MENÜ
İzmir 13°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir’de özel yurt fiyatları da uçtu: Öğrenciler çadırda mı yaşasın?
Ekonomi
15 Ağustos 2017 Salı 12:53

İzmir’de özel yurt fiyatları da uçtu: Öğrenciler çadırda mı yaşasın?

Üniversite tercihlerinin açıklanmasının ardından kayıtlar yapılmaya başlandı. Diğer yandan İzmir’e gelen öğrencileri barınma telaşı aldı. Kiralık ev fiyatları tavan yaparken özel yurtta tek kişilik bir odada kalmak isteyen bir öğrenci aylık en az 1100 TL ödemek zorunda kalacak.

Ender ALDANMAZ EGEDESONSÖZ- Üniversite adaylarının heyecanla beklediği üniversite tercih sonuçları açıklandı. Geçtiğimiz yıl İzmir’de sayısı 150 bini bulan üniversite öğrencisi sayısı bu yıl daha da artması bekleniyor.

Üniversite kayıtları için işlemler başlarken şehir dışında gelen öğrencileri barınma endişesi kapladı. Hayallerini ve umutlarını gerçekleştirmek için İzmir’e okumaya gelen üniversite öğrencileri yurt ve kiralık ev aramak için harekete geçti.

Öğrencilerin rağbet ettiği Buca ve Bornova’da 1+1 ve 2+1 ev fiyatları 1000 TL’den başlaması dikkat çekiyor.  Ev fiyatlarının yüksekliği sebebiyle öğrencilerin ilk tercihi özel yurtlar oluyor.

Ancak ev fiyatlarından kaçan üniversite öğrencileri yağmurdan kaçarken doluya tutuluyor. Yurt fiyatları adeta cep yakıyor.

Egedesonsöz’ün özel yurt ücretleri ile ilgili yaptığı fiyat araştırmasına göre tek kişilik odada kalmak isteyen öğrenciler için fiyatlar aylık 1900 TL ile 1100 TL arasında değişiyor. 1900 liralık odalar hijyen ve imkanlar açısından büyük kolaylıklar sağlarken yeme-içme gibi olanakları sağlamaması dikkat çekiyor.

Son yönetmelikle birlikte iki öğrencinin bir arada kalması yasaklanırken öğrenciler 1, 3, 4, 5, 6 kişilik odalarda kalabilecek. 3 kişilik oda fiyatlarının ise 150 TL ile 850 TL arasında, 4 kişilik oda ise 150 TL ile 750 TL, 6 kişililk odada ise 150 TL ile 500 TL arasında değişiyor.

Özellikle dar gelirli ailelerinin öğrencilerinin rağbet ettiği devlet yurtlarında ise kapasite yetersizliği sebebiyle yer bulmakta güçlük çekiliyor. 150 bin öğrencinin bulunduğu İzmir’de toplam devlet yurdu kapasitesinin 18 bin olması ise öğrencileri endişelendiriyor.

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz