MENÜ
İzmir 10°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir'de üç ilçe için ‘kesin korunacak alan’ kararı!
Güncel
16 Eylül 2020 Çarşamba 10:28

İzmir'de üç ilçe için ‘kesin korunacak alan’ kararı!

İzmir sınıfları içerisinde bulunan Çiğli, Menemen ve Foça ilçelerinde yer alan Doğal Sit Alanları için önemli bir karara imza atıldı. Cumhurbaşkanlığı Kararı ile 3 ilçede bulunan alanlar "Kesin Korunacak Hassas Alan" olarak ilan edildi.

EGEDESONSÖZ- Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Cumhurbaşkanlığı Kararı ile İzmir'de kesin olarak korunacak alanları açıkladı. Resmi Gazete'de yayımlanan bilgiye göre İzmir ili sınırları içerisinde bulunan Çiğli, Menemen ve Foça ilçeleri içerisinde yer alan Doğal Sit Alanları statüsü değiştirilerek "Kesin Korunacak Hassas Alan" olarak tescillendi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı alınan kararı şu şekilde duyurdu:

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca (Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü) başlatılan "İzmir ve Manisa İlleri Doğal Sit Alanlarının Ekolojik Temelli Bilimsel Araştırma Projesi" kapsamında İzmir İli, Çiğli, Menemen ve Foça İlçeleri (20. Grup) sınırları içerisinde yer alan Doğal Sit Alanının "Kesin Korunacak Hassas Alan" olarak tescili 08.09.2020 tarihli ve 2941 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile onaylanmış olup 09.09.2020 tarihli ve 31239 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak ilan edilmiştir.

Söz konusu alanlara ait tapu kütüğünün beyanlar hanesinde bulunan 1. Derece Doğal Sit şerhlerinin kaldırılarak yerine "Doğal Sit - Kesin Korunacak Hassas Alan” şerhinin konulacağı,

08.09.2020 tarihli ve 2941 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ve eki paftanın 16.09.2020 tarihinden itibaren 1 (bir) ay süre ile İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü internet sayfasında ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Ek Bina 4. kat ilan panosunda duyurulacağı hususu,

Korunan Alanların Tespit, Tescil ve Onayına İlişkin Usul ve Esaslara Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik gereğince duyurulur.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Tahsin Çetin
 16 Eylül 2020 Çarşamba 12:42
Alan Körfez çıkışında Uzun adanın sağ taraftaki cephesi Gediz deltası ve aşağısını kapsıyor.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz