MENÜ
İzmir
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir Ticaret Odası’nda tarihi gün: Başkan Özgener’den ilk açıklama
Ekonomi
14 Nisan 2018 Cumartesi 13:45

İzmir Ticaret Odası’nda tarihi gün: Başkan Özgener’den ilk açıklama

İzmir Ticaret Odası’nda seçim heyecanı sona erdi. 26 yıllık Ekrem Demirtaş’ın yönetiminin ardından yeni başkan seçilen Mahmut Özgener’den ilk açıklama geldi.

Mehmet İŞLER/ EGEDESONSÖZ- İzmir ticaretinin 133 yıllık çınarı İzmir Ticaret Odası, başkanlık seçimi için sandık başına gitti.

26 yıldır yönetim kurulu başkanlığı görevini yürüten Ekrem Demirtaş’ın seçimlere 12 saat kala adaylıktan çekileceğini ilan etmesinin ardından Mahmut Özgener tek aday aday oldu.

Yapılan seçimlerinden ardından Özgener, 151 oyla yeni başkan oldu. Özgener, seçimin ardından sıcağı sıcağına açıklamalarda bulundu.

Özgener, “Yaklaşık 6 ay önce değişim ihtiyacını hissederek çıktığımız yolun sonuna geldik. 6 ay boyunca çok çalıştık. Şehirde çok teveccüh gördük. Değişim ihtiyacına olan isteği içinden hissettik. Bugün de bunun sandıkta yansımasını büyük mutlulukla gördük ve başkan seçildik. Herkese, İzmir halkına, güzel odamızın üyelerine teşekkür ediyorum. Benimle beraber yol alan arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bu değişimin farklılığını Pazartesi gününden itibaren herkes yakından izleyecek. Bize duydukları güvenin boşa çıkmayacağını görecek” diye konuştu.

DUYGUSAL BİR GÜN OLDU, REKOR OY ALDIM, DEMİRTAŞ’A TEŞEKKÜR EDİYORUM!
Özgener, “26 yıl boyunca odamıza İzmir’e hizmetler etmiş eski başkan Ekrem Demirtaş’a teşekkürler ediyorum. Hayırlara vesile olsun. Duygusal bir gün oldu benim için. Emeğinizin karşılığını aldığınızda hakikaten hisli oluyorsunuz. Şükürler olsun ki değişim ihtiyacından dolayı rekor oyla başkan seçildim. Tüm destek olanlara teşekkür ediyorum. Sağ olsun var olsunlar” açıklamasında bulundu.

BUGÜN 9 NİSAN’DAN BELLİYDİ
Özgener, “Bir şey daha ilave etmek istiyorum. Aslında 9 Nisan’daki komite seçimlerinde biz bugünün neticesini almıştık. Bugünün göstergesi 9 Nisan seçimleriydi. Üyelerimizin verdiği oylar değişim ihtiyacının göstergesiydi. Bugün geldiğimiz nokta sürpriz kesikle olmadı. Aksine 9 Nisan’ın sürecinin devamı oldu” dedi.  

DEMİRTAŞ’IN ÇEKİLMESİ HEM SÜRPRİZ OLDU HEM OLMADI
Özgener, Demirtaş’ın adaylıktan çekilmesiyle ilgili, “Tabi 1 gün kala olan çekilme sürpriz oldu. Sandıktan bana gösterilen teveccühü gördüğümde bizim yaptığımız hesapla neredeyse aynıydı. İkili yarış düşüncesindeki yaptığımız hesaplarla çok yakın örtüştü. Bu sonuç belliydi. Hem sürpriz oldu hem sürpriz olmadı” diye konuştu.

ANLAYIŞI DEĞİŞTİRECEĞİZ
Özgener, “İlk icraatımız yönetim anlayışını değiştirmek olacak. Ben değil biz mantığıyla yöneteceğiz. Tek başımıza değil tüm yönetimimizle yöneteceğiz. Bunun farkını yakında göstereceğiz” dedi.

ELEŞTİRİLMESİ GEREKEN İLK ŞEY
Özgener ayrıca kadın temsiliyeti noktasındaki eksiklik için özeleştiride bulundu ve “Yönetim kurulunda kadın yer almamasını eksiliğimiz olarak değerlendiriyoruz. Ve yaptığımız eleştirilmesi gereken ilk şey olarak görüyoruz. Bu da bize tecrübe oldu” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz