MENÜ
İzmir 14°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir'in '5 yıldızlı' havuzu yola çıktı
Yerel Yönetimler
9 Ekim 2019 Çarşamba 16:16

İzmir'in '5 yıldızlı' havuzu yola çıktı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Bornova ilçesinde yapılacak ve 14 milyon liraya mal olacak yüzme havuzunun temelini ilçe belediye başkanları ile birlikte attı. Başkan Soyer, İzmir'e olimpik yüzme havuzu da kazandıracaklarını açıkladı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bornova'daki Aşık Veysel Rekreasyon Alanı'ndaki Buz Sporları Salonu'nun hemen yanında yarı olimpik kapalı yüzme havuzunun yapımına başladı. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin sualtı ragbisi maçlarına da ev sahipliği yapacak çevreci ve engelli dostu tesisin temelini İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer attı.

Törene Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ'un yani sıra Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz, Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Buğra Gökçe, meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İZMİR SPOR KENTİ OLACAK
Törenin açılışında bir konuşma yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer,  İzmir'i spor kenti yapma hedefiyle bir dizi projeyi hayata geçireceklerini söyledi. İzmir'deki yüzme havuzu sayısını arttıracaklarını, İzmir Kemer'de  olimpik kapalı yüzme havuzu inşa edeceklerini söyleyen Tunç Soyer, "İzmir'in uluslararası spor organizasyonlarına ev sahipliği yapması için çalışmalar sürdürüyoruz. Körfez Festivali'ni uluslararası boyuta taşıyarak körfezimizi su sporlarının merkezi haline getireceğiz. Spor kulüpleriyle birlikte çalışarak kentimizde sporun gelişmesini sağlayacağız. Sporun şehrin sosyal ve ekonomik gelişimi için ne kadar önemli olduğunu biliyoruz.  Başta çocuklar v e gençler olmak üzere toplumun tamamına dalga dalga yayılacağını ve şehri canlandıracağını biliyoruz. Sporda ve birçok alanda gençlerin öncülüğünde sizlerin rehberliğinde şehrimizi ileriye taşıyacağız" dedi.

Başkan Soyer, Bornova Rekreasyon Alanı Yarı Olimpik Yüzme Havuzu'nun başta gençler ve çocuklar olmak üzere her yaş grubuna hitap eden bir spor merkezi olacağını belirterek, kente hayırlı olmasını diledi.

BAŞKAN SOYER'E TEŞEKKÜR
Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ ise kentin yüzme havuzu ihtiyacı bulunduğunu belirterek, "Bornova'da 60 bin genç yaşıyor. Üç tarafı denizlerle çevrili kentimizde yüzme bilmeyen kalmasın istiyoruz. Biz de belediye olarak  Çamdibi'nde bir yüzme havuzu yapacağız. Ancak ilk kazmayı başkanımız vurdu. Çok teşekkür ediyoruz. Başkanımız Tunç Soyer'i izlemeye devam edin. Beş yıl boyunca ilçe belediye başkanlarımızla birlikte bütünlük içinde kentimize hizmet edeceğiz" dedi. Konuşmaların ardından Başkan Soyer ve törene katılanlar yüzme havuzunun temelini attı. Soyer, İzmir Büyükşehir Belediyesi Sualtı Ragbi Takımı sporcuları ile de fotoğraf çektirdi. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Dışarıdan göz
 10 Ekim 2019 Perşembe 09:16
Bornova dan baska ilçe yokmu Çiğli Uvey evlatmı 40000 nufuslu Egekentte SPOR salonu yok 30senedir civi cakılmıdı yuh olsun
 
 10 Ekim 2019 Perşembe 08:28
ne bornovaymış arkadaş. üniversite olmasa köpek bağlasan durmaz bir yer.
 deli bekir
 9 Ekim 2019 Çarşamba 16:30
hep aynı yerlere yatırım. izmir de başka yerlerde var.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz