MENÜ
İzmir 17°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir’de o ilçe başkanından flaş adaylık kararı!
Politika
21 Eylül 2018 Cuma 13:20

İzmir’de o ilçe başkanından flaş adaylık kararı!

Kulislerde ismi sürekli yerel seçim adaylığı için geçen Kiraz İlçe Başkanı İsmet Korkmaz’ın 2019 için kararını verdiği öğrenildi. Geçmiş yıllarda iki dönem belediye başkanlığı yapan Korkmaz’ın yeni süreçte yarışta olmayacağı belirtilirken destekleyeceği isim de belli oldu.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ-  Türkiye’de 24 Haziran genel ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinin geride kalmasıyla birlikte siyasi partiler 2019 yılında gerçekleşmesi planlanan yerel seçimlere kilitlendi.

İzmir de sürecin hareketli geçmesi beklenirken İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun 1 Ekim tarihinde basına açıklayacağı adaylık kararı ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Ocak’ta gerçekleştirdiği kongrede seçilen İl Başkanı Deniz Yücel’in ilk kez vereceği yerel seçim sınavı da merak edilen konular arasında...

Propaganda ve kampanya dönemi için bilgilendirme yapan Başkan Yücel, genel merkezin tavrı ve kentte uygulanacak yol haritasının ipuçları hakkında bilgi verirken 2014 yılında kaybedilen 8 ilçeye ayrı bir parantez açacağını ifade etmişti. Gözler ilk olarak kaybedilen 8 ilçeye çevrildi. Erken genel seçim öncesinde hareketlenen kulisler 24 Haziran’da durgunluk yaşamıştı. Fakat gelinen süreçte örgütlerde aday adaylığı noktasında yeniden bir hareketlilik başladı.

2014 yılında kaybedilen 8 ilçe için daha erken bir zamanda hamle yapması beklenen CHP’nin İzmir’de İYİ Parti’yi hesaba katarak bir yol izleyeceği belirtiliyor. İlçelerde gösterilecek adaylarda işini şansa bırakmak istemeyen CHP’nin kentte tüm ilçeleri mercek altına aldığı öğrenildi.

Ön seçim, merkez yoklaması, anket,  genç ve kadın kotası gibi tartışmaların yaşandığı CHP’de İzmir’de aday belirleme yöntemleri üzerine yaşanacak gelişmeler şimdiden merak ediliyor.

2014 yılında kaybedilen 8 ilçe arasında yer alan Kiraz’da tablonun yavaş yavaş netleştiği öğrenildi. İşte Kiraz’da meydana gelen gelişmeler ve kulislere yansıyan iddialar:

BAŞKAN KORKMAZ ADAY DEĞİL!
2009 yerel seçimlerinde belediye başkanı seçilen İsmet Korkmaz 2014’te partisi tarafından aday gösterilmedi. CHP Kiraz’daki seçimlere Ercan Ekici’yle girdi ve sandıktan üçüncü parti olarak çıktı. Korkmaz daha sonra iki kez ilçe başkanı seçildi. Şu an görevde olan ve kongreler sürecinden eli güçlü çıkan Korkmaz, 2019’da belediye başkanlığını düşünen ilçe başkanları arasında gösteriliyordu. Fakat son edinilen bilgiye göre Korkmaz’ın yakın çevresine, ‘Aday değilim. 2 dönem başkanlık yaptım. Artık yeter’ dediği öne sürüldü.

ÖZKARAKAŞ’A AÇIK DESTEK VERECEK!
Genel merkezin ilçede tanınan bir isimle yola devam etmek istediği ve bu doğrultuda ilçe örgütünün görüşüne başvuracağı iddia edildi.  Kulislerde Kiraz’da vatandaşlar tarafından sevilen esnaf Salim Özkarakaş formülü ciddi bir seçenek olarak masada duruyor.  Ayrıca Özvet Süt Ürünleri’nin sahibi Veteriner Hekim Adnan Özdoğan, Kiraz S.S. İğdeli ve Çevre Köyleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Süleyman Top ismi adaylık kulislerinde dolaşıyor. Ancak son yaşanan flaş gelişmeyle aday olmama kararı alan İlçe Başkanı Korkmaz’ın iş insanı Özkarakaş’a açık destek vereceği iddia edildi. Korkmaz’ın partililere, ‘Salim Özkarakaş ile girersek bu seçimi alırız’ dediği öne sürüldü.

İLÇEDE DENGELER NASIL?
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) adayı olarak seçime giren, ipi göğüsleyen Saliha Özçınar daha sonra İzmir’de düzenlenen etkinlikte dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu tarafından takılan rozetle AK Parti’ye geçti. CHP Kiraz’da çok güçlü olarak gösterilmiyor. Milliyetçi ve muhafazakar seçmen ve İYİ Parti’nin 2019’da seçimlere girecek olması dikkate alındığında CHP’nin işinin Kiraz’da kolay olmadığı kamuoyundaki hakim görüş. Fakat İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kırsal hamleleri hesaba katıldığında ve geçmiş dönemlerde CHP’ye gösterilen teveccüh yine de partinin iddiasını ortaya koyuyor.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Levent
 21 Eylül 2018 Cuma 17:17
Bence salim bey bu secimi değil 5 yıl sonrasını düşünsün Çınarların altı temizlenmedikten sonra kirazda secim kazanılmaz Aday İsmet Korkmaz olmalı kazanırsa devam kaybederse artık tamam demeli
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz