MENÜ
İzmir 12°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir'de sağlıkçıya darp, sağlıkçıdan geldi!
Sağlık
19 Mart 2018 Pazartesi 14:17

İzmir'de sağlıkçıya darp, sağlıkçıdan geldi!

Sık sık hasta yakını veya hastalar tarafından darp edilen sağlıkçılar çözüm ararken bu kez sağlıkçıya darp bir sağlıkçıdan geldi.

Yaşananlar üzerine Türk Sağlık Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Ahmet Doğruyol bir açıklama yaptı. Doğruyol'un açıklması aşığıdadır:

Sağlıkta şiddetin zirve yaptığı son zamanlarda bir sıkıntımızda kendileri sendikacı olarak tanıtan bazı çalışanların her türlü etik dışı davranışları sergilemeleridir. Sağlık çalışanlarını ayrıştıran ötekileştiren, tehditle, vaatle ve idarecileri kullanarak üye yapmaya çalışanların davranışlarına birde kendi mesai arkadaşlarına tehdit eklenmiştir.

İLGİLİ TUTANAĞA GÖRE;
Kiraz Devlet Hastanesinde Röntgen Teknisyeni olarak çalışan Y. P., 15.03.2018 Tarihinde saat:06:15 sularında Dr. H.Y. hastaneye gelen bir vatandaştan film istemiş, film sonucunu belirli bir zaman sonra ekranda göremeyen Dr. Röntgen tek. acile gelmesini söylemesi için, sağlık memuru A. K. Rica etmiştir.

Sağlık memuru A. K.  röntgen tek Y. P. Aramış Dr. H.Y. nin talebini iletmiştir. Küfürle karşılık veren Y.P.  1-2 dakika sonra acile gelerek (kamera kayıtlarından da anlaşılacağı üzere) Dr. Ve sağlık memuruna darp etmek üzere saldırıda bulunmuş ve güvenlik görevlisi arkadaşın araya girmesi ve Y. P. acil servisten uzaklaştırmasıyla olay sükûnete kavuşmuştur.Aynı şahsın yaklaşık 4 yıl önce sosyal medya hesabından, yine mesai arkadaşı ve Türk Sağlık Sen gibi duruşu, çizgisi, mücadelesi net olan bir sendikanın temsilcisi Halil Karakulak’a  hitaben “ karşı sendikanın şerefsiz temsilcisi” gibi hakaret içeren bir cümle kullanmış ve ilgili şahsın temsilcimizden özür dilemesi karşılığında, büyüklük göstererek  şikayetçi olmamıştır.

Yine, başka mesai arkadaşlarının ilgili kişiyle alakalıhakaretten dolayı benzer şikayetlerinin olduğu da malumdur.

Hemen her gün hasta ve hasta yakınları tarafından şiddete, hakarete, küfre maruz kalan sağlık çalışanlarımıza, aynı davranışın bir başka sağlık personeli tarafından yapılmasını kabul etmemiz mümkün değildir. Üyemize karşı bir başka sendika temsilcisi tarafından yapılan bu saldırını hiçbir haklı gerekçesinin olması mümkün değildir. Bazı bürokratların verdiği destekle etik dışı davranışlar sergileyen Y.P. ve benzerlerinin sayısı maalesef oldukça çoğalmıştır.

Devlet memurluğunda herkesin görev tanımı vardır ve Sağlık Müdüründen hizmetlisine kadar herkes kendi görevini yapmakla yükümlüdür.Bu arkadaşlara birileri adalete, huzura, birlik ve beraberliğe her zamankinden daha çok ihtiyacımız olduğunu hatırlatsın.

Biliniz ki yapılan her yanlışın bir karşılığı vardır."

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz