MENÜ
İzmir 16°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir’in 2 turistik ilçesinde 2 kritik ÇED vizesi
Ekonomi
13 Ağustos 2015 Perşembe 12:15

İzmir’in 2 turistik ilçesinde 2 kritik ÇED vizesi

İzmir Valiliği Çeşme Germiyan Köyü’nde kalker ve kırma eleme tesisine vize verdi. Valilik ayrıca, Bursa’da 19 kişinin ölümüne neden olan madenin sahibi Nurullah Ercan’a Menderes Özdere’de yapacağı 120 odalı otel projesini de onayladı.
Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - Turizm bölgesi Çeşme’nin içme suyu ihtiyacını karşılayan Kutlu Aktaş Barajı havzasına inşa edilmesi planlanan taş ocağına İzmir Valiliği onay verdi. Mahkeme kararlarına rağmen bakanlıktan aldığı vize ile çalışmaları sürdüren şirket gerekli oluru aldı.

Resmi kayıtlarda “Ali Tekin Kalker Kırma Eleme Tesisi” olarak geçen proje için izin çıktı. Daha önce 4. İdare Mahkemesi’nde ‘ÇED gerekli değildir’ kararı iptal edilmişti. Valilik yine aynı şekilde ÇED’i gerekli görmedi.
 


O OTELE VİZE
İzmir Valiliği, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nden gelen onay doğrultusunda Menderes Özdere’de otel inşaatına da onay verdi. Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan alınan araziye yapılması planlanan 5 yıldızlı otel projesi için İşadamı Nurullah Ercan’ın talebine “ÇED gerekli değildir” denildi. Ercan, 2009 yılında 19 kişinin hayatını kaybettiği Bursa Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesine bağlı Bükköy'de meydana gelen grizu patlaması ile gündeme gelmişti. 
 
Sahibi olduğu Bien Yapı aracılığıyla Özdere’de 120 odalı otel inşaatı yapacak olan Ercan’ın  Antalya Manavgat'ta Petro Club Tatil Köyü, Golden Coast Hotel ve Golden Beach Otel olmak üzere 3 tane 5 yıldızlı tesisi bulunuyor. Ercan’ın yine Petrokent Turizm A.Ş. şirketi ile Ankara ve Abant'ta da birer otelin sahibi olduğu görülüyor. Kardeşleri Latif ve Ali Ercan ile birlikte Zonguldak, Gebze, Kütahya ve Aydın'da maden ocakları işleten Ercan’ın Kuzey Anadolu Madencilik A.Ş, Üçpınar Madencilik A.Ş. ve Ercan Madencilik A.Ş. adlı şirketleri bünyesinde 20’nin üzerinde adet maden ocağı bulunuyor.

  Haberin Videosu

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 secret
 13 Ağustos 2015 Perşembe 18:36
izmirde valilik mi var :O
 Av.Şehrazat Mercan
 13 Ağustos 2015 Perşembe 15:45
Ocak ve tesisin,10.08.2015 tarihine kadar, mahkeme kararının uygulanarak kapatılması gerekiyordu. Bravo İzmir Valiliği'ne. Kapatma işlemini uygulamadan, yeni ÇED Gerekli Değildir kararını yetiştirmiş!!!
 kamu
 13 Ağustos 2015 Perşembe 15:07
zenginlerin iktidarın değil halkın valisi olmak lazım
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz