MENÜ
İzmir 18°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir'de 14 kişi daha itirafçı oldu!
Güncel
11 Aralık 2018 Salı 11:35

İzmir'de 14 kişi daha itirafçı oldu!

İzmir'de FETÖ'ye yönelik soruşturmada, mahrem imamlar tarafından ankesörlü telefon üzerinden arandıkları tespit edilen 60 kamu görevlisinden 5'i tutuklandı. Adli kontrol şartıyla serbest bırakılan 29 şüpheliden 14'ü itirafçı oldu. Ayrıca örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandıkları iddiasıyla 19 kişi hakkında yakalama kararı verildi. 9'u yakalandı.

İzmir'de, Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik operasyoda gözaltına alınan 60 kamu görevlisinden 5'i tutuklandı. 

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında yakalanan ve 2014-2016 yıllarında mahrem imamlar tarafından ankesörlü telefondan ardışık ve bir düzen içinde arandıkları belirlenen 46'sı infaz koruma memuru ile mübaşir, zabıt katibi, icra memurunun da aralarında bulunduğu 60 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı. 

Sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan 26'sı savcılıktan salıverildi.

Nöbetçi sulh ceza hakimliğine çıkartılan şüphelilerden 5'i, "silahlı terör örgütü üyesi olma" suçlamasıyla tutuklandı, 29'u adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Şüphelilerden 14'ü etkin pişmanlık hükümlerinden yararlandı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü FETÖ soruşturması kapsamında 2014-2016 yıllarında mahrem imamlar tarafından ankesörlü telefondan ardışık ve bir düzen içinde arandıkları belirlenen 46'sı infaz koruma memuru ile mübaşir, zabıt katibi, icra memuru gibi kamuda çalışan 62 şüpheli hakkında yakalama kararı verilmişti. Şüphelilerden 60'ı 7 Aralık'ta, İzmir merkezli 17 ilde düzenlenen operasyonda gözaltına alınmıştı.

19 KİŞİYE YAKALAMA KARARI
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandığı tespit edilen, aralarında avukat, doktor, öğretmen ve meslekten ihraç edilen emniyet müdürünün de bulunduğu 19 zanlı hakkında gözaltı kararı verildi. 9'u yakalandı.

Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele şubesi ekipleri, şüphelilerin yakalanması için sabah saatlerinde belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi.

Şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmalar sürüyor. (AA)

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz