MENÜ
İzmir 11°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir'de doktora şiddete hapis cezası!
Güncel
10 Ekim 2019 Perşembe 10:21

İzmir'de doktora şiddete hapis cezası!

İzmir'de, diş ağrısı nedeniyle hastaneye giden Hamdullah Taş (33) gittiği hastanede görev yapan acil tıp uzmanı Dr. Güneri Kuruöz’ün, diğer hastalardan önce kendisine bakmasını istedi. Dr. Kuruöz, bu isteği reddedince doktora küfürler eden Hamdullah Taş, 11 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Olay, 2018 yılının Kasım ayında, Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi Acil Servisi'nde meydana geldi. Diş ağrısı şikayetiyle hastaneye giden, 2 çocuk babası Hamdullah Taş, o sırada bir hastasıyla ilgilenen Acil Tıp Uzmanı Dr. Güneri Kuruöz'ün yanına gidip, kendisine öncelik vermesini istedi. Bunun üzerine Kuruöz, durumu ağır olan hastaların olduğunu ve onlarla ilgilenmeden bunu yapamayacağını söyledi. Hamdullah Taş konuşmaya devam edince, Kuruöz vakit kaybetmemek için cevap vermeyip, hastasıyla ilgilenmeye devam etti. Bunun üzerine sinirlenen Taş, küfürler ederek, olay yerinden uzaklaştı. Dr. Kuruöz, 'beyaz kod' uygulamasını başlatıp, hastaneye polis çağırdı ve karakola gidip, şikayetçi oldu.

Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcılığı'nın olayla ilgili başlattığı soruşturmanın tamamlanmasının ardından, Karşıyaka 4'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Taş, geçen haziran ayında görülen ilk duruşmada, kendisine çok kaba davranıldığını ve küfretmediğini ileri sürdü. Önceki gün yapılan ikinci duruşmada ise karar açıklandı. Taş'a, kamu görevlisine hakaret suçundan, 1 yıl 2 ay ceza verildi. Ceza, indirimlerle birlikte 11 ay 20 güne düşürüldü. (DHA)

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Benim adım Cemil
 10 Ekim 2019 Perşembe 11:19
hasta hatalıyken yapılan doğru, doktor hatalıyken ne yapılması gerekir. Bir yakınım rahatsızlandı apar topar acile getirdik yatırdılar. Hastayı gören doktora yakınımın durumunu sordum ukala bir bakış attı ve gitti bu kadar. Mesele herkesin hakkının korunabileceği, kimsenin mağdur edilmeyeceği uygulamalar.
 OKAN KORKMAZ
 10 Ekim 2019 Perşembe 10:38
DOKTOR BEY, DURUŞUNUZU SEVDİM. HARİKA SONUÇ.
 ibrahim
 10 Ekim 2019 Perşembe 10:37
biraz uzunca olacak ama başıma gelen bir olayı anlatayım siz karar verin. acil servislerde triyaj görevlisi denen bir uygulama var, çok doğru bir uygulama. bu görevli hangi hastanın daha öne alınacağına karar veriyor. geçen yıl oğlumun el bileği kırıldı acile gittik. o sırada bekleyen hiçbir hasta yoktu. ama içeride bakılan hastalar vardı. beklemeye başladık ve tam içeri girecekken 50-55 yaşlarında biri yanında hanımıyla beraber yürüyerek içeri girdi. bu olay akşam 19 gibi oluyor bu arada. adamın derdi -kendi anlatımı bu şekilde- sabah biraz içi sıkılmış ve acaba diyerek gaziemirde bir acile gitmiş. kalp hastası olmamasına rağmen acaba diyerek görüneyim demiş. neyse adama bakmışlar birşeyin yok demişler. yetinmemiş başka bir hastaneye gitmiş, yine acil servis bakıyor vs derken birşeyin yok demiş. amcam eve dönüyor ve kafama yatmadı bu iş diyerek son çare bozyaka acile geliyor. triyaj görevlisi şuanda bir sıkıntı varmı diye sordu ve adam hayır ama sabah vardı deyince bizden önce bu adamı içeri aldı. bir baba olarak yanımda canı yanan çocuğum dururken birebir aktardığım olayda kaç kişi sinirlerine hakim olupta sessizce oturabilir. ben de sözlü olarak yapılanın yanlış olduğunu söyledim. bunu der demez tepemde bir güvenlik görevlisi belirdi. neyse işimiz bitti çıktık ve sağlık bakanlığından ses ve görüntü incelemesi yapmasını istedim. öyle ya hasta yakını sınırı bir miktar geçse başına gelmedik kalmıyor da görevli işini yapmadığı zaman ne olacak. ne olacağını söyleyeyim hiçbir şey. aylar sonra bir cevap geldi, tümü incelenmiş ve "günün yorgunluğu" ile yapılan küçük bir hata dendi. karar sizin.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz