MENÜ
İzmir 14°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir'de iş güvenliği zirvesi: İşçinin kalbini ve onurunu kırmayın!
Ekonomi
15 Ekim 2017 Pazar 11:29

İzmir'de iş güvenliği zirvesi: İşçinin kalbini ve onurunu kırmayın!

İZSİAD'ın ulusal çapta düzenlediği 4. İzmir İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) Zirvesi ve Fuarı, son gün oturumlarının yanı sıra “Mandıra Filozofu” olarak tanınan oyuncu-yönetmen Müfit Can Saçıntı’nın renkli gösterisi ve Ege türkülerinin usta ismi Tolga Çandar’ın mini konseriyle sona erdi.

İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (İZSİAD) ulusal çapta düzenlediği 4. İzmir İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) Zirvesi ve Fuarı, son gün oturumlarının yanı sıra “Mandıra Filozofu” olarak tanınan oyuncu-yönetmen Müfit Can Saçıntı’nın renkli gösterisi ve Ege türkülerinin usta ismi Tolga Çandar’ın mini konseriyle sona erdi.

Kariyeri boyunca yaşadığı birbirinden komik “iş kazalarını” paylaşan Saçıntı, gösterisini, “Önlemleri alın, işçinin kolunu-bacağını kırmayın. Emekçinin kalbini ve onurunu hiç kırmayın” mesajıyla bitirdi; ayakta alkışlandı.

Tolga Çandar ise sevilen türkülerini seslendirdiği konserini, birbirinden komik anıları ve Ege şivesiyle süslediği nükteleriyle renklendirdi. Mini konser, dinleyenlerin hep bir ağızdan ve ayakta söylediği İzmir Marşı ile son buldu.

Türkiye’den iş kazalarından kaynaklanan ölümleri, yaralanmaları, sakatlıkları ve meslek hastalıklarını en aza indirme çabalarına katkı sağlamayı amaçladıklarını vurgulayan İZSİAD Başkanı Hasan Küçükkurt, özetle şunları söyledi:

Okullarda ders olmalı”

“Üç günlük organizasyon boyunca, toplam 11 oturumda, kamu ve özel sektörden İSG yöneticileri ve uzmanları ile çeşitli üniversitelerden akademisyenler, farklı sektörlerdeki iyi ve örnek İSG uygulamalarını paylaştı. Üç yıldır olduğu gibi bu sene de amacımız, toplumda İSG kültürü ve farkındalığı yaratmaktı. Bu vesileyle bir kez daha ve güçlü şekilde vurgulamak istiyorum ve devletimizi yönetenlere sesleniyorum: İş sağlığı ve güvenliği, ilk ve ortaöğretimden itibaren çocuklarımıza ders olarak okutulmalı. Her yıl yüzlerce insanımızı kaybettiğimiz, binlerce çalışanın yaralandığı ve sakat kaldığı, çok daha fazlasının meslek hastalıklarına yakalandığı bu alanda, gerçek anlamda toplumsal bilinci ancak bu şekilde oluşturabiliriz.”

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz