MENÜ
İzmir 15°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir'de gündem 'şato' kararı: CHP'den ilk destek, AK Parti'den ilk tepki!
Politika
22 Mayıs 2019 Çarşamba 12:52

İzmir'de gündem 'şato' kararı: CHP'den ilk destek, AK Parti'den ilk tepki!

Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer’in Varyant’ta bulunan ‘Şato’yu konut olarak kullanacak olmasıyla ilgili mesaj yayınlayan CHP’li Mercan, “Tunç Başkan, atıl duran bu binayı, Kurul Kararına uyarak ve özüne dokunmadan kullanılabilir hale getirirse... İzmir'i temsil ederken bu binayı kullanmasında, ölçülülük esasında hareket ederse ne diyebiliriz? Bence sakıncası yok. İyi de olur” dedi. İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkan Vekili Özgür Hızal ise yaptığı yazılı açıklama ile Soyer'i eleştirdi.

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in, Seferihisar’daki ikametini merkeze taşıma kararı aldığı öğrenildi. Soyer ailesi Konak Varyant’ta bulunan ve yıllarca konuk evi olarak kullanılan ve ‘Şato’ olarak bilinen Büyükşehir Belediyesi’ne ait mülkü kullanacak.

Başkan Soyer’in evinden belediyeye bisiklet ile gidip gelmesi bekleniyor. Ayrıca mülk geçmiş yıllarda birkaç kez eski Başkan Aziz Kocaoğlu döneminde belediye başkanlarının toplantı yaptığı adres olmuştu. Soyer’in kararı kamuoyunda şimdiden tartışma konusu haline gelirken Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) eski Üyesi Şehrazat Mercan açıklamalarda bulundu. Soyer’in ‘Şato’ kararına destek olan CHP’li Mercan Urla villaları ve vali konağı uygulamasını örnek gösterdi.

Mercan’ın ‘Şato Vakası’ başlığıyla sosyal medya hesabından yayınladığı o yazı:

31 Mart 2019 günü yapılan yerel seçimle, göreve gelen belediye başkanlarına, son günlerde basın ve sosyal medyada, eleştiriler artmaya başladı.

Bu eleştirileri biraz erken bulmakla birlikte, bunda seçim vaatlerinin sonucu beklentilerin de yüksek olmasına bağlıyorum.

Gelelim, Varyant'ta bulunan, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin mülkü olan Şato'nun, Başkan Tunç Soyer tarafından konut olarak kullanılmak üzere hazırlıkların başladığı konusuna.

Şato, Varyant'ın, eski İzmir'in simgesi bir yapıdır. Ben içine bir kez girebildim. Bir avukat grubu ile buluşmamız olmuştu orada. O kadar. Gördüğüm kadarıyla, sade bir bina. İzmir'e hakim konumda.

İzmir valisi devletin memurudur. Atama ile gelir, gider. Ancak uzun yıllardır, Güzelyalı'da, bölgeye de adını veren Vali Konağında oturur. Kimse de bir şey demez.

Yaklaşık 10-12 yıl önce, Alaybey sırtlarında, Gazeteciler Cemiyeti Ormanının içindeki ağaçlar da kesilerek, Deniz Kuvvetlerine ait Gözlemevi yıkılıp yeniden yapıldı ve o tarihlerdeki İzmir adayı, aynı zamanda Bakan, Binali Yıldırım'ın kullanımına verildi. Yıldırım, İzmir'e gelişlerinde bu binayı öyle ya da böyle kullandı. Biz İzmir Barosu Çevre Komisyonu ve Bayraklı Belediyesi davalar açtık. Hakkından gelemedik. İtiraz eden oldu mu başka? Ben duymadım.

Yine bir örnek Urla Villaları. 2 tanesinin kimin için yapıldığını... Dar bir lokasyon için Doğal SİT Kararının değiştirildiğini, yine aynı alan için Şehircilik ve Planlama İlkelerine tamamen aykırı planlar yapıldığını, mahkeme kararlarının uygulanmadığını hepimiz biliyoruz.

Dahası var. İşlevi ve hukuki durumu gereği tamamen bağımsız olması gereken Merkez Bankası İzmir Şubesi'nin Konak'taki üst katı boşaltılarak, o zaman ki Başbakan Davutoğlu'nun emrine amade hazırlandığını hepimiz biliyoruz. Başbakanlık filan kalmadı ama binayı da boşaltmadılar.

Şimdi bu kadar hukuksuz imalatlar, kullanımlar varken, Şato'nun, seçimle gelmiş ve İzmir'i temsil eden Başkanı tarafından kullanılmasına itirazlarımızı yaparken, el insaf!

Şimdi, Tunç Başkan, atıl duran bu binayı, Kurul Kararına uyarak ve özüne dokunmadan kullanılabilir hale getirirse... İzmir'i temsil ederken bu binayı kullanmasında, ölçülülük esasında hareket ederse ne diyebiliriz? Bence sakıncası yok. İyi de olur.

AK PARTİ'DEN TEPKİ
İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkan Vekili Özgür Hızal ise yaptığı yazılı açıklama ile Başkan Soyer'in 'Şato' hamlesini eleştirdi.  Hızal, "Sayın Başkan buraya taşınarak işe bisikletle gelip gideceğini ifade ediyor ancak bir tarihe sahip bu yerin vatandaşlarımıza hizmet vermesini sağlamak yerine şahsına tahsis etmesi son derece yanlıştır. İzmir'in o kadar çok yeri varken burayı kendisine tahsis etmesi oldukça yanlış bir karar olacaktır" diye konuştu.

"ARTIK ŞEHİR İÇİN BİR ŞEYLER YAPSIN"
Hızal, "Geçtiğimiz günlerde Karşıyaka Belediye Başkanı için bugün de kendisi için konut peşine düşen Tunç Soyer'e açık çağrımdır, bu şahsi meseleleri bıraksın ve artık şehir için bir şeyler yapmaya başlasın. Bir yandan tasarruftan bahsediyor, bir yandan partili belediye başkanlarına ve kendisine konut tahsisiyle uğraşıyor" ifadelerini kullandı.

"İŞİ ZOR"           
Belediyeye bisikletle gidip geleceğini söyleyen Soyer'e zorlanacağını hatırlatan Hızal, "Her inişin bir de çıkışı var. Belediyeye giderken zorlanmaz belki ama yoğun mesaisinin ardından eve dönerken işi zor. İlla bisiklete binmek istiyorsa gün içerisindeki toplantılarına bisikletle gitsin. Sırf bisiklet kullanacak diye tarihe ve vatandaşlara haksızlık yaparak söz konusu mekanı konut haline çevirmemelidir" dedi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 sezarın hakkı sezara
 23 Mayıs 2019 Perşembe 14:47
yalan yok bu sefer olmadı başkan !
 KARABAĞLAR
 23 Mayıs 2019 Perşembe 11:21
EKREM İMAMOĞLU olsaydı asla böyle bir şey yapmazdı
 Işık Dikicigil
 23 Mayıs 2019 Perşembe 10:32
Böyle bir şey yapacağını tahmin etmiyorum.
 göçmen
 23 Mayıs 2019 Perşembe 10:11
eleştirmiş olmak için eleştiri yapmayalım.İzmirliler olarak Şehrin B.Şehir belediye başkanı nerede oturacağını değil neler yaptığını takip etmeliyiz
 izmirim
 23 Mayıs 2019 Perşembe 10:05
İzmir halkının kullanımına sunulması daha doğru olurdu.
 bornova
 23 Mayıs 2019 Perşembe 09:55
Ben Chp li biri olarak sarayı eleştirdiğimiz gibi bunu da eleştireceğiM tabi ki bizim partimizin başkanı diye bu yanlışa göz yumacak ses çıkarmayacak değiliz, bu durumda vatandaş olarak sarayın parasını ödediğimiz gibi suyu elektriği,doğalgazı , içinde ki çalışanların parasını vergimizle biz ödeyeceğiz değil mi ?
 izmir
 23 Mayıs 2019 Perşembe 09:46
Atıl duran bir bina değildi kritik toplantıların önemli konukların ağırlandığı binaydı orası bu zamana kadar . başkanlar bu amaçla kullandı orasını hep.
 ibrahim
 23 Mayıs 2019 Perşembe 09:17
Ben başkanın nerede oturduğuna değil, ne yaptığına bakmayı tercih ederim. Neredeyse 2 aylık başkan daha yarım iş diyebileceğimiz bir icraatini göremedik. %50 indirimli toplu taşıma saatleri fiyaskodan başka birşey değil. Başka bir kişinin parmağı yoksa eğer, seçimden beri toplu ulaşım otobüs seferleri kısmında ciddi aksaklıklar yaşanıyor. Ara sıra değil, bazı hatlarda tüm gün bu sıkıntılar devam ediyor.
 acıklı
 23 Mayıs 2019 Perşembe 08:57
3000 lira verip bi ev kiralayamıyormu? Halkın şatosuna niye el koyuyor. Şato kafeterya olmalı.
 
 23 Mayıs 2019 Perşembe 08:34
Tunç Soyer bey, Çiğli'den konut alsın. Bu sayede şehrin kuzeyi dahada gelişir.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz