MENÜ
İzmir 15°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İşte o zirvede yaşananlar: Sakin ol başkan!
Politika
17 Ocak 2019 Perşembe 09:32

İşte o zirvede yaşananlar: Sakin ol başkan!

Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, dün gerçekleşen Kemal Kılıçdaroğlu-Aziz Kocaoğlu zirvesinde yaşananları kaleme aldı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısı öncesine Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştü.  Kocaoğlu ve Kılıçdaroğlu İzmir’in durumunu masaya yatırdı.

Yapılan görüşmelerin ise ayrıntılarını ise Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi ele aldı.

Selvi’nin köşe yazısında ilgili bölüm şöyle:

"CHP’de en garanti yer olarak görünen İzmir’de Aziz Kocaoğlu krizi patlak verdi. İzmir büyükşehir belediye başkan adayının açıklanması beklenen parti meclisi toplantısı öncesinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşerek “Yarışta ben de varım” diyen Aziz Kocaoğlu’nun tavrı hesapları altüst etti. İzmir adayının açıklanması ertelendi.

GERGİN GÖRÜŞME
Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer’in İzmir büyükşehir belediye başkan adayı olmasına ilk itiraz İYİ Parti’den gelmişti. Babası Nurettin Soyer’in MHP davasındaki rolü nedeniyle, İYİ Parti Tunç Soyer ismine ülkücü tabanın sıcak bakmayacağını bildirmişti. Ancak ibrenin Tunç Soyer’e kayması üzerine İYİ Parti, PM toplantısından bir gün önce net bir şekilde CHP Genel Merkezi’ne iletiyor. Ama asıl çıkışı Aziz Kocaoğlu yapıyor. Dünkü PM’de İzmir adayının ilan edileceği yönünde sinyalleri alınca bir gün önce Ankara’ya geliyor. Dün CHP’de önce MYK toplantısı, ardından da PM yapılacaktı. MYK’da belirlenen isimler PM’de karara bağlanıp açıklanacaktı. Aziz Kocaoğlu, Kılıçdaroğlu ile MYK toplantısından önce görüşüyor. Kılıçdaroğlu’nun “Sakin ol başkan” demesine rağmen Aziz Kocaoğlu çok sinirli olduğu için görüşme gergin bir ortamda cereyan ediyor. Aziz Kocaoğlu, Kılıçdaroğlu’nun yanına sinirli bir şekilde giriyor. İlk sözü, “Çok sinirliyim” oluyor. Bir ara sesini yükseltince Kılıçdaroğlu, “Başkan sakin ol” deme gereği hissediyor. Kemal Bey’in “Ne içersin?” sorusuna “Bir şey içmeyeceğim” diye karşılık veriyor. “Bugün karar alacak mısınız?” diye Kılıçdaroğlu’na soruyor. Kılıçdaroğlu’nun “Değerlendiriyoruz” demesi üzerine, “Size Tunç Soyer ve Tuncay Özkan olursa olmaz demiştim” diye itirazlarını sıralıyor. İki isme itirazını belirttikten sonra Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur başta olmak üzere bir-iki ismin olabileceğini söylüyor. Zaten görüşme çok uzun sürmüyor."

İŞTE O KÖŞE YAZISI

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Lombak
 17 Ocak 2019 Perşembe 20:20
%100 kaybetmek istiyorsanız İzmir'e Canan Kaftancıoğlunu koyun. Ekrem hafif kalır.
 İbrahim cengiz
 17 Ocak 2019 Perşembe 17:38
Sevgili chp liler inan şaşırıyorum ben uzun yazmayi sevmem sizlere şunu diye bilirim aziz kocaoğlu demek izmirde yaptık larını şöyle bir göz atın en az aziz kacaoğlu iki il daha chp ye kazandırır ama görüyorumuki bazı cevreler izmiride kaybetmenin derdinde ne diyeyim allah akıl fikir versin hepimize
 vatanaş
 17 Ocak 2019 Perşembe 16:30
Her zaman yanındayız Koca Başkanım...
 ahmet
 17 Ocak 2019 Perşembe 16:24
yiyin birbirinizi ete para vermeyin...
 Memur
 17 Ocak 2019 Perşembe 16:04
Azize asla asla oy vermeyiz
 Metin Eriş
 17 Ocak 2019 Perşembe 16:03
Zamane "Fehmi Koru" hayali yazıları ile gündem yaratmaya çalışıyor. Ruh hastası.
 sinir
 17 Ocak 2019 Perşembe 15:19
Bu .oktan herif nerden biliyormuş ne konuşulduğunu? Görüşmeye mi girmiş? Kılıçdaroğlu mu anlatmış Kocaoğlu mu? Neyin teranesi bu? Aziz Başkanın arkasındayız, gerekli görmeseydi müdahale etmezdi! Ayrıca AKP'yi dize getirmiş ve getirecek tecrübesi var! Lombak bile Soyer dediğine göre, var bişi Soyerde!
 ATMA SELVİ
 17 Ocak 2019 Perşembe 15:08
sanki odanın içinde bunları izlemiş. uydurukçular. işiniz gücünüz millete yalan söylemek be!
 Ahmet CEMİLOĞLU
 17 Ocak 2019 Perşembe 14:35
Sayın selvi siz AKP lisiniz lütfen görüşmeyi allayıp pullayıp abartılı bir şekilde ele almayın Aziz KOCAOĞLU astını üstünü bilen Babadan sağlam CHP li saygılı görüşmelerinde ölçülü doğru bildiğini söylüyen kaypaklıktan yalandan dolandan nefret eden bir Belediye Başkanıdır İzmir halkı onu yediden yetmişe bağrına basmış izmirin her karış toprağına ayak basmış hizmet götürmüş ilçe ve köylerde yaptığı yatırımlarıyla yerelde kalkınma modeliyle Türkiyeye örnek olmuştur İzmirliye özgür ve demokratik yaşamın zeminini oluşturmuştur. Çatışmalırın,bölünmelerin,kamplaşmaların, olduğu ülkemizde izmir huzur ve barış içinde yaşamıştır.Her kesimden herjeze parti gözetmeksizin hizmet götürmüştür. Izmirimizi dünyaya avrupaya en güzel şekilde tanıttı ve yaşanılabilir en iyi kent izmiri ıspatladı ve büyük projelere imza attı hala devam eden bitmeyen çok projesi var köylüsüne sahip çıkışıyla koparatifçilikten tutun süt kuzusuna arıtmalara, avrupanın en büyük fuar alanından, sasalı hayvanat bahçesine , metrosundan tutun daha bir çok büyük projelere imza attı üstelik bunu Ankaranın izmire ayırdığı komik bütçeyle değil izmirin malı izmirde kalır satmam sattırmam alırım diyen bir kuruş harama haksızlığa yolsuzluğa izin vermiyen Aziz KOCAOĞLU sayesinde olmuştur. Ey Selvi elini vicdanına koy sence Aziz Kocaoğlu ha deyince kenara itilcek bir adammı şunu unutmasın herkez İZMİR AZİZDİR AZİZ KALACAK bizler Başkanımıza sahip çıkıyoruz dürüst Başkanımıza umarım Genel Merkez boş boş Teneke çalanlara kulak vermez
 Körfez 35,5
 17 Ocak 2019 Perşembe 14:11
2014 seçimlerde Aziz Kocaoğlu Binali bey aday diye koşa koşa yarışa ben de varım dedi ve kazandı.Anlaşılan Binali beyle yarışmaya çok seviyor.2019 yerel seçimlerde Binali bey İstanbul adayı,gene Aziz Kocaoğlu İstanbul adayı olsun,kendini ispatlasın.Ekrem İmamoğlu İzmire kaydırılsın.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz