MENÜ
İzmir 13°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir'de belediye başkanından öğrencilere destek
Yerel Yönetimler
22 Eylül 2021 Çarşamba 09:27

İzmir'de belediye başkanından öğrencilere destek

Üniversitelerin açılmasıyla birlikte gündeme gelen yurt krizi sonrasında İzmir Büyükşehir Belediyesi, Buca ve Bornova'da toplam 2 adet yurdun kiralandığını duyururken, Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, ‘öğrencilerin çağrılarına sessiz kalmadık’ diyerek, belediyeye ait iki tesisi kız ve erkek yurdu olarak açtıklarını sosyal medya hesabı üzerinden paylaştı. Öte yandan Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal da, öğrencilere nakdi destek vereceklerini duyurdu.

EGEDESONSÖZ – Üniversitelerin açılmasıyla birlikte üniversite olan şehirlerde yurt krizi gündeme gelmişti. Türkiye'nin dört bir yanında yaşanan kriz sonrası gerek yerel yöneticiler gerekse hükümet çeşitli adımlar atarken, İzmir'de de İzmir Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri de yurt krizine çözüm için düğmeye bastı.

BÜYÜKŞEHİR'DEN YURT TAKVİYESİ
Öğrencilerin yurt sorunları konusunda çalışmalarını yürüten İzmir Büyükşehir Belediyesi ise İzmir'de öğrencilerin en yoğun bulunduğu iki ilçe olan Bornova ve Buca'da 2 adet yurt kiralandığını duyurdu.

Belediye Başkanı Tunç Soyer sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Kira artışları nedeniyle öğrencilerimizin yaşadığı mağduriyetin farkındayız. Gençlerimiz için Buca ve Bornova'da iki yurt kiraladık. Özel yurt sahipleriyle ise kontenjan için görüşmelerimiz devam ediyor.Bu ülkenin geleceğini, sokakta sahipsiz bırakmayacağız" ifadelerini kullandı.

Ev sahiplerine de çağrıda bulunan Soyer, "Ev sahiplerine bir çağrıda bulunmak istiyorum; Zor günlerde gösterdiğimiz dayanışmayı çocuklarımız için de göstermek mecburiyetindeyiz. Aydınlık yarınlara ancak aydın gençlerimizle varacağımızı unutmayalım" dedi.

KARŞIYAKA'DAN 45 KİŞİLİK YURT KAPASİTESİ
Üniversite kenti olan İzmir’de de bu sorun gündeme gelirken, Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay öğrencilere destek eli uzattı. Sosyal medya üzerinden duyuruda bulunan Başkan Tugay, öğrencilerin çağrılarına sessiz kalmadık diyerek; Mavişehir’de bulunan misafirhaneyi 20 kişilik erkek yurduna, Mustafa Kemal Mahallesi’ndeki belediyeye ait tesisi 25 kişilik kız yurduna çevrildiğini dile getirdi.

Müracaat etmek isteyen gençlerin, 0232 3994000 numaralı telefondan Karşıyaka Belediyesi İşletme İştirakler Müdürlüğü’ne ulaşabileceği belirtildi.

Başkan Tugay’ın açıklamaları şu şekilde:

"Öğrencilerimizin çağrısına sessiz kalamazdık. Mavişehir'deki misafirhanemizi 20 kişilik erkek yurduna, Mustafa Kemal Mahallesi'ndeki bir tesisimizin misafirhanesini de 25 kişilik kız yurduna çeviriyoruz. Türkan Saylan Kız yurdumuz da tam kapasiteyle hizmet veriyor"

BAYRAKLI'DAN ÖĞRENCİLERE BURS DESTEĞİ
Öte yandan Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal da üniversite öğrencilerine destek vereceklerini sosyal medya hesabı üzerinden paylaştı. Bayraklı'da ikamet eden ve 2021 YKS sonucunda üniversiteye başlayan öğrecilere nakdi destek sunacaklarını belirtti. Başkan Sandal sosyal medya hesabından "Bayraklı’da maddi imkansızlıklar nedeniyle hiçbir çocuğumuz eğitimden uzak kalmayacak! Söz verdiğimiz gibi ihtiyaç sahibi her gencimize destek olacağız. İnanıyorum ki, onlar da başarılarıyla hepimizi gururlandıracak" paylaşımında bulundu.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Sabriİzmir
 23 Eylül 2021 Perşembe 09:52
Sn İZMİRLİ isimli yorumcu, son derece haklısınız. Şatoya !! 15-20 öğrenci rahatlıkla sığar. Bu ülke vatandaşlarının parası ile yapılan sarayın 1,100 odasına da her odaya 100'er öğrenci sığar..
 krm
 23 Eylül 2021 Perşembe 08:45
İzmirli rumuzlu o şatoyu görmemişsin sen,saraylara kaç öğrenci sığar onuda sorsana Amerikada dualarla açılan binayı sorgulasana
 izmirli
 22 Eylül 2021 Çarşamba 16:35
Tunç Başkanın oturduğu Şatoya baya öğrenci sığar
 
 22 Eylül 2021 Çarşamba 15:43
hiltonu depremzedelere açtınız. Boş boş duracağına öğrencileri yerleştirin. Kaç öğrenci alır orası.
 Eğitimli
 22 Eylül 2021 Çarşamba 12:53
Güzel düşünülmüş bi çalışma ama bunu tüm merkez ilçelere yayabilirse yöneticiler öğrencilerde doyumsuz ev sahipleri ile müdacele etmeye bırakılmaz.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz