MENÜ
İzmir 13°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir Barosu başkanını seçti: Eski başkan ateş püskürdü!
Güncel
22 Ekim 2018 Pazartesi 09:57

İzmir Barosu başkanını seçti: Eski başkan ateş püskürdü!

İzmir Barosu’nun yapılan seçimlerinde Çağdaş Avukatlar Grubu’nu temsil eden Özkan Yücel başkan oldu. Eski Başkan Aydın Özcan, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’na tepki gösterdi. Özcan, “İzmir Barosu’nu böldün, parçaladın” dedi.

EGEDESONSÖZ- İzmir Barosu’nda başkanlık  ve yeni yönetim için gerçekleştirilen seçimler tamamlandı. Seçimi, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş ve sonrasında göreve gelen Av. Ercan Demir’in baro başkanlığından sonra yeniden Çağdaş Avukatlar Grubu kazandı.  Pekdaş ve Demir’in ardından Çağdaş avukatlar bölünmüş son seçimleri Cumhuriyetçi Avukatları temsilen Aydın Özcan kazanmıştı. Özcan’ın milletvekili adaylığı için 24 Haziran öncesi istifa etmesinden sonra düşen ivme yeni seçimde kendisini gösterdi. Çağdaş Avukatlar, uzun aradan sonra İzmir Barosu’nun yönetimini devraldı.

İzmir Barosu’nun başkanlığını yapan Aydın Özcan seçim sonuçlarının ardından Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’na tepki gösterdi. Özcan, Ankara’daki Barolar Birliği seçimlerinde bizzat destek verdiği ve İzmir’in oylarını götürdüğü Feyzioğlu’na bu kez ateş püskürdü. Özcan, Feyzioğlu’nu adamları vasıtasıyla Cumhuriyetçi avukatlar gurubunu bölmekle suçladı.

TÜM KALELER YIKILDI!
Açıklama yapan Özcan, şu ifadeleri kullandı:

“İzmir Barosu’na, Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu’na; Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, İzmir Barosu’nun Türkiye Barolar Birliği Üyesi olarak gönderdiği Şakir Uzun birlikte kafa kafaya vererek Atalay Aksay ile koskoca grubu ortadan ikiye bölerek yapacağını yaptı. Lafa gelince en büyük Atatürkçü, Cumhuriyetçi olan Metin Feyzioğlu, İzmir barosu ne yaptı ona da TBB komisyonlarını bu seçime yönelik 2017 mayısından itibaren İzmir baro yönetimine sormadan doldurarak hazırlık yaptı. Hadi o yapıldı ön seçimi de sabote ettirerek kime destek verirse onu seçtireceğini sanıp İzmir’i Ankara’dan yöneteceğini zannetti. Güç zehirlenmesini İzmir’de marjinal olma yolunda ilerleyen bir grup zihniyetini tekrar hortlatarak eline aldı. İzmir Barosu’nun kendisine verdiği desteğe karşılık İzmir barosunun TBB Yönetim Kurulu Üyesi ile ihanet etti. Toplam 3 binin üzerinde oyu olan grubu ikiye böldü. Açık destek verdiği aday ancak 3.cü olabildi, diğer adaydan yaklaşık 500 oy az aldı. Sonuç cumhuriyet değerlerine Atatürk ilke ve devrimlerine inanan meslektaşların üzülmesine neden olmuştur. Dört yıldır ilmek ilmek örerek kazandığımız tüm kaleler yıkılmıştır”

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 
 22 Ekim 2018 Pazartesi 18:22
Kale yıkıldı sözü çok ağır. Kazanan ÇAĞDAŞ Grubu'ndan çıkmıştı, Cumhuriyetçiler Grubu. Unutmamak lazım.
 Metin yavaş
 22 Ekim 2018 Pazartesi 12:08
Amacı zaten İzmir i parçalamaktı. İzmir barosu ve delegelerine hükmedemedi. Hükmettiklerine de böldürdü.
 serhat
 22 Ekim 2018 Pazartesi 11:50
kesinlikle katılıyorum. atalay aksay ve grubuna yazıklar olsun. çağdaş grup rüyasında göremeyeceği başkanlığı aldı.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz