MENÜ
İzmir 11°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir’in 11 şehit veren köyünde yeni madene bir de kapasite vizesi!
Ekonomi
30 Haziran 2015 Salı 12:14

İzmir’in 11 şehit veren köyünde yeni madene bir de kapasite vizesi!

Soma’da yaşanan maden faciasında 11 kişinin hayatını kaybettiği Kınık Elmadere Köyü’nde Fiba Holding tarafından açılacak yeni maden sahalarının kapasiteleri arttırıldı. Valiliğe sunulan ÇED dosyasına göre bölgede Yeraltı Kömür Ocağına ek olarak Kırma Eleme Tesisi, Lavvar Tesisi, Kömür Paketleme Tesisi, Kömür Stok Sahaları, Beton Santrali kurulacak. Öte yandan Fiba Holding geçtiğimiz aylarda proje için 478 milyon TL teşvik almıştı.
Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - Manisa’nın Soma ilçesinde yaşanan maden faciasında 301 kişinin hayatını kaybetmesinin ardından yaşanan süreç devam ederken 11 kişinin şehit olduğu Kınık’a bağlı Elmadere Köyü’nde yeni açılacak olan kömür ocağı için kapasite artış talebi geldi.  Türkiye’nin en zengin işadamları arasında yer alan Fiba Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Özyeğin'in ortağı olduğu Polyak Eynez Enerji Üretim Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin yapacağı projenin ÇED dosyası valiliğe sunuldu. Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, projenin ön incelemesini yaptıktan sonra kapasite artışı için yapılan başvuruyu kabul ederek incelemeye aldı.
 
Projeye göre şirket, Yeraltı kömür Ocağı kapasite artışının yanında  ilave kırma eleme tesisi, lavvar tesisi, kömür paketleme tesisi, kömür stok sahaları, beton santrali kuracak.  Şirket iki farklı ruhsat alınan yerde aynı işlemi gerçekleştirecek.
 
TEŞVİK ALMIŞTI
Öte yandan Özyeğin'in şirketi 4 milyon ton linyit kömürü çıkarılması ve işletilmesi için 478 milyon liralık sabit yatırım için teşviki almıştı. Teşvik kapsamında madenci firmaya gümrük vergisi muafiyeti,  yüzde 80 vergi indirimi,  yüzde 40 yatırıma katkı desteği ve 7 yıl boyunca sigorta primi işveren desteği verildi. Yatırım kapsamında 300 kişinin istihdam edilmesi öngörülmüştü.
 

  Haberin Videosu

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz