MENÜ
İzmir 13°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir'in ciğerleri yandı: Tam 500 hektar!
Güncel
28 Temmuz 2017 Cuma 08:48

İzmir'in ciğerleri yandı: Tam 500 hektar!

İzmir’in Bayındır İlçesi'nde geçen Salı günü çıkan, rüzgarın da etkisiyle yayılıp Ödemiş ve Manisa'nın Turgutlu İlçesi'nde de etkili olan orman yangını, ekiplerin yoğun çabasıyla kontrol altına alındı. Bölgedeki soğutma çalışmalarının devam ettiği belirtildi.

İzmir'in Bayındır ilçesinde Salı günü ormanlık alanda çıkan yangın kontrol altına alındı. 

Yaklaşık 500 hektarlık alanın zarar gördüğünün tahmin edildiğini bildiren yetkililer, söndürme işlemlerinin ardından yapılacak incelemeyle net sonuçlara ulaşılacağı bilgisini paylaştı. 

Dün gece Karaköy ve Kabaçınar mahallelerini tehdit eden yangının da kontrol altına alındığı kaydedildi. 

İLK BELİRLEME OT YANGININDAN
Yaklaşık 500 hektarlık orman ve tarım arazisine zarar veren yangının ilk belirlemelere göre, kuru otların temizlik için yakıldığı sırada çıktığı saptandı. Bu konuda resmi açıklamanın jandarmanın araştırmalarından sonra yapılacağı ifade edildi.

Yangının yerleşim merkezlerine yayılma riski üzerine, Karaköy ve Kabaçınar mahallelerinden tahliye edilen yaşlı, engelli, kadın ve çocuklar Turgutlu Kaymakamlığının girişimiyle ilçede bulunan öğrenci yurtlarına yerleştirildi. 

Güvenlik nedeniyle evlerinden ayrılmak zorunda kalan ve üzüntü yaşayan bazı vatandaşların gözyaşı döktüğü görüldü.

YAĞMUR MÜJDESİ
Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada Bayındır'da yarından itibaren gök gürültülü sağanak yağışın beklendiği belirtildi. (AA, DHA, Haber Merkezi)

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 
 28 Temmuz 2017 Cuma 10:55
Zeytin Ağacı mı önemli tesis mi tartışmasından sonra çıkan orman yangınları ne kadar tesadüf !
 cemal
 27 Temmuz 2017 Perşembe 22:31
Kamusal alanlarda, deniz kenarı park alanlarında, orman veya koru bölgelerinde ateş yakmak, mangal yakmak ve alkollü içki ve köpek gezdirilmesikesinlikle yasak edilmeli ve ağır para cezası ile cezalandırılmalıdır. Belediye, polis ve jandarma buralar da sürekli gezip, müsebbip olanları savcılığa sevk etmelidir. Yasa gerekiyorsa çıkarılmalıdır. Biz aşiret devletimiyiz ? İsteyen her istediğini yapabilsin..!
 ST
 26 Temmuz 2017 Çarşamba 20:54
Kasten yakıldı ise yakanlara lanet olsun. Yazık onca emeğe, orada yangını söndüreceğiz diye canını dişine takanlara. Bu yangınlar bahane kabul etmez, yeter artık. Ordumuz da yazları orman koruma görevinde olmalıdır, iyi bir organizasyonla buna gönüllü gençler de iştirak eder.
 Merkez
 26 Temmuz 2017 Çarşamba 01:10
Gel de idam isteme eğer kasıtlı olarak yakılmış ise kesinlikle idam edeceksin.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz