MENÜ
İzmir 12°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir'de İmamoğlu'na mazbatalı destek
Politika
14 Nisan 2019 Pazar 18:15

İzmir'de İmamoğlu'na mazbatalı destek

CHP Buca Gençlik Kolları Örgütü, YSK'ya İmamoğlu'nun mazbatasının verilmesi için çağrı yaparken, sembolik olarak da mazbata dağıttı.

31 Mart'ta yapılan yerel seçimlerde İstanbul'da Büyükşehir Belediye Başkanlığı yarışını resmi olmayan sonuçlara göre kazanan CHP'li Ekrem İmamoğlu'na henüz mazbata verilmemesi üzerine tartışmalar sürerken, İzmir'den bir destek eylemi geldi. 

CHP Buca Gençlik Kolları Örgütü YSK'ya İmamoğlu'nun mazbatasının bir an önce verilmesi için çağrı yaparken, sembolik olarak da mazbata dağıttı. 

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

"Buca Gençlik Kolları olarak örgütümüzle büyük bir özveri ve sorumlulukla yürüttüğümüz seçim çalışmalarımızın sonucunda üstün bir başarı ile Belediye Başkanlığı seçimlerini kazanmış bulunuyoruz. 

Biz Cumhuriyet Halk Partisinin değerlerini savunan Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği yolda hiçbir çıkar gözetmeden, gönüllülük esasıyla ilerleyen Gençler olarak sokak sokak, kapı kapı gezerek, yılmadan yorulmadan, tek tek el sıkarak, insanların vicdanlarına seslenerek çalıştık. Bucamız bu bahara ve aydınlığa olan çağrımıza ses verdi ve başardık. Bu başarı bizlerin, hep birlikte verdiği, Cumhuriyet değerlerinin korunmasının ve aydınlık bir Türkiye mücadelesinin sonucudur. Bu başarı Başkanımız Erhan Kılıç’ın, Buca örgütümüzün, Gençlik Kollarımızın, Kadın Kollarımızın ve partimize gönül vermiş Bucalı yurttaşlarımızın başarısıdır. Birlikte bahara yürüyeceğiz dedik, birlikte başardık. Kazanan Buca olmuştur. 

Evet sevgili Bucalılar, bizler Buca'da  nasıl ki onurlu bir mücadele verdiysek, partimizin bütün kadroları, emekçileri ülkenin dört bir yanında bu mücadeleyi sürdürmüş ve başarıya kavuşturmuştur. Nasıl ki, Mersin'de,Adana'da ,Antalya'da Ankara'da, İzmir'de başkanlarımız mazbatalarını almış ve görevlerinin başındalarsa, Buca Gençlik Kolları olarak İstanbul'da da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu'nun bir an önce mazbatasının verilmesini talep ediyoruz. Demokratik bir seçimin gereği olarak yarışı önde bitiren tüm seçilmişlere mazbatalarını verin diyoruz. 

Nasıl ki hiç kimseyi öteki görmeden, farklılıklarımızı zenginliğimiz kabul ederek, herkese eşit yaklaşarak seçim çalışmalarımızı yürüttüysek, aynı şekilde belediye başkanlığına hak kazanmış herkesin aynı eşit hukuk çerçevesinde mazbatasını almasını ve görevine başlamasını istiyoruz. 

Buradan YSK’ya sesleniyoruz seçimlere şaibe düşürmeyin, sandığa yansımış olan halkın iradesinin gasp edilmesine izin vermeyin. 

Başta İstanbul Büyükşehir belediyesi olmak üzere, partimizin kazandığı bütün belediyelerde, katılımcı yerel yönetim anlayışımız ve sosyal demokrasi değerlerimiz çerçevesinde; eşit ve adil hizmet etmeye devam edeceğiz. 

Bizler Cumhuriyet Halk Partisi gençliği olarak, partimizin milli kuvayiye den bize miras bıraktığı mücadele ruhunu ve direniş azmini sürdüreceğimizi tekrar belirtmek istiyoruz. Mustafa Kemal Atatürk'ün gençliğe hitabe de bize seslenişini tüm varlığımıza hissediyor, yaşıyoruz ve yaşatacağız. Vatan şairimiz Nazım Hikmetin dizelerinde dile getirdiği gibi, haykiriyoruz; akın var akın güneşe akın.
Güneşi zapt edeceğiz, güneşin zaptı yakın...

Şimdi örgütümüzün özgücü Gençlik Kollarımızla Ekrem İmamoğlu adına hazırladığımız sembolik, ama aslında hakkımız olan mazbatamızı dağıtacağız..."

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 bayraklı lı
 15 Nisan 2019 Pazartesi 18:31
osmanlının başkentini bir rum pontus yönetemez.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz