MENÜ
İzmir 15°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir'de hastanede eğiticilere eğitim
Sağlık
17 Haziran 2017 Cumartesi 18:20

İzmir'de hastanede eğiticilere eğitim

Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürlüğü Eğitim Hemşireliği ve Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Hemşirelikte Öğretim Anabilim Dalı işbirliği ile gerçekleştirilen 'Eğitim Becerileri Kursu' tamamlandı.

Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Hemşirelikte Öğretim Anabilim Dalı Öğretim Üyeleri ve Hastane Eğitim Hemşireliği ortaklığı ile yapılan kursu üç gün boyunca Hastane Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Eğitim Becerileri Kursu'na Hastane Üst Yönetimi ve hizmet içi eğitim sorumlusu olan çalışanlar katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Hastane Yöneticisi Op. Dr. Hilmi Güngör, "Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi olarak bu yıl yoğun eğitimler gerçekleştirdik. Bu eğitimlerimizde Ege Üniversitesi başta olmak üzere ülkemizin birçok farklı illerinden gelen öğretim üyelerimiz çok önemli katkılarda bulundular. Eğitimlerden kazandıklarımız ile Buca hastanemiz olarak Türk Bilimine neler katabiliriz, bunun bilincinde olacağız. Kongrelere daha aktif çalışmalar yapabileceğiz ve araştırma süreçlerinde daha çok katılımlarımız olacak. Çalışma arkadaşlarımın çok gayretli ve istekli olduklarını görüyorum. Bundan sonraki süreçler de daha aktif olacaklarına inanıyorum" dedi.

Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Hemşirelikte Öğretim Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Fatma Orgun, hem kendi grubu adına mini bir açılış konuşması yaptı hem de kurs programını başlattı. Orgun, "Bizler Üniversite olarak sekiz kişilik güçlü bir ekibiz ve güçlendikçe de daha iyi eğitimler veriyoruz. Yaptığımız eğitimlerde amacımız dünyadaki değişim ve gelişmeleri sürekli izleyebilmek ve takip etmek için gerekli donanımları sağlamak, öğrenmeyi öğrenmek ve öğretmeyi öğrenmektir. Öğretme becerisini kazanmak hem kendi kişisel gelişimimiz hem de sürekli yapmış olduğumuz eğitimler açısından önemlidir. Keyifli bir eğitim olmasını diliyorum" diye konuştu.

30 kişilik bir gruba verilen Eğitim Becerileri Kursu'nda 'Temel Eğitim Kavramları, Yetişkin Eğitimi ve İlkeleri 1, Öğrenme Öğretme Süreçlerinin Planlanması ve Değerlendirilmesi' Doç. Dr. Fatma Orgun, 'Yetişkin Eğitimi ve İlkeleri-2, Sınıf Yönetimi, Etkili Sunum Hazırlama ve Sunma' Yrd. Doç. Dr. Nilay Özkütük, 'Eğitimde Zaman Yönetimi' Yrd. Doç. Dr. Fahriye Vatan, 'Klinik Öğrenim Süreci' Arş. Gör. Hale Sezer tarafından anlatıldı. Ayrıca kursta grup çalışmaları ve öğrenme-öğretme süreci etkinliklerinin sunulması bölümü de kursa katılan katılımcılar tarafından yapıldı. Kurs sonunda katılan herkese katılım belgeleri verilirken eğitim veren öğretim üyelerine de hastane yönetimi tarafından teşekkür belgesi verildi. (DHA)

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz