MENÜ
İzmir
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir'de sürücülerin kabusu bitiyor: Büyükşehir'den altın dokunuş
Yerel Yönetimler
17 Ağustos 2017 Perşembe 10:00

İzmir'de sürücülerin kabusu bitiyor: Büyükşehir'den altın dokunuş

Geçtiğimiz aylarda Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi önünde yaptığı çalışmayla tıkanıklığı çözen İzmir Büyükşehir Belediyesi bu kez yine Bornova'da büyük alışveriş merkezleri ile sağlık merkezlerinin bulunduğu bölgeye çözüm üretti

İzmir Büyükşehir Belediyesi, trafikte yoğunluk yaşanan kara noktaları pratik çözümlerle rahatlatıyor. Daha önce Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi önündeki kavşakta yaşanan sıkışıklığa yeni bir düzenlemeyle müdahale eden Büyükşehir Belediyesi, bu kez alışveriş ve sağlık merkezlerinin  bağlandığı Bornova Viyadüğü'nün bulunduğu kavşağı, 2.6 km.lik yeni bir yol yaparak rahatlattı. 3 güzergahtan gelerek tek noktada birleşen trafik de birbirinden ayrıldı.

Bornova viyadüğü altında yaşanan trafik yoğunluğunu azaltmak için, toplam 2.6 kilometre yeni yol, yeni bir kavşak ve 3 otopark düzenlemesi gerçekleştirdi. 5.5 milyon TL'ye mal olan yeni düzenlemenin bu ay sonuna kadar tamamlanması planlanıyor.

TRAFİK NASIL RAHATLAYACAK?
Özellikle çevre yolu, Sanayi Caddesi ve 364/1 Sokak'tan yoğun trafik akışına maruz kalan Bornova Viyadüğü altındaki kavşakta yaşanan sıkıntıyı çözmek için nokta atışı yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi, öncelikle bu 3 güzergahtan gelerek tek noktada birleşen trafiği ayırdı. Tek noktada kilit haline gelen trafik yeni bir kavşak, 1.2 kilometre uzunluğunda yeni imar yolu ve genişletilen 1.4 kilometrelik yol ile rahatlatılarak 3 ayrı güzergaha yönlendirildi.

Bu düzenleme ile artık 364/1 Sokak'tan gelen sürücüler yeni imar yolundan geçecek. Ayrıca Sanayi Caddesi ve Yeşilova’dan gelen araçlar, eskiden tek yön olarak kullandıkları yolu bu düzenleme sayesinde artık 2 geliş-2 gidiş toplam dört şerit olarak kullanacak ve artık alışveriş merkezlerine rahat bir biçimde ulaşacak. Çevre yolundan gelen araçlar da mevcut viyadük altı yolunu kullanacak. Bu "altın dokunuş" sayesinde bölgedeki trafik sorunu kökten çözülmüş olacak. Büyükşehir Belediyesi ayrıca bölgedeki parklanmayı düzenli hale getirmek için 120, 60 ve 30 araç kapasiteli 3 otoparkın yapımını da gerçekleştirdi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 metin
 17 Ağustos 2017 Perşembe 20:10
Önceden otobandan (bornova yönü) gelen araçlar yeşiovaya dönmek için sadece sağa dönüyordu. şimdi viyadüğün altına girecek, forum kavşağının önünden geçerek ilerden döncek. En azından şuan öyle. Umarım değişir. Bu çok saçmalık..
 
 17 Ağustos 2017 Perşembe 16:28
İzmir'de 2 dakika trafikte kalan zannediyor ki trafik var :)
 ümit
 17 Ağustos 2017 Perşembe 14:55
tranvay projesi muhteşem, istanbul trafiğini yakaladık. umarım istanbulun başka yönlerinide yakalamayız.
 
 17 Ağustos 2017 Perşembe 13:18
Büyükşehirin bu şevkinin aynısını Çiğli içinde bekleriz. Çiğli felç durumda. Yaptığınız alt geçit yüzünden tek şeride düşen yollar nedeniyle İzmirin en büyük semtlerinden Egekent ve Ataşehir'i mahvetmiş durumda.
 Bornovalı
 17 Ağustos 2017 Perşembe 10:29
Foruma Giriş yolunu nasıl düzelticekler orası kilit olacak bütün araçlar orada toplanıyor?
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz