MENÜ
İzmir 11°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir'de 18 sağlık kurumu tek arşivde!
Sağlık
2 Haziran 2017 Cuma 12:34

İzmir'de 18 sağlık kurumu tek arşivde!

İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği (KHB) Genel Sekreterliği yeni arşiv binası ve sistemi ile kendisine bağlı olan 18 sağlık tesisinin arşivini Menderes ilçesindeki tek bir merkezde topluyor.

Eski hastane bodrumlarındaki güvensiz koşullardan yeni dijital ve oldukça hassas kriterleri bulunan 810 metrekare genişliğinde 12 memte yüksekliğindeki binaya taşınan Genel Sekreterliğe ait tüm arşiv bilgileri, artık uygun olmayan fiziki koşulardan, deprem, yangın, sel gibi felaketlerden etkilenmeden yıllarca kolayca saklanabildiği gibi, dijital barkod sistemi ile daha kolay ulaşılabilecek.  

İzmir Kuzey KHB Genel Sekreteri Doç. Dr. Ahmet Emin Erbaycu "Menderes ilçesinde yer alan 12 metre yüksekliğe ve 810 metrekare alana sahip 'Merkezi Hasta Dosyası Arşiv Binası'nı kullanmaya başladık. Genel Sekreterliğimize bağlı sağlık tesislerimizde kayıtlı hastaların arşivleri artık tek bir yerde ve daha güvende olacak. Hastanelerde 100 binlerce dosyanın arşivlenmesi amacıyla kullanılan alanlar boşalacak ve buralar hastalara hizmet vermek amacıyla kullanılabilecek. Yine arşiv binası olarak halen kiralık olan yerler de boşaltılarak hastanelerimizin kira yükü azaltılacak. Ayrıca kalite standartlarını sağlamayan depolar, odalar yerine hastane evrakları tümüyle kalite standartlarını karşılayan iklimlendirme, yangın algılama sistemi, ısı-nem takip sistemi, 7/24 kamera takipli güvenlik sistemi bulunan bir izole alanda güvenlik içinde saklanacak.

İzmir Kuzey Kurumları’nın hiçbirinde fiziksel arşiv birikimi olmayacak ve istenilen dosyaya istendiği anda dijital arşiv sistemi ile ulaşım mümkün olacak. Birliğimize bağlı hastanelerdeki dosyalar önce ilgili hastanelerde bulunan veri tabanlarına uygun olarak barkodlanıp daha sonra arşiv kutularına yerleştirilecek. Bu kutular ise barkodlanıp arşiv yazılımına kaydedilip bir tutanak karşılığında Merkezi Hasta Dosyası Arşivi'ne gönderilecek. Şu ana kadar 4 hastanemiz yaklaşık 16 bin arşiv kutusu ve yine yaklaşık olarak 250-300 bin hasta dosyasını merkezi arşive göndermiş durumda" dedi. (DHA)

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz