MENÜ
İzmir
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir'de balık sezonu töreni: Protokolden çekişmeli mezat!
Ekonomi
11 Eylül 2017 Pazartesi 10:05

İzmir'de balık sezonu töreni: Protokolden çekişmeli mezat!

İzmir'de balık avı sezonunun açılışı dolayısıyla İzmir Büyükşehir Belediyesi Su Ürünleri Hali'nde tören düzenlendi.

İzmir'de balık avı sezonunun açılışı dolayısıyla İzmir Büyükşehir Belediyesi Su Ürünleri Hali'nde tören düzenlendi. 

Törene İzmir Vali Yardımcısı Erol Türkmen, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Buca Kaymakamı Fecri Fikret Çelik, İzmir Ticaret Odası (İZTO) Başkanı Ekrem Demirtaş, İzmir Balıkçı İşadamları Derneği Başkanı Mehmet Şahin Çakan, Deniz Ticaret Odası (DTO) İzmir Şubesi Başkanı Yusuf Öztürk, Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina ve Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce katıldı. 

Türkmen, törende yaptığı konuşmada  tüm balıkçılara verimli ve bol kazançlı bir sezon geçirmeleri dileğinde bulundu.

İzmir Büyükşehir Beleye Başkanı Aziz Kocaoğlu da Su Ürünleri Hali'ni bu yıl A'dan Z'ye yenilediklerini belirterek, "Bugün hem kontrole geldik, hem de balık sezonunun açılışını yaptık. Esnaf ile balık almak için hale gelen vatandaşlar, buranın yeni durumundan  mutlu olduklarını söyledi. Tüm balık hali esnafına yaşam boyu sağlıklı ve hayırlı işler diliyorum." dedi.

İzmir Balıkçı İşadamları Derneği Başkanı Mehmet Şahin Çakan da "2016-2017 balık avı sezonu balıkçılar için iyi gözüküyor. Karadeniz'de ve Marmara'da göç balığı var ama Ege'de her zaman balık var. Halkımıza bol ucuz balık yedireceğimiz sözünü verebiliriz." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri, sezonun ilk mezatına katıldı. Bir kasa torik açılışa özel 400 liraya İZTO Başkanı Demirtaş'a satıldı.

Törenin ardından protokol üyeleri ile balıkçı esnafı birlikte kahvaltı yaptı. Kahvaltıda katılımcılara balık çorbası ikram edildi.

BALIK HALİ A’DAN Z’YE YENİLENDİ
Geçtiğimiz yıl yaklaşık 50 bin ton balığın işlem gördüğü İzmir Büyükşehir Belediyesi Su Ürünleri Hali, günde ortalama 1000-1500  araç ile 5 bin kişiyi aşan bir topluluğa hizmet veriyor. Büyükşehir Belediyesi'nin daha sağlıklı ve hijyenik koşulların oluşturulması için Su Ürünleri Hali'nde geçen yıl yaptığı çalışmaların başlıcaları şunlar:

Saç çatı sistemi yerine sandviç panel çatı kaplaması yapıldı. Dış mezat alanı olarak kullanılan meydan sahası şeffaf polikarbon çatı paneli ile kaplandı. Kapalı mezat alanın karo olan  zemini, daha hijenik olması için6 mm kalınlığında poliüretan ile kaplandı. Halin iç ve dış cepheleri boyandı. Güvenlik için  3 metre  yüksekliğinde beton prekast duvarlar yerleştirildi. Kapalı alanındaki su  kanallarındaki ızgaraların tamamı paslanmaz (galvaniz) malzeme ile değiştirildi. Hal sahasında koku oluşumunu engellemek amacıyla yeni ızgara ve kanal sistemleri yapıldı. Mevcut trafo güçlendirildi; tüm pano ve elektrik tesisatları yenilendi. Kapalı ve açık mezat alanlarına yeni aydınlatmalar takıldı. Trafo yenilenmesiyle her yıl sıklıkla meydana gelen elektrik kesilmelerinin önne geçildi. Yangın ihbar sistemi yapıldı. Çatlak ve kırıklar nedeniyle bakteri üremesi ile beraber oluşan kokuların önüne geçmek için  hasır çelik donatılı vakumlu beton  yapıldı. Hal ana giriş kısmına hale giriş yapan araçlar için dezenfeksiyon havuzu yerleştirildi. Hal içi kapalı ve açık alanlara 72 adet kamera takıldı. Hal ana giriş kapısı karşısındaki alan 50 araçlık otopark olarak düzenlendi. İzmir Büyükşehir Belediyesi 2016 yılındaki tüm bu çalışmalar için 6.1 milyon liranın üzerinde harcama yaptı.    Bu yıl içinde de Hal ana giriş kapısının komple yıkılarak giriş ve çıkışların daha sistemli bir hale getirilmesi için yeni kapı sistemi yapılacağı bildirildi (AA, Haber Merkezi)

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz