MENÜ
İzmir 12°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir’den Erdoğan’a sert tepki: Gittiğin yol, yol değil!
Politika
15 Ağustos 2017 Salı 12:59

İzmir’den Erdoğan’a sert tepki: Gittiğin yol, yol değil!

CHP İl Başkanı Güven, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Genel Başkan Kılıçdaroğlu’na yönelik açıklamaları karşısında, “AKP'nin Genel Başkanını bir kez daha uyarıyoruz, ülke elden gidiyor.  Gittiğin yol, yol değil” dedi. Milletvekili Balbay ise, “AKP metal yorgunu değil metal yığınıdır” diye konuştu.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Örgütü, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik açıklamalarına tepki gösterdi.  

CHP İzmir İl binasında yapılan basın toplantısına İl Başkanı Asuman Ali Güven, İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, ilçe başkanları, meclis üyeleri, il yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda partili katıldı. 81 ilin ortak metnini okuyan İl Başkanı Güven önemli açıklamalarda bulundu.

'AKIL TUTULMASINI HAYRETLE İZLİYORUZ'
Başkan Güven, “Tüm Türkiye gibi bizlerde, AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı şaşkınlıkla ve hayretle takip ediyoruz. Sayın Erdoğan'ın, 20 Temmuz sivil darbesiyle ülkeyi içine sürüklediği kaos ortamında kendi dengesinin de iyice bozulduğunu görüyoruz. Kendisinin yarattığı hayaller dünyası ile, savcılara, hakimlere aba altından sopa göstererek, Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef göstermesini, yaşadığı akıl tutulmasını hayretle takip ediyoruz. Ülkede anayasayı hiçe saydılar, demokrasiyi rafa kaldırdılar, adaleti yok ettiler, hukuku kendilerine oyuncak yaptılar, kendilerine muhalif olan kim varsa yok etmeye çabaladılar. Şimdi'de önlerindeki tek ve en güçlü engel olarak gördükleri, CHP'yi ve Genel Başkanımızı hedef aldılar. Halk yoksulluk içinde, ülkenin ekonomisi büyük bir çöküntü içinde, dünyada itibarımız iki paralık olmuş ama, AKP Genel Başkanı halen bir hayal dünyası içinde yaşamaya devam ediyor. AKP'nin Genel Başkanını bir kez daha uyarıyoruz, ülke elden gidiyor.  Gittiğin yol, yol değil. Eğer CHP olmasaydı, bir zamanlar kol kola yürüdüğün, devletin tüm istihbaratını, tüm yetkilerini ellerinle verdiğin FETÖ, bugün emellerine ulaşmış olacaktı. İyi ki, gerçekleri gören, cumhuriyetine sıkı sıkıya bağlı, demokrasiden ve adaletten vazgeçmeyen, halkı için çalışan ve halkına inanan bir CHP var. İyi ki, CHP'nin başında tehditlere boyun eğmeyen, doğru bildiğini söylemekten korkmayan, diktaya ve faşizme boyun eğmeyen bir Genel Başkanımız var” diye konuştu.

'ERDOĞAN’IN TEHDİTLERİNE BOYUN EĞMEYECEĞİZ'
Güven, “Tüm bu bilgiler ışığında bir kez daha ilan ediyoruz ki, Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tehditlerine pabuç bırakmayacağız. Erdoğan rejimi her türlü muhalefeti suç örgütü gibi tarif ederek siyaseti baskı altına alma çabasındadır. Geçmişte FETÖ ile iştirak halinde kumpas davalarını tezgahlayan Erdoğan iktidarının FETÖ ile yolları bugün ayrılmış görünse de aynı yöntemleri uygulamaya devam ettikleri, yeni kumpas girişimleri içinde oldukları görülmektedir. Ortada bir casusluk suçu yoktur. Anayasa Mahkemesi de böyle söylemektedir. Buna rağmen Erdoğan’ın talimatıyla İstanbul Milletvekilimiz Enis Berberoğlu haksız yere mahkum edilmiş ve tutuklanmıştır. Önce mahkeme başkanı ve heyet değiştirilmiş mahkumiyet kararı verilmiş daha sonra da bu kararı inceleyecek üst mahkemenin başkanı değiştirilmiştir. Bütün bu uygulamalar kumpas davalarını tipik özelliğidir. Kurgulanan kumpas üzerinden Enis Berberoğlu’nu rehin alan anlayış şimdi de Genel Başkanımızı tehdit etmektedir. Amaç CHP Genel Başkanını tehdit ederek topluma korku salmaktır. Erdoğan’ın tehditlerine boyun eğmeyeceğiz. Adalet özgürlük ve demokrasi isteyen milyonların sesi ve umudu olan Kemal Kılıçdaroğlu’nu susturamayacaksınız. Türkiye’ye giydirmek istediğiniz deli gömleğini yırtıp atacağız. Baskıcı ve zorba rejiminizi tanımıyoruz, tanımayacağız. Mazlumların sesi olmaya devam edeceğiz” dedi.

'2019, MUTLAKA İKTİDARIN DEĞİŞİM YILI OLACAKTIR'
Güven ayrıca 2019 seçimleri üzerinden ise, “Türkiye 2019’da layık olan parti tarafından yönetilecektir. 2019 seçimleri sonunda CHP ve halkın muhalif güçleri iktidarı devralacaktır. İktidar mutlaka el birliğiyle kurulacaktır. Ülkemizin cumhurbaşkanını hep birlikte seçeceğiz ve Türkiye soluk alacaktır. CHP partiyi bir kenarda tutarak çalışmaları genel başkan önderliğinde yapmaktadır. Büyük heyecanla söylüyorum. 2019 mutlaka ve mutlaka iktidarın değişim yılı olacaktır. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın. Yurt dışından gelen oylar mutlaka farklı olacaktır. 2019’da bu ülke rahat bir nefes alacaktır” açıklamasını yaptı.

PERŞEMBE GÜNÜ HDP’YE GİDECEKLER
Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) İzmir’de grup toplantısı yapmasının ardından 6 gün süreyle gerçekleşecek Adalet ve Vicdan nöbetine parti olarak destek verilip verilmeyeceğinin sorulması üzerine konuşan Güven, “Kendilerini perşembe günü ziyaret edeceğiz. Saati belli değil. Bilgilendirme yapacağız” dedi. 

'AKP METAL YORGUNU DEĞİL METAL YIĞINIDIR'
Toplantıda ayrıca İzmir Milletvekili Mustafa Balbay da konuştu. Balbay, “AKP’nin dünkü kuruluş yıl dönümü bir anlamda yıkılış yıl dönümüydü. Çok sık kullandıkları terim var. Metal yorgunluğu... Hepiniz sözlükten isterseniz bakın. Karşılığı şu; artık kullanılmaz hale gelmiş yığın…Kendilerini tarif ediyorlar. AKP artık metal yorgunu değil metal yığınıdır. Genel Başkan Erdoğan bunalımdan ve korkudan beslenmektedir. Bu azaldıkça ne yapacağını şaşırmaktadır. Yürüyüşle birlikte insanları kucaklayan biz, öteleyen AKP’dir. Gel beraber yürüyelim diyen biz bizden olmayan teröristtir diyen AKP. Geldiğiniz nokta budur. Gerilimden beslendikleri için CHP toplumu kucaklaştırdıkça çıldırıyorlar. Diğer partilerden CHP’ye bir yönelim olduğunu görünce akla gelindik her şeyi yapıyorlar. Çöken köprülerde, uçamayan uçaklarda metal yorgunluğu var denir. Artık kullanılamaz o. Artık AKP Türkiye’nin üstünde daha büyük bir sorun yaratmasın diye biz dikkatli davranıyoruz. İç savaştan bile bahsedecek kadar densizleştiler.  Ortamı germek için her şeyi yapmaktalar. Biz bu oyuna gelmeyeceğiz ama bunun altında da kalmayacağız. Genel başkan yürüyeceği zaman kimseyi çağırmadı ama milyonlar onunlaydı. Elinde adalet pankartıyla yürüdü. Gelecekte AKP’nin bu insanları germe politikasına karşı biz dik duracağız. İzmir’in çevresindeki Avrupa’dan gelenlerle konuşuyorum. O Türkler şunu söylüyor. Dışarıdan görünümümüz berbat, berbat, berbat. Dışarıda da lehimize bir tane haber çıkmıyor artık diyorlar. Türkiye’nin geleceğinde artık AKP yok. Bunun çılgınlığı içindeler” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 
 16 Ağustos 2017 Çarşamba 08:56
CHP'dekiler referandum sonucunu kabul etmiş görünüyor. Hani referandumu tanımıyorlardı? Tayyibe AKP genel başkanı diyorlarsa onlarda bu düzenin parçasıdır. CHP yenilenmelidir. Bu kafalarla iktidar hayal.
 sak
 16 Ağustos 2017 Çarşamba 08:56
Erdal isimli arkadaş sen nerde yaşıyosun ?.Terörden hergün insanlar ölüyor.Suriyeliler başımızın belası.Pahalılık artmış.Üniversiteliler işsiz.Hırsızlık,rüşvet ,adamkayırma almış yürümüş.Çalınan sorular,sınavı kazananı,kazanamıyanı ayıramıyan devlet.Arabanın geçmediğifuzili köprüler.El Babı bilen yok askerimiz orda öldürülüyor.Habur çadır mahkemeleri,Oslo da PKK görüşmeleri.Sen nerde yaşıyosun.
 Erdal
 15 Ağustos 2017 Salı 22:09
Sevgili CHP''li arkadaşım 15 senedir ülke battı bitti dediniz ama ülke hep güçlendi büyüdü insanların refah seviyesi yükseldi yapılan işler saymakla bitmez ama izmire ne oldu şu ulaşım sorunu her geçen gün artıyor kentsel dönüşüm projeleri yok sayın başkan iki hafta önce yaptığı açıklamada Benim adım Hıdır elimden gelen budur dedi yazık çok yazık
 
 15 Ağustos 2017 Salı 21:19
halk, ziyaret işlerini siz iyi bilirsiniz. vekilleriniz ABD ziyaretlerini sık sık yapardı :)
 Halk
 15 Ağustos 2017 Salı 18:59
Kankalarınızıda ziyaret edin chp=hdp oldu zaten sizmi Atatürkçü yapmayın Allah aşkına
 
 15 Ağustos 2017 Salı 15:43
Erdal a göre her şey normal , yol daha önemli. Adamlar ana muhalefet liderini içeri atacağız diyor adam hala hizmet diyor. Allah akıl fikir versin.
 Erdal
 15 Ağustos 2017 Salı 15:14
Bırakın bu işleri hizmet verin ülke yerinde İzmir elden gidiyor:::
 
 15 Ağustos 2017 Salı 13:44
İzmir Atatürk lisesi'nde neler oluyor ?
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz