MENÜ
İzmir 11°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir’de otopark sorunun çözümü için dev işbirliği
Yerel Yönetimler
19 Haziran 2017 Pazartesi 08:45

İzmir’de otopark sorunun çözümü için dev işbirliği

İzmir Büyükşehir Belediyesi kentin otopark sorununa Dokuz Eylül Üniversitesi’nin Mimarlık ve Mühendislik Fakülteleri ile çözüm arayacak.

EGEDESONSOZ- 4 Milyon 223 bin nüfusu ve yaklaşık 1 milyon 300 bin araç sayısı ile en çok araca sahip iller arasında yer alan İzmir’in otopark sorununa Üniversite eli değecek. Kentin kanayan yarası haline gelen soruna çözüm bulmak isteyen İzmir Büyükşehir Belediyesi Dokuz Eylül Üniversite’si ile protokol imzalamak için kolları sıvadı.

Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı gündemine alınan konu kapsamında kente yapılacak olanotopark alanları için Üniveristenin Mühendislik ve Mimarlık Fakültekerinden rapor ve görüş ve rapor istenebilecek.

“Ortak Hizmet Projesi Danışmanlık Projesi” kapsamında gerçekleştirilecek olan işbriliği 3 ay sürecek. İş birliği sayesinde ülke içi veya dışında yapılan otoparklar incelenerek kente en uygun modelin tespiti gerçekleştirilecek. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 izmirli
 20 Haziran 2017 Salı 11:23
araba sayısı maalesef yatırımdan hızlı büyüyor.Yeraltı otopark mevhumu yer sıkıntısı olan mahaller için önemli ancak meşakatli ve pahalı,zor bir sorun,Ancak toplu taşım kültürü ve yatırımı ile çözülebilir.Avrupa da da merkezlerde otopark sorunu had safhada
 Altınparklı
 20 Haziran 2017 Salı 06:02
Dokuz Eylül Üniversite''si önce İncitaltı Kampüsünü düzene soksun. Üniversitenin arkasındaki yolun kaldırımı otopark olarak kullanılıyor. Üniversiteye hiçbir ekonomik faydası yok; bir de kazalara yol açıyor. Halbuki kampüsün içine abuk sabuk binalar dikip orayı da zorla sıkıntılı bir hale sokmadan önce çok büyük bir otopark yaparak hem gelir sağlayabilirler hem de bir kaç sene sonra yapılacak olan metro istasyonu için şehrin batısından gelenlere araçlarını park ederek Şehre gitme imkanı sağlayabilirler. Böyle bir otopark ise en fazla 30 ayda maliyetini çıkarır. Kendi sorununu halledemeyen bir Üniversite''den yardım çok akıllıca. Kordon''un altını otopark yapın Alsancak kurtulsun. Güzelyalı parkının altını otopark yapın Güzelyalı kurtulsun Bugünkü teknolojiyle bunlar yapılabilir ama vizyon ister.
 otoparkçı
 19 Haziran 2017 Pazartesi 19:55
metro ve izban durakları çevresine nasıl otopark yapsın adamlar? mesela üçyol metro istasyonu neresine otopark yapıcaksın? yada ne bileyim izban şirinyer istasyonu neresine otpark yapabilirsin ?? yazarken biraz mantık yahu!!! otopark sorununa kökten çözüm . halkapınarı tamamen merkez istasyon yapıp ona göre düzenliyeceksin. halkapınardaki metro ve izban istasyonu tamamen üstü uzay çatı ile kapastılacak. çevredki belediye ye ait alanlar otopark olarak düzenlenecek. halkapınarda nereden baksan 1500 araçlık otopark çıkartırlar. canın çok kemerlatına , üçyola, ksk ya gitmek istedi. aracını bırakacak, bineceksin trene gideceksin. buakdar basit. öyle metro istasyonlarının çevresine otopark yapalım demekle olmaz o iş. yer yok zaten
 izmir35
 19 Haziran 2017 Pazartesi 19:26
Hic gerek yok. Yeni insaatlarin altina otopark zorunlulugu getirsinler cozulur. Adamlar 8 katli 2ser daireden bina dikiyor hatay caddesine otopark yok. En az 16 araba eder. Müteahhit maliyeti 300 bin olan evi 700 bine satiyor bi de otopark yerine altina yaptigi dukkani kiraya veriyor. Yapsin altina otoparkini ya da bu kadar yuksek yapiya izin verilmesin.
 İzmirli
 19 Haziran 2017 Pazartesi 13:15
Metro ve izban durakları çevresine ücretsiz otoparklar yapın hem trafik çözülür hem otopark çözülür bu kadar uğraşmaya gerek yurt dışında otopark a bakarken birde yollara bakın
 
 19 Haziran 2017 Pazartesi 10:20
Önce var olan otoparkların ücretlerini düşürmek ile işe başlayabilirler. Belli yerlere otopark yapıp , yol kenarına park etmeyi yasaklamaları gerekiyor.
 Hasan Igdır
 19 Haziran 2017 Pazartesi 10:16
http://www.egedesonsoz.com/haber/mhp-izmir-den-otopark-sorunu-raporu/936906 MHP yi bir sene geriden takip ediyorlar
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz