MENÜ
İzmir 13°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir Büyükşehir'de kritik görev için atama zamanı: Kimlerin adı geçiyor?
Yerel Yönetimler
24 Mayıs 2017 Çarşamba 09:19

İzmir Büyükşehir'de kritik görev için atama zamanı: Kimlerin adı geçiyor?

İzmir Büyükşehir Belediyesi yönetiminde iki boş koltuk için Haziran ayında atama bekleniyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, genel sekreter olan Buğra Gökçe ile 15 Haziran'da emekliye ayrılacak Erhan Bey'den boşalan iki genel sekreter yardımcılığı kadrosuna atama yapacak.

Büyükşehir Belediyesi üst düzey yönetiminde haziran ayında zorunlu değişiklikler olacak. Genel Sekreter Buğra Gökçe'nin kadrosunun İçişleri Bakanlığı tarafından onaylanmasının ardından beş genel sekreter yardımcılığı kadrosundan biri ocak ayında boşaldı.

Erhan Bey'in de Mayıs ayında 15 Haziran itibaren geçerli olacak emeklilik dilekçesini vermesi ve yıllık izne çıkmasıyla da bir genel sekreter yardımcılığı kadrosunun daha boşalacağı kesinleşti. Belediye'de bu kadrolara kimin atanacağı beklenmeye başlandı. Her iki genel sekreter yardımcılığı kadrosu için de öncelikli adaylar, bağlı Daire Başkanları'ndan biri olacak. Ancak Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun  İZSU ve ESHOT Genel Müdürlükleri'ndeki bürokratlar arasında da görevlendime yapabileceği öne sürüldü.

Genel Sekreter Buğra Gökçe, İçişleri Bakanlığı, kadrosunu Ocak 2017'de onayladıktan sonra da genel sekreter yardımcısı olduğu dönemde kendisine bağlı olan Yapı İşleri, Fen İşleri, Park ve Bahçeler, Ulaşım, Yapım İhaleleri, Etüt ve Projeler, Banliyö ve Raylı Sistem Yatırımları Daire Başkanlıkları'nı da yönetmeyi sürdürdü. Başkan Kocaoğlu, boşalan bu  genel sekreter yardımcılığı kadrosuna atama yapmadı. Gökçe, vekaleten Genel Sekreterlik görevini üstlendiği Ağsutos 2016'dan bu yana her iki görevi birden yürüttü

Erhan Bey'in emeklilik öncesi yıllık izne ayrılması üzerine Genel Sekreter Yardımcılığı'na Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Yıldız Devran vekalet etmesi için görevlendirildi. Belediye kulislerinde Başkan Aziz Kocaoğlu'nun bu Genel Sekreter Yardımcılığı'na bağlı yedi Daire Başkanı'ndan birini bu kadroya atayabileceği, ancak vekalet görevini yürüten deneyimli bürokrat olan Devran'ın adının öne çıktığı belirtildi. Bu kadroya atamanın 15 Haziran itibariyle yapılması bekleniyor. (DHA)

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 KENYALI
 24 Mayıs 2017 Çarşamba 22:48
kardeşim genel sekreter yardımcılıgı görevi bir devlet memurunda olması gereken liyakat bilgi beceri ...vs serdal selçuk savcı' da fazlası ile var..aziz bey umarım iyi bir tercih yapar
 
 24 Mayıs 2017 Çarşamba 12:57
Bilgili, öngörülü, çalışkan,lider karakterli bu işi haketmiş bir yönetici olmalı.Yoksa sırf tanıdıdık eş dost diye bankamatik memuru müdür yapılırsa, İzsuda olduğu gibi bütün ülkeye rezil rüsva olunur.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz