MENÜ
İzmir 13°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir’de ‘Millet İttifak’ı toplandı: Partilerden koordinatörler atanacak!
Politika
15 Mayıs 2018 Salı 16:47

İzmir’de ‘Millet İttifak’ı toplandı: Partilerden koordinatörler atanacak!

İYİ Parti, CHP, DP ve SP’nin İzmir il başkanları bir araya geldi. Seçim ve sandık güvenliğini masaya yatıran başkanlar partilerinden atanacak koordinatörlerle süreci yürütecek.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ/Türkiye 24 Haziran’da gerçekleşecek erken genel ve cumhurbaşkanlığı seçimlerine kilitlendi. AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) kurduğu ‘Cumhur İttifak’ı karşısında yer alan, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), İYİ Parti, Saadet Partisi (SP) ile Demokrat Parti’den (DP) oluşan ‘Millet İttifak’ının İzmir’deki temsilcileri düzenlenen toplantıda önemli kararlar aldı.

İYİ Parti İzmir İl Başkanı Koray Ükünç’ün çağrısıyla Kordon Otel’de gerçekleşen zirveye CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Demokrat Parti İzmir İl Başkanvekili Ahmet Nedim Turbil, Saadet Partisi İzmir İl Başkanvekili Mustafa Erduran ile partilerin il yöneticilerinden bazıları katıldı.

Basına kapalı gerçekleşen zirvede seçim sırasında sandık güvenliğinin sağlanması noktasında alınacak tedbirler ve yapılacak çalışmaların masaya yatırıldığı öğrenildi. Toplantının ardından il başkanları basın mensuplarına açıklama yaptı.

BİR TANE OY ÇALDIRMAYACAĞIZ, HALKIMIZIN KUŞKUSU OLMASIN
İYİ Parti İl Başkanı Ükünç, “İttifak yapan 4 partinin daha verimli çalışması için sahada neler yapabiliriz noktasında tartıştık.  Çok verimli bir toplantı oldu. Her partiden bir koordinatör arkadaş belirliyoruz. Bu arkadaşlar gereken çalışmaları yapacaktır. Toplantımızın amacı seçim ve sandık güvenliğiydi. Bu noktada ne gerekiyorsa hepsini yapacaklar. Bunun altında onlarca madde var. Merkezde ya da köylerde bir tane oy çaldırmayacağız. Çok kararlı bir ekibimiz var. Halkımızın hiçbir kuşkusu olmasın” dedi.

MÜCADELEMİZ ORTAK BİR MÜCADELE
CHP İl Başkanı Yücel ise, “Seçim ve sandık güvenliğiyle ilgili çok verimli bir toplantı yaptık. 4 siyasi partinin başkanları olarak önerilerimizi dile getirdik. Mücadelemiz ortak bir mücadele. Genel başkanlarımızın aldıkları ittifak kararının tabana, örgütlere yansıması gerekiyor. Bizim mücadelemiz demokrasi mücadelesidir. Hukuk kurullarıyla seçim gerçekleşmesi, halkın iradesinin sandığa yansıması için gerekli önlemler alınacaktır. Partiler gerekli desteği birbirine verecektir. Bu konuda iletişimi ve alınan kararları daha hızlı hayata geçirmek için her bir partiden koordinatör atanmasını kararlaştırdık. Koordinatör arkadaşlarımızın da isimlerini zamanı geldiğinde paylaşırız” diye konuştu.

SADECE BU 4 PARTİ DEĞİL TÜM PARTİLERİN OYLARINI KORUYACAĞIZ
SP İl Başkanvekili Erduran, “Seçim iş güvenliği birliği anlamında güzel bir toplantı oldu. Temel gaye şuydu; yapılan her seçimden sonra toplumun kafasında soru işaretleri vardı. Acaba sandığa attığımız oylar, milli irademiz sandığa yansıdı mı, yoksa oylarımız çalındı mı? Bu anlamda tedirginlik vardı. Bu anlamda 4 partinin bir araya gelmesi ve sonuca vardırmasıyla mutlaka halkımızın kafasında yer edinen düşünceleri de bertaraf etmiş olacağız. Şu anlama gelmesin; 4 siyasi parti bir araya geldi, iş birliği yaptı. Sadece 4 siyasi partinin haklarını koruma anlamında değil, seçime giren her partinin bir oyu dahi olsa onları da koruma anlamında burada çok güzel kararlar alındı. Koordinatör sorumlular atandı. Buradaki gelişmeyi 81 il başkanımıza da bildirip karar aldırabilirsek hedefe ulaşacağımıza inanıyoruz” açıklamasında bulundu.  
OYLAR SAYILDIKTAN SONRA ‘HATA MI VAR’ İKİLEMİ ORTADAN KALKSIN DİYE KARARLAR ALDIK
DP İl Başkanvekili Turbil ise, “Önümüzde bir seçim var. Türkiye için çok önemli. İkinci olan cumhurbaşkanlığı seçimi de çok önemli. Türkiye’nin geleceği ve dönüm noktasıdır. Oyların, seçim ve sandık güvenliğinin sağlanması için bir araya geldik. 4 parti ve başkanlar olarak konsensüs gerçekleştirdik. Seçim sorumluları koordinasyon merkezleri olacaktır. İzmir demokrasinin başkentidir. Demokrasinin meşalesi buradan yanar. Bunu Türkiye’ye yaymak istiyoruz. Oylar sayıldıktan sonra hata mı var ikilemi ortadan kalksın diye il başkanları olarak kararlar aldık. Yarın sabah bunları uygulamaya koyacağız” ifadelerini kullandı.

Ayrıca ilerleyen günlerde çalışmalarda partilerin kendilerine ait bayrak ve flamaları kullanmaması yönünde de karar alınacağı ifade edildi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz