MENÜ
İzmir 12°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nde seçim heyecanı: Yenilik Grubu yola çıktı
Güncel
6 Mart 2018 Salı 16:47

İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nde seçim heyecanı: Yenilik Grubu yola çıktı

İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nin 27 Mart’ta yapılacak genel kurulu öncesinde “Yenilik Grubu” yola çıktı.  Cemiyet Başkan Yardımcısı Tayfur Göçmenoğlu’nun öncülük ettiği isimler 10 maddelik bildiri yayınladı.

EGEDESONSÖZ- Başkanlığını Misket Dikmen’in yaptığı İzmir Gazeteciler Cemiyeti 27 Mart’ta genel kurulunu gerçekleştirecek. Cemiyet üyesi gazetecilerin oy kullanacağı seçimde rakipler de belli oluyor. Dikmen’in yeniden aday olacağı seçimde karşısına, yönetiminde yer alan Başkan Yardımcısı Tayfur Göçmenoğlu’nun öncülük ettiği “Yenilik Grubu” çıktı.

Konak Meydanı’nda Şehit Gazeteci Hasan Tahsin Heykeli’nin önünden mesaj veren isimler şu açıklamayı yaptı:

Gazeteciliğin, içinde bulunduğu ekonomik ve siyasi baskılardan kurtulmasında ve yeniden itibarlı bir meslek haline gelmesinde etkili rol oynayacak bir İzmir Gazeteciler Cemiyeti hedefiyle, 27 Mart 2018 tarihinde gerçekleşecek olan genel kurulda Yönetim Kurulu'na adaylığımızı açıklıyoruz.

Çok sayıda gazetecinin cezaevinde olduğu, sektörde işsizliğin günden güne arttığı ve editöryal bağımsızlığın bitirilmeye çalışıldığı bu zorlu koşulları,  dayanışma ve birliktelikle aşacağımıza inanıyoruz.

Hizmet aşkıyla yola çıkan bizler bu onurlu göreve talibiz.

İşte yol haritamız:

- Basın hak ve özgürlüklerinin savunulmasında en güçlü ses biz olacağız.

- İşsiz arkadaşlarımızın sorunlarını en aza indirmek için bütün gücümüzü kullanacağız.

- İzmir Gazeteciler Cemiyeti'ni siyaset üstü bir konumda tutarak itibarını artıracağız.

- Parasal olarak güçlü kurumlar, temsil anlamında da güçlüdür. Cemiyetimizin her kuruşuna sahip çıkarak, kaynakları korunmuş bir konuma getireceğiz. Biliyoruz ki, onun her kuruşunda sizin hakkınız vardır.

- Her anlamda şeffaf olacağız. Bu anlamda bağımsız denetim kuruluşları ile çalışıp, mali raporları dileyen üyelerimizin bilgisine sunacağız.

- 9 Eylül Gazetemizi ekonomik bağımsızlığa kavuşturarak genç gazetecilerin yetiştiği bir okul haline getirmek için çalışacağız. Meslek büyüklerimizden oluşan dönüşümlü yayın kurulu uygulamasını da başlatacağız.

- Kişi , kurum ve kuruluşlarla mesleki anlamda kavga etsek de küs olmayacağız. Ötekileştiren değil, birleştiren cemiyet olacağız.

- Hasan Tahsin Gazetecilik Yarışması'nı, Eflatun Nuri Ulusal Karikatür Yarışması'nı özendireceğiz. Jürinin İzmirli gazetecilerden oluşmasını sağlayacağız.

- Meslektaşlarımızın dışa açılması, daha geniş ufuklara sahip olması için ulusal ve uluslararası kurum ve kuruluşlarla  ilişkiler içine girip, özellikle genç arkadaşlarımıza bu imkanı sunacağız.

- Genç meslektaşlarımızın, cemiyete aidiyetini artırmak için dayanışma içinde olacağız. Diğer meslek platformlarıyla da uyum içinde çalışacağız.

İŞTE O İSİMLER

Tayfur Göçmenoğlu

Melis Apaydın İde

Semra Kırışman Gülebastı

Arzu Şahin

Medat Şenay

İlker Çoban

Mustafa Oğuz

Serdar Yılmaz

Sedat Alp

Mücahit Bektaş

Yağız Deniz Biricik

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz