlatan fırıncılar, “Zam kaçınılmaz oldu. Fakat bu konu ne zaman gündeme gelse, suçlu durumuna düşürülüyoruz. Maliyet girdilerinin olağanüstü arttığı bir dönemde, halkımızca da makul karşılanacak düzeyde zam talebimiz oldu. Yetkili makamların vereceği karara göre yeni bir fiyat tarifesinin uygulanmaya başlayacağını ümit ediyoruz” dediler.

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, zam talebi geldiği iddiasını doğruladı ve şu açıklamayı yaptı: “Federasyon ve Tarım Bakanlığı’na, komisyonlarımızın zam talebiyle ilgili vardığı sonuç doğrultusunda gerekli yazıları gönderdik. Cevap bekliyoruz. O makamlardan cevap gelmeden benim bu konuda açıklama yapmam doğru olmaz.”

İstanbul Fırıncılar Odası, 1,25 TL’ye satılan 200 gram ekmeğin, gramajı aynı kalmak şartıyla, 1,75 TL olması talebinde bulundu.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz