MENÜ
İzmir 15°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir Fuarı 86. kez 'merhaba' diyor: İşte program
Yerel Yönetimler
17 Ağustos 2017 Perşembe 11:25

İzmir Fuarı 86. kez 'merhaba' diyor: İşte program

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından 18-27 Ağustos tarihleri arasında düzenlenen 86. İzmir Enternasyonal Fuarı on gün sürecek etkinliklerle ticaret, kültür, sanat ve eğlencenin merkezi olacak

Teması inovasyon-enerji, partner ülkesi Rusya Federasyonu, onur konuğu ili Muğla olan İzmir Enternasyonal Fuarı yarın 86. kez kapılarını açıyor

İsmet İnönü Kültür Merkezi’nde saat 18.30’de gerçekleşecek olan açılışta, Rusya Federasyonu Enerji Bakanı Aleksandri Novak, T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Tataristan Cumhurbaşkanı Rustam Minnihanov ile Rusya Federasyonu ve Türkiye’den çeşitli bakanlıkların yetkilileri hazır bulunacak.

İzmir Enternasyonal Fuarı 86. yılında da güçlü sponsorlarıyla pek çok etkinliğe ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

Ana sponsoru Folkart olan 86. İzmir Enternasyonal Fuarı’nın İnovasyon Ana Sponsoru Vestel, Etkinlik Sponsoru Migros, Ulusal Radyo Sponsoru ise Kral Pop.

Her yıl farklı bir tema çerçevesinde düzenlenen İzmir Enternasyonal Fuarı’nın bu yıl teması, geçmiş ile gelecek yılların teması ‘inovasyon’ ile birlikte, ‘enerji’ olarak belirlendi.

İLK KONSER NİLÜFER’DEN
Fuar Çim Konserleri, açılış günü olan 18 Ağustos Cuma günü 21.30’da Nilüfer ile başlıyor.

Konser ücretsiz izlenebilecek.

86. İzmir Enternasyonal Fuarı’na 13 ülke katılıyor. Partner ülke Rusya Federasyonu’nun yanı sıra katılacak olan ülkeler şöyle:

“Tataristan Cumhuriyeti, Kamerun, Sierra Leone, Libya, Japonya, Pakistan, İran, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Bangladeş, Gana, Nijerya ve Sudan.

Firma temsilciliği olan ülkeler ise,  Arjantin, Kanada, Kolombiya, Birleşik Arap Emirlikleri, Mısır, Almanya, Endonezya, Irak, Kazakistan, Meksika, Romanya ve Ukrayna.

Ayrıca, Afganistan, Azerbaycan, BAE, Bangladeş, Bulgaristan, Butan, Fildişi Sahili, Katar, KKTC, Mali, Myanmar, Orta Afrika Cumhuriyeti, Rusya Federasyonu, Saint Lucia, Senegal, Sri Lanka, Somali, Sudan, Tacikistan, Tataristan, Vietnam, Japonya ve Katar ise delegasyon katılımı yapan ülkeler.

EĞLENCE VE SANATIN BULUŞMA NOKTASI
Ana sponsor Folkart, İnovasyon sponsoru Vestel ve Etkinlik sponsoru Migros’un da katkılarıyla dünyaca ünlü gösteriler ve müzik şölenleriyle İzmir Enternasyonal Fuarı her yaştan ziyaretçiye unutamayacakları deneyimler yaşatacak.

İzmir Sanat Merkezi bahçesinde gerçekleştirilecek Edebiyat Sohbetleri’nde fuar ziyaretçileri sevdikleri yazarlarla birlikte olurken; İzmir Tarih ve Sanat Müzesi’nde ziyaret edebilecekleri “Alnımın Çizgilerindesin Memleketim” sergisinde Nazım Hikmet’in hayatı ve şiirleriyle buluşacak.

Tiyatro oyunları, sahne gösterileri, sokak gösterileri ziyaretçilere eğlenceli saatler vaadederken; Sinema Burada Festivali de film gösterimleri, galalar ve sinemanın birçok alanını kapsayan atölyeleri ile bu yıl da dolu dolu geçecek.

Mogambo Caz Geceleri’nde caz müziğinin önemli isimleri İzmir Enternasyonal Fuarı’nda sevenleriyle buluşacak.

ULUSLARARASI İŞ GÜNLERİ
Geçtiğimiz yıl T.C. Ekonomi Bakanlığı himayesinde düzenlenen “İş Günleri Toplantıları” bu yıl da devam ediyor.

Bakanlık düzeyinde yabancı delegasyon katılımlarının sağlanacağı İzmir İş Günleri Toplantıları 17-18 Ağustos tarihlerinde Swissotel’de gerçekleşecek.

İş Günleri’nde ikili iş görüşmeleri, ülke sunumları, proje sunumları yapılırken, yerli ve yabancı fuar katılımcılarının üst düzey yabancı delegasyon ve ulusal ticari temsilcilikleri ile buluşması sağlanacak.

FUAR GİRİŞ ÜCRETLERİ
İzmir Enternasyonal Fuarı’nın giriş saatleri 16.00-23.00, Fuar Çarşısı giriş saatleri 12.00- 23.00 olarak belirlendi.

Fuar giriş ücretleri, İzmirim Kart ile tam 3 TL, öğrenci 2 TL olurken; sadece engelli ve refakatçi, gazi ve gazi yakını, şehit ailesi elektronik kart sahipleri ücretsiz olarak Kültürpark’a girebilecek.

Kartla girişlerin yanı sıra bu yıl Biletix ile girişler de olacak. Mogambo Caz Geceleri, Açıkhava Tiyatrosu, İsmet İnönü Sanat Merkezi ve Sinema Burada Festivali biletleri Biletix’te satışa sunuluyor.

Biletix üzerinden bilet alanlar ayrıca fuar alanına giriş ücreti ödemeyecek.

RUSYA FEDERASYONU HEYETİ’NDEN İLK ZİYARET
86. İzmir Enternasyonal Fuarı’nın açılış öncesi Rusya Federasyonu  Heyeti İZFAŞ’ı ziyaret etti.

Rusya Federasyonu Ekonomi, Kalkınma Bakanlığı Asya Afrika, Latin Amerika Genel Müdür Yardımcısı Yuriy Vasilieviç Zolotarev , Rusya Federasyonu Türkiye  Cumhuriyeti Ticaret  Temsilcisi Aydar Ayupoviç Gaşigullin ve Tataristan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Radik Gimatdinov başta olmak üzere uzman ve danışmanlardan oluşan heyet İZFAŞ yetkililerinden 86. İzmir Enternasyonal Fuarı hakkında bilgi aldı.

İZFAŞ Yönetim Kurulu  Üyesi ve Murahhas Aza Gül Şener, İzmir Enternasyonal Fuarı’nın geçmişini, bugüne kadar geçirdiği  değişimleri ve Rusya’nın fuarda yer alış öyküsünü anlattı.

İzmir’in bölge olarak Türkiye coğraflasında çok önemli bir konumda olduğuna işaret eden Gül Şener, 86. İzmir İzmir Enternasyonal Fuarı’nın Rusya Federasyonu ile Türkiye arasındaki ticari ilişkilerin gelişmesine vesile olmasını dilediğini ifade etti.

Heyet daha sonra Kültürpark alanı ve hollerde incelemelerde bulundu.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 İzmirli
 17 Ağustos 2017 Perşembe 22:09
Neden 30 ağustos 10 eylülde açılmadı her kes tatilde kim gidecek diye peki bayram tatilende kim gidecek bu geçen seneden tarih yapılıyor yorum yaparken biraz düşünün biraz peki bayram tatilinde kim gidecek
 egeli
 17 Ağustos 2017 Perşembe 16:17
fuarın eski tadı yok fuar yapılmadı demesinler diye yapılıyor gibi geliyor bana göre eskiden aylar öncesi millet izmir fuarına gidecez diye hazırlık yapılırdı saygılar.
 
 17 Ağustos 2017 Perşembe 13:33
Fuar neden eskisi gibi 30 Ağustos ve 9 Eylül arası yapılmadı? Oldu olacak fuarı haziranda yapın siz. Herkes tatilde ve kim gidecek fuara? Fuarın tarihleri ile oynamanız bile hata
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz