MENÜ
İzmir 18°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir'e Cumhuriyet tarihinin en büyüğü... Hızla yükseliyor!
Sağlık
12 Ocak 2018 Cuma 22:08

İzmir'e Cumhuriyet tarihinin en büyüğü... Hızla yükseliyor!

İzmir'de yaklaşık 3 milyar liraya mal olacak 2 bin 60 yataklı Bayraklı Entegre Sağlık Kampüsü inşaatı hızla ilerliyor.

Bayraklı ilçesi üst kesiminde 618 bin 896 metrekarelik alanda 8 ay  önce inşaatına başlanan sağlık kampüsünde 7 gün 24 saat esasına göre çalışılıyor.

Şimdiye kadar 2 milyon 900 bin metreküp kazı yapılan alanda zeminin  kayalık olması nedeniyle 1 milyon kilogram anfo türü patlayıcı, 690 bin kilogram  dinamit ve 107 bin kapsül kullanıldı. Kamu özel ortak girişimiyle hayata geçecek  projede 1 milyon metreküp daha patlatmalı kazı yapılacak.

Hafriyatın belirli bir seviyeye gelmesinin ardından inşaat sahasına 13  vinç kuruldu, zemine de 92 bin metreküp beton döküldü. Bin kişinin 3 vardiya  halinde çalıştığı inşatta 500 bin metreküp beton dökülmüş olacak.

İçerisinde 5 hastaneyi barındıran merkez bina dışında, fizik tedavi ve  rehabilitasyon ile yüksek güvenlikli adli psikiyatri hastanesinde yüzde 20'lik  kısım tamamlandı.

Proje hizmete alındığında 6 bin kişiye istihdam sağlanacak sağlık  kampüsünü, hastalar ve ziyaretçiler dahil günlük 72 bin kişinin kullanması  bekleniyor.

İzmir'e Cumhuriyet tarihinin en büyük sağlık yatırımı olarak kayıtlara  geçen kampüs hastanede 347 yatak kapasiteli yoğun bakım ünitesi, 51 ameliyathane  ve 414 poliklinik bulunacak.

"2019 YILINDA TAMAMLANACAĞINI ÜMİT EDİYORUZ"
AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli, AA muhabirine yaptığı  açıklamada, Bayraklı Entegre Sağlık Kampüsü inşaatında çalışmaların hızlı bir  şekilde devam ettiğini, hizmete girdiğinde İzmir'in ve bölgenin en büyük  hastanesi olacağını söyledi.

Sağlık kampüsünün, Türkiye'nin en büyük üçüncü şehir hastanesi olma  özelliğini taşıdığına dikkati çeken Sürekli, şöyle konuştu:

"Proje, 606 milyon avroluk maliyetiyle Cumhuriyet tarihi boyunca  İzmir'de yapılan en büyük yatırımdır. Önceki sene başladı, 3 yıllık bir inşaat  süreci var ancak verilen tarihten önce 2019 yılında hizmete alınacağını  umuyoruz." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım'a  teşekkür eden Sürekli, Türkiye'de olduğu gibi İzmir'de de hayal bile edilemeyen  projelerin AK Parti iktidarı tarafından gerçekleştirildiğini vurguladı. Sürekli,  sağlık yatırımları konusunda İzmir'in altın çağını yaşadığını dile getirdi.

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican da projenin kenti Türkiye'de  çok önemli bir sağlık merkezi durumuna getireceğini aktardı.

Muhalefet milletvekillerinin seçim dönemleri bu alanı "ağlama  duvarı"na çevirdiğini öne süren Delican, "Şimdi gelsinler burada mutluluk  gözyaşları döksünler. Cumhurbaşkanımız bir hayali gerçekleştiriyor.  Başbakanımızın İzmir'e vadettiği 35 projeyi bir bir hayata geçiriyoruz."  değerlendirmesinde bulundu.

Yüklenici firmanın koordinatörü Murat Pektaş ise hastanenin, tükettiği  enerjinin yüzde 30'unu kendisinin üreteceğini bildirdi.

Kayalık zemin nedeniyle ilk 8 ayda tamamen hafriyata odaklandıklarına  işaret eden Pektaş, şunları kaydetti:

"Şu anda binalar yükselmeye başladı, tamamlandığında 14 kat olacak.  İnşaatımızda yaklaşık bin 302 deprem izolatörü kullanılacak. Olası deprem anında  tek bir kütle olarak hareket edecek ve hastanedeki mevcut hizmetler aksamayacak." (AA)

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Hatice Tatlı
 13 Ocak 2018 Cumartesi 13:09
Yapımı 3. cü köprü anlayışı.Özel sektör yapacak Devlet günlük belli sayıda hasta garantisi veriyor,eğer o sayıda hasta gelmezse aradaki fark Devlet tarafından ödeniyor yani vatandaş ödüyor.Yandaşlar zengin ediliyor ey halkım uyan.
 muhalif
 13 Ocak 2018 Cumartesi 12:49
bu hastane ,AKP.nin Şehir hastaneleri konsepti. yani işletmecisi müteahhit firma olacak, devlet hastanesi değil, özel hastane konumunda, bir tür sağlık hizmeti YİD. e dönüyor.....
 Merkez
 13 Ocak 2018 Cumartesi 12:46
Bu kadar hasetlik pes doğrusu bir seferinde de güzel deyin korkmayın bir şey kaybettirmez.
 salih
 13 Ocak 2018 Cumartesi 12:31
Yahu bu ne boyle sağlığımızı satıyorlar millet seviniyor hastane bildiğin şirket hastanesi devlet her gün şu kadar hasta gelecek diye garanti veriyor satan devlette farkında toplumu hasta ettiğinin böyle iş olmaz İngiltere''de bu sistem terk edildi bu gibi yatırımlara Akp kimin parası ile hangi yandaş şirketi zengin ediyor ?
 sezarın hakkı sezara
 13 Ocak 2018 Cumartesi 12:20
Gerçekten çok hızlı! hani nezaman başladıgını bilmesek hızlı diyeceğiz :)
 bayraklı
 13 Ocak 2018 Cumartesi 10:43
reyhan hanım söyleyelim kücüğünü yapsınlar.... bu nasıl bir anayıs
 Hiz
 13 Ocak 2018 Cumartesi 10:34
4 yil önce temeli atilan hastane insaati gerçekten de hizla ilerliyor :)
 volkan
 12 Ocak 2018 Cuma 23:13
hızlımı ? ne hızlısı ya geçen yerel seçim vaadi 5 sene sonra temel atıldı bumu hız?
 Reyhan
 12 Ocak 2018 Cuma 22:39
Bu kadar büyük metrekare ve bu kadar kalabalık hastanın girip çıkacağıhastahane modern hastahanecilik anlayışına uymaz.insan doğasına aykırı kesinlikle tasvip etmiyorum.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz