MENÜ
İzmir 12°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir’deki o RES projesi için acele kamulaştırma hamlesi!
Enerji
24 Ekim 2018 Çarşamba 14:57

İzmir’deki o RES projesi için acele kamulaştırma hamlesi!

Bergama’da tesis edilecek Ovacık Rüzgar Enerji Santrali’nin yapım süreciyle ilgili kritik bir gelişme yaşandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla alınan karara göre Koyuneli Mahallesinde yer alan bazı ada ve parsellerin acele kamulaştırılması sağlandı.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Bergama’nın Koyuneli Mahallesi’nde hayata geçirilecek olan Ovacık Rüzgar Enerji Santrali’nin yapımı sürecinde önemli bir karar alındı.

Cumhurbaşkanı kararları kapsamında; Koyuneli Mahallesi’nde yer alan 138 ada 10 ile 14’üncü parseller ile 242 ada 1 ve 2 numaralı parsellerin acele kamulaştırılması sağlandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasını taşıyan kararın resmi gazetede yer alan ilanına göre;  ‘Bulundukları yer ile ada ve parsel numaraları belirtilen taşınmazların tapuda hazine adına tescil edilmek üzere Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından acele kamulaştırılmasına karar verilmiştir’ denildi.

Önceki dönemlerde basına yansıyanlara göre proje bilgileri şu şekilde: Çeşme Enerji, İzmir’in Bergama ilçesinde 18 MW’lık Ovacık Rüzgar Enerjisi Santrali kuracak.

İzmir İli, Bergama İlçesi, Koyuneli Köyü, Güneser Tepe, Çitlenbik Tepe, Yeşilindağı Tepe Mevkileri’nde Çeşme Enerji A.Ş. tarafından 8 adet türbin ile 18 MWe/20MWm kurulu gücündeki Ovacık Rüzgar Enerji Santrali kurulması ve işletilmesi planlanıyor.

55 milyon lira değerindeki proje kapsamında yılda 55 milyon kWh elektrik enerjisi üretilecek ve üretilen elektrik 4.29 kilometre uzaklıktaki İzmir Havza Trafo Merkezine bağlantı yapılarak ulusal şebekeye aktarılacak.

Santralin inşaat işlerinin yaklaşık 24 ayda tamamlanması planlanıyor. Proje sahası, Bergama ilçe merkezinin kuş uçuşu yaklaşık 14 kilometre güneyinde yer alıyor. Projede daha önceden belirlenen yerin dava konusu olması nedeniyle proje sahasında değişikliğe gidildi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz