MENÜ
İzmir 13°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir'de Defterdarlık'tan satış yağmuru: Denize sıfır 'altın arsalar'!
Ekonomi
26 Temmuz 2017 Çarşamba 11:55

İzmir'de Defterdarlık'tan satış yağmuru: Denize sıfır 'altın arsalar'!

İzmir Defterdarlığı, İzmir’in iki turistik ilçesinde taşınmazların satışı için harekete geçti. Taşınmazların satışından toplam 16,5 milyon TL gelir elde edilmesi bekleniyor.

EGEDESONSÖZ- İzmir Defterdarlığı, Çeşme ve Karaburun ilçelerinde bulunan konut alanı, yol, park, turistik tesis alanı ve günübirlik tesis alanı statüsündeki 23 ayrı taşınmaz için ihaleye çıkıyor.

ÖDEMEDE BÜYÜK KOLAYLIK
Karaburun’da Bozkoy ve Mordoğan mahallelerinde bulunan 4 taşınmaz için satışa çıkıldı. Bozköy Mahallesi’nde bulunan arsanın denize sıfır olması ise dikkat çekti.

Açık teklif usulü yapılacak olan satışlardan toplam 2 milyon 933 bin TL gelir elde edilmesi bekleniyor. Alıcılar için ise cazip teklifler sunuldu. Buna göre, satışın 4’te 1’i peşin ödenebilirken geri kalan kısmı 2 yılda 8 eşit taksitle ödeme kolaylığı sunuldu. Ayrıca alıcıların 5 yıl boyunca emlak vergisinden muaf olacağı belirtildi. İhalenin 25 Ağustos’ta yapılacağı belirtildi.

ÇEŞME’DEKİ 5 MAHALLEDE 14 ARSA SATIŞTA
Önemli turizm merkezi Çeşme’de de Defterdarlık tarafından 14 ayrı taşınmazın ihalesine çıkıldı. Musalla, Alaçatı, Dalyan, İnönü Fahrettinpaşa, Ovacık ve Sakarya mahallerinde bulunan arsalardan toplam 13 milyon 478 bin TL gelir elde edilmesi bekleniyor.  Karaburun’da yapılan satış için alıcılar için gösterilen kolaylıkların Çeşme’de de gösterilecek. Staışların bir kısmı dün yapılırken önemli bir kısmının bugün ihale edileceği ve ihalenin açık teklif usulü yapılacağı öğrenildi.

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz