MENÜ
İzmir 16°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir’de turizmin mabedi kapanıyor: Soyer’den çok net ‘rezidans’ mesajı!
Yerel Yönetimler
16 Eylül 2020 Çarşamba 10:59

İzmir’de turizmin mabedi kapanıyor: Soyer’den çok net ‘rezidans’ mesajı!

16 Ekim'de son müşterilerini uğurlayacak olan Hilton İzmir'in kapanmasını değerlendiren Başkan Mehmet İşler, "Otelin yüzde 23'lük hissesi, İzmir Büyükşehir'e ait. Turizmci Başkanımız Tunç Soyer, o görkemli binanın yine turizme hizmet etmesi için bir şeyler yapmalı. Eğer rezidans olarak kullanılılsa, bu İzmir'e yapılacak en büyük kötülüktür" dedi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, otelin asla rezidans olmayacağını açıkladı.

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ - İzmir'de 30 yıldır turizme hizmet eden, milyonlarca insanı ağırlayan Hilton İzmir, 16 Ekim itibariyle kapanacak. Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı Mehmet İşler, Hilton İzmir'in kapanacak olmasından büyük üzüntü duyduğunu söyledi.  Başkan İşler, "Burası rezidans haline getirilmemeli. 30 yıldır olduğu gibi turizmin mabedi olarak hizmet vermeli. Turimzci İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer, burasının rezidans haline getirilmesine izin vermemeli" dedi.

SOYER: BUNA ASLA MÜSAADE ETMEM
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, ETİK Başkanı Mehmet İşler'in mesajıyla birlikte Hilton İzmir'in kapatılması olayını değerlendirdi. Başkan Soyer, "Hilton İzmir'in ayrılması, üzücü tabii ki. Boşaltılan binanın nasıl değerlendirileceği konusunda bir şey söylemek için çok erken. Mal sahibi Ata İnşaat ile oturup müzakere edeceğiz. Herkes şunu bilsin ki, o görkemli binanın rezidansa dönüştürülmesine asla müsaade etmem. Turizm dışında kullanılarak İzmir'e yapacağı prestij kaybına asla izin vermem" açıklamasında bulundu.

HİLTON, NEREDEN NEREYE GELDİ
İzmir'in 446 odalı Büyük Efes Oteli'nin ardından inşa edilen Hilton İzmir'in tarihi sürecini anlatan Başkan İşler, "Turgut Özal ile birlikte Türkiye'de yeni bir turizm anlayışı başladı. Türk turizmi, dünyaya açılmaya başladı. Hilton İzmir'in olduğu alan, NATO'ya aitti. İzmir Büyükşehir Belediyesi, işadamı Mehmet Nazif Günal ve 30'a yakın ortağın konsorsiyumu ile Hilton Otel hizmete girdi. Bugün gayrimenkul olarak kentin kalbinde. Bugüne dek çok sayıda fuar, konser gibi sosyal etkinliklerde insanları ağırladı. Turimzciler yetiştirip ülkenin her tarafına gönderdi. Hilton İzmir, adeta bir turizm okuluydu" dedi.

EKONOMİK SORUNLAR, RESTLEŞMEYE GÖTÜRDÜ
Ata İnşaat ile Hilton İzmir yönetimi arasında ekonomik sorunlar çıktığını, bu uyuşmazlığın restleşmeye kadar gittiğini belirten ETİK Başkanı Mehmet İşler, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e çağrıda bulunarak, "Sevgili başkanım, burasının rezidansa dönüştürülmesine izin verme" dedi. Hilton İzmir'den boşalacak binanın, tekrar turizme hizmet eden bir yapı olarak kullanılmasından yana olduklarını dile getiren İşler, şu açıklamalarda bulundu:

"Hilton İzmir, 16 Ekim'de son müşterisini uğurlayacak. Bu tesisin yüzde 23'lük hissesi, İzmir Büyükşehir'in, Büyük hissedar ise Ata İnşaat. Umarım ve dilerim ki, burasının rezidans olarak kullanılması yönünde talep gelirse, İzmir Büyükşehir Başkanımız Tunç Soyer, buna karşı çıkar. Umarım, kişilere tahsis edilerek, şehrin çıkarları gözardı edilmez. Tunç başkanımız da sonuçta turizmci. Tesisin turizme hizmet etmesini isteyeceğine inanıyorum. Biz turizmcilerin tek güvencesi, Tunç Soyer'dir."

İZMİR, HİLTON'U ÇOK SEVDİ
Hilton'un İzmir'i, İzmir'in de Hilton'u çok sevdiğini belirten ETİK Başkanı Mehmet İşler, "Temennimiz, bir başka markayla, Hilton kadar güçlü bir markayla, burası turizmin hizmetinde olur" dedi ve şunları söyledi:

"Hilton'da ciddi bir yenilemeye ihtiyaç var.  Hilton, daha güçlü, daha yenilenmiş markalarla yoluna devam eder inşallah. İzmir ile bütünleşen Hilton'u, otelin kapanmasıyla unutacak değiliz elbette. Hilton, yeni yatırımlarla tekrar küllerinden doğacaktır."

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 A.A
 17 Eylül 2020 Perşembe 08:39
TUNÇ sen bile kurtaranazsın ................
 A.A
 17 Eylül 2020 Perşembe 08:38
Turizmi geçmiş belediyeler sonunu getirdi ,izmir kaç yıllardır bir tane turist görmüyor ,ne kemeraltı ,ne agora ,ne kadifekale ,ne izmir içi tabiki gelmezler pislik diz boyu her yerde düzensizlik ve kötü yönetimler yavaş yavaş turizm yok ettiler TEBRİKLER
 Tunç Başkan
 17 Eylül 2020 Perşembe 02:31
Büyükşehir Belediyesi depreme dayanıksız Hilton u belediye binası yap bisikletle gidip gelirsin hatta kampanya başlatın belediye çalışanlarına da bisiklet tahsis edin. nasıl fikir
 
 16 Eylül 2020 Çarşamba 23:43
saçmasapan yorumlar..yok yıkılsın yok yurt olsun ..otel olarak benımsendi öle devam edecek..tohum ve hayvancılık ulkenın geleceği belediyecilik sadece yol ve metro yapmak değildir..
 SERHAT
 16 Eylül 2020 Çarşamba 19:57
Yorum yapanları okudum hepside boş konuşmuş bence büyüksehire bağlanmalı belediye binası olmalı
 okumadan yorum yazmak
 16 Eylül 2020 Çarşamba 19:01
İZMİRLİ, yüzde 23 hissesi belediyeninmiş.
 altan koralttan
 16 Eylül 2020 Çarşamba 19:01
yenge şatodan sıkıldıysa başkan Hilton'a geçsin..yakışır...
 Ekmel
 16 Eylül 2020 Çarşamba 18:59
Tunç Soyer kendi işini doğru yapsın. Gerisini devlet yapar zira bak İzmir Metro Yolda kalmış. genel müdürünü hala görevde tutuyor. nasıl bir yönetim anlayışı
 İZMİRLİ
 16 Eylül 2020 Çarşamba 16:46
Tunç soyer acaba su turizim ve tarım bakanlığı rolerini bıraksa da izmirin alt yapı ulaşım ve yol projeleri ile ilgillense nasıl olur acaba görevi geriğ ne yapması gerekiyorsa onu yapsın...milletin malına mülküne karışmasın bence
 guest
 16 Eylül 2020 Çarşamba 16:25
şehirde o bölgeye çok otel yapıldı, otel ihtiyacı varmıki bunu biliyormuyuz? Heleki böyle bir dönemde seyehatlar sıfıra inmişken. ihtiyaçsa rezidans yapılabilir, o da şehre hizmet eder, devir imaj değil gerçekler devri.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz