MENÜ
İzmir 13°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir'de iki stat için iki kritik karar!
Spor
12 Ocak 2018 Cuma 15:37

İzmir'de iki stat için iki kritik karar!

Karşıyaka stadının imar planı değişikliğine 51 kişinin yaptığı itiraz başvurusunu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın reddetmesinin ardından Gençlik ve Spor Bakanlığı da avan projeyi onayladı. Ruhsat için belediyeye başvuru kapıda! Alsancak Stadı’nda ise otopark krizi aşıldı.

Karşıyaka Spor Kulübü için Yalı'da yıkılan eski stadın olduğu araziye yapılacak yeni stadyum projesinin hayata geçirilmesinde son aşamaya gelindi.

İlk ihalesi 2014'te gerçekleşen ancak açılan davalar nedeniyle 2017'de yeniden yapılan ihaleyi 62 milyon TL teklifle Rönesans Holding'e bağlı REC Uluslararası İnşaat AŞ kazanmıştı. Stadın imar planı değişikliğine 51 kişinin yaptığı itiraz başvurusunu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın reddetmesinin ardından Gençlik ve Spor Bakanlığı da avan projeyi onayladı. Kulübün Ankara Temsilcisi Cüneyt Başak, yeni stadyum konusunda bürokratik engelleri aştıklarını, ruhsat için Karşıyaka Belediyesi'ne başvuru yapılacağını söyledi.

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar'ın stat için ruhsat vermeyeceklerini açıkladığını ancak süreci geciktirmemek adına bir an önce projeyi reddedeceklerinin sözünü verdiğini iddia eden Cüneyt Başak, "Karşıyaka Belediyesi'nin ruhsat onayı vermesini isteriz, ancak bu olmazsa bir an önce ret kararını versinler. Ruhsatı Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı'ndan çıkartıp inşaata başlayacağız. Yüklenici firma 180-200 gün içinde stadyumun biteceğini söylüyor. Bu ay sonunda çalışmalar başlarsa 15 bin 750 kişi kapasiteli stadımız gelecek sezona yetişecek. Mimar Bahadır Kul çok heyecanlı; Çünkü Türkiye'nin ilk kale arkasında ayakta maç izlenen tribünü yapılacak. Karşıyaka'ya çok iyi bir eser kazandırılacağına inanıyorum" dedi.

ALSANCAK'TA DA SORUN KALKTI
Yapımı süren Alsancak Stadı'na projede otopark olmaması nedeniyle Konak Belediyesi'nin ruhsat vermediğini hatırlatan Cüneyt Başak, "Gençlik ve Spor Bakanlığı, Alsancak Stadı'nın yanında arazisi bulunan Dokuz Eylül Üniversitesi ile protokol yaptı. Üniversitenin bir bölümü sadece maç günlerinde otopark olarak kullanılacak. Problem çözüldü, ruhsat engeli kalmadı" açıklaması yaptı.

KARŞIYAKA'DA İKİ YOLCU
Yönetim iki futbolcuya 50'şer bin TL ödeme yinelerken, deneyimli oyuncular yarın sona erecek Antalya kampında alacakları yatırılmazsa takım arkadaşlarıyla vedalaşacak. Mahmut ve Abdülhamit'in 20 Ocak'ta yapılacak olağanüstü genel kurulu beklemeyeceği ve başka takımlarla anlaşmayı planladığı öğrenildi. Serbest kalma hakkı kazanan sol bek Anıl'a ise yeni protokol önerildi. Öte yandan takımdan ayrılan iki isimden Ali Say'ın Nazilli Belediyespor'la anlaşmasının ardından forvet Can Erdem lider Gümüşhanespor'la el sıkıştı.(DHA)

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Ali Cengiz Kurt
 13 Ocak 2018 Cumartesi 10:50
Karşıyakaya yapılabilecek en büyük kötülüğü yapıp ilçenin ortasına o pisliği yerleştireceksiniz. Gürültüsü trafiği fanatiklerin sağa sola saldırmaları içip içip maça geleceklerin çevreye verecekleri zararlar allah belanızı versin.
 Tamam
 13 Ocak 2018 Cumartesi 10:41
AVM'' yi belediye mi yaptı ? Onay yine her zaman ki Ankara'' dan geldi. Ayrica tramvay toplu ulasim aracı. Zahmet olacak ama özel araci birakip insanlar toplu ulasim kullansa sorun bitecek. Tramvaydan önce de trafik vardı.
 Poyraz
 13 Ocak 2018 Cumartesi 08:55
bb Karşıyaka 'daki stad için 15 bin kişi imza verdi itiraz 51 kişi demiş. Itirazı hesaplarken Karşıyakanın nüfusundan 15 bin kişiyi çıkaracaksın.
 a.k
 13 Ocak 2018 Cumartesi 08:10
ksk rumuzlu tramvay uygarlıktır.avm ler İzmir büyükşehir ve Karşıyaka belediyesinin karşı çıkmasına ragmen bakanlıktan izinle yapıldı.Oraya stad yapılmaz yapılmamalı bu Karşıyakaya ihanettir.
 Ksk
 12 Ocak 2018 Cuma 22:13
Yalıya yapılması şehircilik cinayeti olur diyen muhip bey,yalıya tramvay yapıldı,mavişehirde,aralarında sadece 100er metre olan 3 avm yapıldı,trafik kilitleniyor. Bunları aziz bey ısrarla yapmadı mı?
 Bülent ışık
 12 Ocak 2018 Cuma 20:19
Ne güzel kazanamadığın şehrin imarına şehircilik bakanlığı ile el at.
 son altaylı
 12 Ocak 2018 Cuma 19:26
Kümes gibi stad yapıyorlar ama Koca izmirde GÖztepe kadar sadık ve çok taraftarı olan bir klüpte yok. Ben bir altaylı olarak alsancak stadının nasıl olacagını umarsamıyorum bile çünkü maçlarımıza 1000 kişi falan gelirse geliyor. üstelik biletler 5-10TL !!! Karşıyaka da çok farklı değil. zaten battı batacaklar. şirketleşmeyi bile beceremiyorlar. Taraftar desen Zaten ALtay gibi 1000kişiye oynadıkları için çokta umursamıyorlar. maziye bakarak 25 olsun 30 bin kapasiteli olsun deniyor ama Gerçekler öyle değil. KArşıyaka ve ALtay olarak Taraftar nesli yetiştiremedik. Bunu izmirde bir tek göztepe becerdi ! amatöre kadar düştüler ama bugün kapalı gişe oynuyorlar.
 misafir06
 12 Ocak 2018 Cuma 17:16
Birilerinin rant hırsı o kadar büyük ki hiç bir engel tanımıyor! Ne var ki kişisel hırsların batma yokolma noktasına getirdiği takımın batması halinde çöplüğe döneceği, rant beklentilerinin güme gideceğini hiç akıllarına bile getirmiyorlar! Göreceğiz bakalım..
 Ercan
 12 Ocak 2018 Cuma 17:01
Göztepe için yapılacak olan statin yerini karsiyakalarinin bir görmesini isterdim Tam bir şehircilik cinayeti.Izmirin en yoğun bölgelerinden birine stat yapılıyor O bölgede oturanlara gel de üzülme.Apartmanlardan yankilacak gürültü kirliliğine değinmek bile istemiyorum.Ne demek istediğimi gayet iyi anlatmışsınızdır umarım.Sirf aziz kocaoğlu nu kotu gostermek için bu işe kalkıştılar.Olan izmire oldu ne acıdır ki
 bb
 12 Ocak 2018 Cuma 16:59
bu stadın yapılması için Karşıyaka halkı 15,000 imza verdi karşılık 51 itiraz. BU STAD YALIYA YAPILMALIDIR !!!
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz