MENÜ
İzmir 12°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir'deki büyük dönüşümde uzlaşı için yeni formül... İkinci konut imkanı
Yerel Yönetimler
23 Kasım 2017 Perşembe 11:17

İzmir'deki büyük dönüşümde uzlaşı için yeni formül... İkinci konut imkanı

İzmir Büyükşehir Belediyesi Konak Ballıkuyu’da yapacağı kentsel dönüşüm projesinde hak sahiplerinin bölgeden ikinci bir konut daha alabilmesinin önünü açtı. Dönüşümde “uzlaşıyı” arttıran formül olarak alınan karara göre arsa sahipleri 100 metrekareyi geçmemek koşuluyla ikinci ev sahibi olabilecek.

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun üzerinde titizlikle durduğu kentsel dönüşüm bölgeleri arasında yer alan Yeşildere Yolu’nun üst kısmını kapsayan Konak Ballıkuyu Bölgesi’nde uzlaşma çalışmaları devam ediyor. Büyükşehir’in bölgede ofisler açarak çalışmalarını hızlandırdığı dönüşüm alanı 48 hektarlık alanda Ballıkuyu ile birlikte Akarcalı, Kosova, Kocakapı ve Yeşildere mahallelerini kapsıyor.

Toplam 35 bin kişinin yaşadığı İzmir Ballıkuyu kentsel dönüşüm projesi afete maruz bölge olması nedeniyle İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından tahliye edilerek ağaçlandırılan 44 hektar büyüklüğündeki kent ormanının devamında yer alıyor. Büyüklükleri 35 metrekare ile 145 metrekare arasında değişen dairelerin bulunacağı İzmir Ballıkuyu kentsel dönüşüm projesinde 9 farklı daire tipi tasarlanmıştı.

Pazaryeri, sağlık tesisi, okul, dini tesis, belediye hizmet alanı ve kreş gibi sosyal donatı alanları ile çocuk oyun alanı ve park gibi yeşil alanların yer aldığı İzmir Ballıkuyu kentsel dönüşüm projesi mevcut ticaret aksı olan Ballıkuyu Caddesi’nin genişletilmesi ve daha nitelikli hale getirilmesi de hedeflenmişti.

100 METREKARENİN ALTINDA...
Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi meclis kararıyla yeni bir formül daha geliştirerek kentsel dönüşümde en önemli konu olan “uzlaşının” önünü açmak ve cazip hale getirmek için; Proje alanında, mevcutta sahip oldukları konut adedinden daha fazla sayıda konut hak eden  hak sahipleri ile sadece arsası bulunan hak sahiplerinin; Hak edilen konut inşaat alanı ve borçlanma miktarı (m²) artmamak koşuluyla, 100 m² ve altındaki konutlardan da tercih edebilmelerini sağlamış oldu.

İlgili maddeye göre bölgede yaşayan vatandaş ailesi ya da başka bir amaçla kullanmak amacıyla stok konutlardan ikinci bir daire daha alabilecek. Parasına ve konutun tipine göre borçlanarak taksitli ödeme imkanına sahip olacak.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 irem
 3 Şubat 2018 Cumartesi 02:25
Artık bekliye bekliye ballıkuyunun yıkılması için ağaç olduk ????köy yerinden çıkıp güzel bir yere dönüşmesini istiyoruz çocukların sağlığı insanların mutlu bir yaşam yaşamaları evlerine bakınca huzur alınmak istiyoruz artık izmirin göbeği olan ballıkuyu artık köyden çıkıp insanların yaşayacağı bir güzel yaşam alanı kurun lütfennn???
 kuşçu
 25 Kasım 2017 Cumartesi 23:47
sayın aziz koca oğlu siz bu izmirden gittiğinizde belki izmir düzelir siz anca zenginlere tıranvay yaparsınız kaldırım yaparsınız artık çekin şu ellerinizi izmirden çalışan biri gelsin haa bu akp olur mhp olur chp olur ama siz olmazsınız inşallah ben partici değilim izmirliyim saygılar aziz bey
 güleser erkilic
 25 Kasım 2017 Cumartesi 00:46
uma uma döndük sarı muma bıktık artık bu laflardan 55 yaşındayım bir 55 yıl daha bekleriz
 İZMİRLİ
 24 Kasım 2017 Cuma 17:12
torunlarda görecek mi aziz bey. 2350 yılına kadar biterse basarıdır.
 Işık Dikicigil
 24 Kasım 2017 Cuma 09:08
KADEME KADEME AĞÇLANDIRILARAK KONUTLAR VE YOLLAR YAPILMALI. ESTETİK GÖRÜNMELİ. BU ŞEHİR SMYRNA. DENİZ KIZ, KIZI DENİZ OLMALI. VE ZENGİNLERE DEĞİL HAK SAHİPLERİNE VERİLMELİ.
 Vardar
 24 Kasım 2017 Cuma 01:26
Uzlaşı ile olacakmış.hangi uzlaşı.o dediğiniz paylaşımcı toplumlarda olur.rant 80 milyonun iliklerine işlemiş.kardeşler paylaşamıyor kendimizi kandırmayalım
 kent dönüsümü kim izmir kim
 23 Kasım 2017 Perşembe 15:22
yapamaz bu kocaoglu. Adam uzundere de 300 tane konut yapıyor kac senedir. Birde cıkıp kent dönüsümü yapıyorum diyor. Şaka gibi.
 
 23 Kasım 2017 Perşembe 12:17
Yeni yapılacak konutlar gökdelen olacak. Kadifekale'nin eteklerinde bu gökdelenleri yapmak bu kent için cinayettir.
 muhalif
 23 Kasım 2017 Perşembe 11:30
bu ve diğer projelerde yollarıda dikkate alın, yollar geniş olmalı....
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz