MENÜ
İzmir 19°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir’in 4 il başkanı nasıl zaman geçiriyor? İşte evlerden kareler!
Politika
26 Mart 2020 Perşembe 10:31

İzmir’in 4 il başkanı nasıl zaman geçiriyor? İşte evlerden kareler!

Koronavirüs salgınından dolayı yetkililer ‘evde kal’ çağrıları yaparken sürekli alanda olan siyasilerin sergiledikleri refleksler merak edildi. CHP, AK Parti, MHP ve İYİ Parti’nin İzmir’deki il başkanları evdeki karantina döneminde yaptıklarını paylaştı.

EGEDESONSÖZ- Çin’de ortaya çıkan, dünyada birçok ülkede olumsuz etkisini gösteren ve Türkiye’de de can kayıplarına yol açan koronavirüs ile mücadele devam ediyor. Milyonlarca vatandaş gelişmeleri yakından takip ederken bir yandan da tedirginlik had safhaya ulaştı.

Devlet kurumları, yetkililer ve belediyeler süreci tedbir ve önlemler eşliğinde yürütüyor. Ayrıca vatandaşlara da ‘evde kal’ çağrıları yapılıyor. İzmir siyasetine yön veren aktörlerin de süreçte neler yaptıkları merak ediliyor.  

Bir yandan evde kalmaya özen gösteren siyasilerin öte taraftan görevleri gereği az da olsa dışarı çıktıkları öğrenildi. Ailelerini ve kendilerini riske atmak istemeyen politikanın aktörleri evde nasıl zaman geçirdiklerine dair bilgiler verdi.  

İşte 4 siyasi partinin il başkanının açıklamaları:

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Deniz Yücel: Avukatlığın yanında siyasetle de meşgul olunca uzun süredir evde zaman geçiremiyordum. Bu süreçte çocuklarım ve eşimle vakit geçirme fırsatım arttı. Gazete okuyorum, gitar çalıyorum, okunması gereken kitaplar birikmişti, onlara başladım. Şu an Grigory Petrov'un Beyaz Zambaklar Ülkesinde kitabı ve Algan Hacaloğlu’nun Siyasette Tutkuyla Yaşanan Yıllar kitabını okuyorum. Sosyal medyadan gündemi takip ediyorum. Öte yandan ilçe başkanları ve belediye başkanlarının koordinesini sağlıyorum. Sürekli bilgi akışı sağlıyoruz. Mümkün olduğunca evden çıkmıyorum. Örgütlerimizle her türlü senaryoya karşı hazırlıklıyız. Umarım en kısa zamanda en zararsız ve en hasarsız bir şekilde bu süreci atlatırız.

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli: Haftanın belli günleri partiye gidiyorum. Ama evdeyken televizyon izliyorum, kitap okuyorum, sosyal medyayı takip ediyorum. Bir de çalışıyorum. Telefon görüşmeleri yapıyorum. Teşkilat mensuplarımız da arıyor, vatandaşlar da arıyor, istekleri oluyor, onları iletiyorum.  1 günü nasıl geçirdiğimizi anlamıyorum. Sıkılmak yok. Telefonlarımız da sürekli açık.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir İl Başkanı Veysel Şahin: Ofisimde vakit geçiriyorum. Partiye de gidiyorum. Daha çok parti inşaatıyla ilgileniyorum. Bu durgunlukta işleri hızlandırmayı istiyorum. Sonra eve geçiyorum. Çok dikkat ediyorum. Evimde annem ile kayınvalidem var. Korkum onlar. Evimin önünde yaptırdığım inşaat var. Orada da vakit geçiriyorum.

İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar: Evdeki ihmal edilmiş işlerler ilgileniyorum. Çiçeklerimin bakımını, temizliğini yapıyorum. Bolca kitap okuyorum. Dış dünya haberlerini gerek sosyal medya gerek de televizyon üzerinden takip ediyorum. Arkadaş, dost ve akrabalardan arayanlar oluyor, bizim aradıklarımız oluyor, görüşmeler yapıyorum. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 tuna
 26 Mart 2020 Perşembe 13:17
özel şirket calısanalrına bir tedbir alınsın gıda ve saglık fabrikaları haric digerleri bir ay kapatılsın ozel şirket calısanlarına maalesef patronlar acımıyor umurlarında degil
 sezarın hakkı sezara
 26 Mart 2020 Perşembe 11:21
kendi ohallerini ilan edebilen şanslı azınlık.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz