MENÜ
İzmir 16°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir'den Antalya'ya otoyol için kritik adım!
Ekonomi
20 Şubat 2018 Salı 16:36

İzmir'den Antalya'ya otoyol için kritik adım!

Bakan Arslan, İzmir ile Antalya arasındaki seyahat süresini 7 saatten 3 saate düşürecek İzmir-Antalya Otoyol Projesi'nin ikinci etabını oluşturan Aydın-Denizli Otoyolu için yarın (21 Şubat) ilana çıkacaklarını ve 21 Haziran'da teklifleri alacaklarını söyledi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, İzmir ile Antalya arasındaki seyahat süresini 7 saatten 3 saate düşürecek İzmir-Antalya Otoyol Projesi'nin ikinci etabını oluşturan Aydın-Denizli Otoyolu için yarın (21 Şubat) ilana çıkacaklarını ve 21 Haziran'da teklifleri alacaklarını söyledi.

Bakan Arslan, yaptığı açıklamada, İzmir-Antalya Otoyol Projesi'nin, birinci etabını oluşturan İzmir-Aydın arasındaki otoyolun daha önce hizmete açıldığını anımsattı.

Söz konusu projenin ikinci etabını oluşturan Aydın-Denizli kısmı için ÇED raporunun alındığını anlatan Arslan, güzergah hakkında bilgi verdi. Arslan, otoyolun mevcut Aydın Çevre Yolu otoyol ayrım kavşağından başlayarak Kuyucak ilçesinin güneyinden geçtiğini ve D320 devlet yolunun kuzeyinden devam ederek Denizli’ye ulaşacağını bildirdi.

Arslan, İzmir-Aydın arasının 115 kilometre, Aydın-Denizli arasının 140 kilometre, Denizli-Burdur arasının 140 kilometre, Burdur-Antalya arasının bağlantı yolları dahil 45 kilometre olmak üzere otoyolun toplam uzunluğunun 440 kilometreyi bulduğuna işaret etti. Arslan, Aydın-Denizli arasının bağlantı yollarıyla 154 kilometreye ulaştığını ifade etti.

Söz konusu projenin ikinci etabını oluşturan Aydın-Denizli Otoyolu ihalesi için yarın ilana çıkılacağını belirten Arslan, 7 Mart'ta ihale dokümanlarının satışa sunulacağını söyledi.

Arslan, yap-işlet-devret modeliyle yapılacak otoyolun ihalesinin, kapalı teklif alma usulü ile 21 Haziran'da gerçekleştirileceğini kaydetti.

Projenin üçüncü etabını oluşturan Denizli-Antalya Otoyolu için ise proje çalışmalarının sürdüğünü dile getiren Arslan, "Projenin üç etabının da tamamlanmasıyla iki il arasındaki seyahat süresi 3 saate düşecek." diye konuştu.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 ali
 21 Şubat 2018 Çarşamba 08:56
Tebrikler. Mükemmel proje. Aydın sonrası için ihtiyaç vardı. Helal olsun yapanlara yaptıranlara. Hızlı trende yapılsın, otoyolda yapılsın, hava uçuşları da yapılsın. Yapılan her şey ülkemize artı değer katıyor. Ellerine emeklerine sağlık.
 Yandık
 20 Şubat 2018 Salı 20:07
Yine yap işlet devret, devlet yine müteahhite dolar olarak borçlanır, araç geçiş garantisi de verir gözünüz aydın millet döviz borcumuza yenisi ekleniyor.Kimse yapılan yatırıma karşı değil yapılma biçimine karşı.Osmangzi Köprüsüne devletin araç geçişi garantisi yüzünden 760 milyon dolar borç olduğunu ulaştırma bakanı canlı yayında kendi söyledi.
 Lombak
 20 Şubat 2018 Salı 18:40
Kardeşim önce otoyol değil hızlı tren yapın. Yada ikisini birden yapın.
 meraklı
 20 Şubat 2018 Salı 17:21
Otoyol değil hızlı tren istiyoruz! Dışa bağımlılıktan, kirlilikten, trafik kazalarından bıkmadınız mı? Hızlı trenden de rant devşirebilirsiniz, ama hiç değilse raylı sisteme kavuşuruz! Ayrıca, dua edin de Kocaoğlu İzban sorununu yarattığınızı açık etmesin! Neden itiraz edersiniz ki Menemen ve Cumaovasında 2nci kart basmaya?
 Seydiköylü
 20 Şubat 2018 Salı 16:47
İşiniz gücünüz yap, işlet, devret yöntemiyle yol ve köprü yapmak. Tarım bitmiş, ekonomi batmış, millet açmış kimin umurunda. Yol yapın siz yol, millet sizin yolunuzu yapacak !
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz