MENÜ
İzmir 13°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir Valiliği paylaştı: Trafiğe 'GTA'lı önlem
Güncel
15 Mayıs 2019 Çarşamba 15:11

İzmir Valiliği paylaştı: Trafiğe 'GTA'lı önlem

İçişleri Bakanlığı'nca yaya önceliğine dikkat çekmek amacıyla hazırlanan ‘Yaya önceliğini bir de GTA ile öğreniyoruz’ başlıklı video İzmir Valiliği’nin de internet sitesinde yer aldı.

EGEDESONSÖZ- İçişleri Bakanlığı'nca yaya önceliğine dikkat çekmek amacıyla hazırlanan ‘Yaya önceliğini bir de Grand Theft Auto (GTA) ile öğreniyoruz’ başlıklı video Türkiye’deki birçok valiliğin web sitesinde kendine yer buldu. Bakanlık tarafından Youtube’a da yüklenen video, İzmir Valiliği’nin de internet sitesine eklendi.

2019 yılının ‘Yaya Öncelikli Trafik Yılı’ ilan edilmesinin ardından İçişleri Bakanlığı'nca başlatılan tanıtım kampanyaları sürerken ilginç bir hamle geldi.

Bakanlık özellikle genç neslin yakından aşina olduğu ve dünyada milyonlarca insanın ilgi gösterdiği bilgisayar oyunu GTA ile yaya önceliğine dikkat çekti. Hazırlanan videoda ‘Işık var, polis yok. Işığa uyulur’, ‘Işık var, polis var. Polise uyulur’, ‘Işık yok, polis yok. Yaya yola çıktığında sürücü durmak zorundadır.’ ‘Görev başarılı’ ibareleri ile kurallara uyulmaması halinde 'Yaya önceliği kuralını ihlal ettiğiniz için 488 TL para cezası kesilmiştir’, ‘Işıksız yaya veya okul geçidinde yaya yola adım attığında, sürücü durmak zorundadır’ görevleri yer aldı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 vatandaş
 16 Mayıs 2019 Perşembe 09:14
vatandaşada sadece yaya geçidinden geçmesi gerektiği öğretilmeli, bununda cezai işlemi olmalı kafamıza göre her yeri yaya geçidi ilan edemeyiz.
 mahmut aktaş
 16 Mayıs 2019 Perşembe 01:03
yurdum insanı her zaman ki gibi kendine göre hareket etmekte.trafikte çizgi kanunu yoksunluğunu yaşamaktayız.yayalar her yerde geçiş üstünlüğü var zannederek hareket etmesi daha kötü sonuçlar doğurmakta.yetkililer okullarda doğru eğitimle başlasalar belki yol alabiliriz.
 enver olgunsoy
 15 Mayıs 2019 Çarşamba 17:43
yaya geçidi sözcüğü geçmiyor.o zaman yaya geçitleri de kaldırılsın isteyen yaya bu günlerde yaptığı gibi gönlüne göre istediği yerde kendini yola atsın.
 Nihal
 15 Mayıs 2019 Çarşamba 15:30
Işıkta durmayan sürücüler varken çok zor... Hakimiyeti Milliye okulunun önündeki ışığa baksınlar...
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz