MENÜ
İzmir 11°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir’de yeni pazarlama taktiği: Kurbanlıklar internete düştü!
Ekonomi
16 Ağustos 2017 Çarşamba 10:35

İzmir’de yeni pazarlama taktiği: Kurbanlıklar internete düştü!

Kurban bayramına sayılı günler kala vatandaşlar bütçelerine uygun hayvan bulmanın derdine düşerken sahibinden.com adlı alışveriş sitesindeki ilanlar dikkat çekti. Türkiye’nin birçok yerinde ve İzmir’in özellikle kırsal bölgelerindeki üreticiler pazarlık payı da koyarak hayvanlarını satışa çıkardı. 

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - İslam aleminin her yıl coşkuyla kutladığı kurban bayramına sayılı günler kaldı.

Milyonlarca vatandaş bir yandan bayram tatili süresinin ne kadar olacağını merak ederken bir yandan da bütçelerine göre bir kurban bulmanın derdine düştü.

Gözler küçükbaş ve büyükbaş hayvan piyasasındaki fiyat uygulamasına çevrilirken İzmir’de ilginç bir pazarlama taktiği dikkat çekti.

İnternet ortamında milyonlarca kullanıcının aktif olarak yararlandığı alışveriş sitesi sahibinden.com’da kurbanlık ilanları yer aldı.

Türkiye’de çok sayıda ilden de ilanların bulunduğu sitede İzmir’in kırsal ilçelerindeki hayvan üreticileri kurbanlıkların özellikleri ve bilgilerini paylaştı.

PAZARLIK PAYI NE OLACAK?
Üreticiler istedikleri fiyatları ilanlarda belirtirken ayrıca toplu satışların da yapılabileceği vurgulandı. Hayvan pazarlarında yıllardır gerçekleşen satışların en önemli özelliğinin pazarlık payı olduğu biliniyor. Üretici ve alıcının yüz yüze kurduğu iletişimde belki saatleri bulan uzlaşmaların internet üzerinden ne kadar uygulanacağı merak ediliyor. Üreticiler çoğu ilanda pazarlık payına ilişkin bilgileri verirken, toplu satışlardaki fiyatlarda biraz daha esneklik olduğu gözlendi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Bursa En Uygun Oto Çekici
 15 Nisan 2020 Çarşamba 17:27
Bursa En Uygun Oto Çekici olarak sizleri tebrik ederiz. Başarılarınızın devamını dileriz.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz