MENÜ
İzmir 18°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir’de ‘Anıtkabir’ bölünmesi: Başkanlar aynı gün oradalar fakat…
Yerel Yönetimler
15 Nisan 2019 Pazartesi 13:07

İzmir’de ‘Anıtkabir’ bölünmesi: Başkanlar aynı gün oradalar fakat…

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, mazbatasını almasının ardından Millet İttifakı’nın belediye başkanları ile Anıtkabir’e ziyaret edecek. Diğer yandan Cumhur İttifakı’nın belediye başkanları Soyer’in programına karşılık vermedikleri ve alternatif olarak aynı gün içinde Anıtkabir programı gerçekleştirecekleri bildirildi.

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, mazbatasını aldıktan sonraki ilk Ankara ziyaretini 16 Nisan Salı günü, İzmir’deki ilçe belediye başkanlarının katılımı ile gerçekleştirecek. Başkanlar saat 17.00’de Anıtkabir’i ziyaret edecek. Başkan Tunç Soyer burada Anıtkabir Özel Defteri'ni imzalayarak Ata'ya seslenecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen programa otuz ilçe belediye başkanı ve eşleri davet edildi.

Anıtkabir programı öncesinde ise Millet İttifakı çatısı altında seçilen İzmirli başkanlar saat 14.30'da CHP Genel Merkezi'ni ziyaret ederek Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile buluşacak. Heyetin bir sonraki durağı İyi Parti Genel Merkezi olacak. Heyet, saat 16.00'da İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i ziyaret edecek.

CUMHUR İTTİFAKI'NDAN ALTERNATİF ANITKABİR PROGRAMI!
AK Parti ve MHP'den oluşan Cumhur İttifakı'nın ise Soyer'in çağrısına karşılık vermediği fakat kendilerinin bir program hazırladığı öğrenildi. Aliağa'nın MHP'li Belediye Başkanı Serkan Acar  ile Bayındır Belediye Başkanı AK Partili Uğur Demirezen, Kınık Belediye Başkanı AK Partili Sadık Doğruer, Kiraz Belediye Başkanı AK Partili Saliha Özçınar ve Bergama Belediye Başkanı AK Partili Hakan Koştu'nun aynı gün Ankara'nın yolunu tutacağı belirtildi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ'ın organize ettiği ifade edilen programa meclis üyeleri de davet edildi. AK Parti ve MHP'nin genel merkezlerine temaslarda bulunulacağı aktarılırken Anıtkabir'e de saat 13:00'de gidileceği öğrenildi. Millet İttifakı'nın davetine karşılık vermeyen ve onların 17:00'deki Anıtkabir ziyaretinin öncesinde Atatürk'ün huzuruna çıkacak olan İzmir'deki Cumhur İttifakı temsilcileri böylece kendi hazırladıkları alternatif programla manidar bir harekete imza atmış oldu. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Yazıklar olsun
 16 Nisan 2019 Salı 10:24
Bu AKP'li ve MHP^li Belediye başkanlarına yazıklar olsun. Atatürk'ü ziyaret için bile ayrı hareket ediyorlar. İşte toplumu kamplara bölmenin örneği. Tekrar tekrar YAZIKLAR OLSUN.
 
 16 Nisan 2019 Salı 08:45
Bayındırdan o kadar çiçek fidan alımı yapıldı. Gittiler akepeye verdiler. alışverişi kesin aç kalsınlar nankörler. Akepe kurtarır bunları. Ülkenin hali ortada neyine akepeye vermişler? Aliağa'ya da İzban seferlerini kaldırın. Bergama izban projesi rafa kalksın. Kıssasa kıssas. Kınık, kiraz bu kafayla bir yere varamaz.
 TC misafir
 15 Nisan 2019 Pazartesi 21:18
Biz ülkede birlik beraberlik ve huzur isterken birileri çıkıp çocukluk ederek toplumu ayrıştırmaya ve huzursuzluk yaratmaya çaba sarf ediyor. Ne makamınıza ne de yaşınıza başınıza yakışacak bir durum değil.
 izmir 35
 15 Nisan 2019 Pazartesi 19:55
izmirde akp ye nasıl belediye verilr. Yazıklar olsun aliaga,bergama,kınık,kiraz ve bayındıra.
 Oğuz Kaan
 15 Nisan 2019 Pazartesi 16:54
Muhalif belediye başkanlarına çağrımdır; İzmir'i temsil ediyorsanız, davete icap edip Anıtkabir'e birlikte gitmeniz güzel olurdu. İzmirlinin sandıktan çıkan iradesine saygılı olmanızı dilerim.
 Gürkan
 15 Nisan 2019 Pazartesi 14:31
Sebep? Geçen de yemeğe katılmamışlardı.
 Lombak
 15 Nisan 2019 Pazartesi 14:22
İyi aferin böyle daha sık olsun bu ziyaretler. Seviniyorum.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz