MENÜ
İzmir 11°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir’in ‘Cumhur’ zirvesinde neler konuşuldu?
Politika
11 Temmuz 2019 Perşembe 15:51

İzmir’in ‘Cumhur’ zirvesinde neler konuşuldu?

MHP İzmir İl Başkanı Şahin ve AK Parti İzmir İl Başkanı Sürekli bir araya geldi. Aliağa’daki istifalar ve belediyedeki işten çıkarmaların sorulması ve hatırlatılması üzerine açıklamalarda bulunan başkanlar önemli ifadeler kullandı. 

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- AK Parti İzmir İl Bakanı Kerem Ali Sürekli, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir İl Başkanı Veysel Şahin’i ziyaret etti. MHP’li il yöneticileri ile AK Partili il yöneticileri de buluşmada hazır bulundu. Cumhur İttifakı’nın ortakları olan iki mevkidaş net mesajlar verdi. 

HAFTALIK OLAĞAN GÖRÜŞMELERİMİZİ TELEFONDA YAPIYORUZ
Görüşmede ilk olarak misafir AK Partili Kerem Ali Sürekli konuştu. İl Başkanı Sürekli, “Bugün iade-i ziyarette bulunuyoruz. Sayın il başkanımız biz atandıktan sonra ilk gelen heyetti. Kendilerine teşekkür ediyorum. Ben de ilk iade-i ziyaretimi Cumhur İttifakı ortağımızla yapmak istedik. İlk ziyaretimiz MHP’ye oldu. Bu resmi bir ziyaret. Sanmayın ki görüşmüyoruz. Süreci birlikte değerlendiriyoruz. Haftalık olağan görüşmelerimizi telefonda yapıyoruz. Bugünkü ziyaretimiz iade-i ziyaret kapsamındadır. En son yerel seçimlerde İzmir’de çok güzel çalışmalar gerçekleştirdik. Uyumlu başarılı bir çalışma gerçekleştirdik. Arkasından 23 Haziran seçimleri gündeme geldi. Orada da İzmir’deki avukat arkadaşlar İstanbul’da çalışmalarda bulundular. Ben kendilerine teşekkür ediyorum. Ben kendilerine 31 Mart ve 23 Haziran için teşekkür ediyorum” dedi. 

ULUSAL POLİTİKALARDA DA İZMİR’İN BİR ÖNCÜLÜĞÜ OLMALIDIR
Sürekli ayrıca, “İnşallah çalışmalarımızı sonuna kadar sürdüreceğiz. Biz Cumhur İttifakı’na her zaman vurgu yapan il başkanlarıyız. Ben Cumhur İttifakı’nın pazara kadar değil mezara kadar olacağını söylüyorum. İzmir’de yerel muhalefeti birlikte yapacağız. Ama biz iktidar partisiyiz. Bu iktidarda Cumhur İttifakı prensipleri doğrultusunda birlikte çalışacağız. Hep birlikte İzmir’e hizmet edeceğiz. 4 yıllık seçimsiz dönemde yapılması gerekenleri bizler destekleyeceğiz. İzmir her şeyin üstündedir. Ulusal politikalarda da İzmir’in bir öncülüğü olmalıdır” açıklamasında bulundu.

HAÇLI SALDIRILARINA İNAT BİR ARADA OLMALIYIZ
MHP İzmir İl Başkanı Şahin de, “Başkanıma çok teşekkür ediyorum. Ziyaret anlamlı bir haftada oldu. Bugün Bosna katliamının yıl dönümü. Sırf Müslüman olduğu için öldürülenlerin ve ayrıca 15 Temmuz’un yıl dönümü. Kuzey Irak’ta pençe operasyonu devam ediyor. Haçlı saldırıları devam ediyor. Türk devletinin karşı koyuşları, mücadelesi de devam ediyor. Bu da bana ülkedeki milli güçlerin, partilerin bir arada olması gerektiğini, aynı yerde olması gerektiğini hatırlatıyor. Bizi de mecbur ediyor buna. Ayrıca Cumhur İttifakı dışında bile sırf haçlı saldırılarına inat bir arada olmamız gerektiğini düşünüyorum. Bu İzmir’imiz için de ülkemiz için de böyle” dedi. 

İŞTEN ÇIKARMALARLA İLGİLİ: DAHA SONRA AÇIKLAMA YAPACAĞIZ
MHP’li Aliağa Belediyesi’nin 100 üzerinde personeli işten çıkarmasının sorulması üzerine konuşan Başkan Şahin, “Bu konuda daha sonra açıklama yapacağız” ifadelerini kullandı. 

SÜREÇ DEVAM EDİYOR
Aliağa’da 4 meclis üyesinin hem AK Parti’den hem de meclisteki MHP’li meclis üyeliği görevinden istifa etmesi üzerine konuşan AK Partili Sürekli, “ Süreç devam ediyor. Geri dönüşlerle ilgili bir süreci ilçe teşkilatımız yürütüyor. Her konuda olduğumuz gibi bu konuda da mutabık durumdayız” dedi. 

HERKES BENİ TANIYOR
İstifa eden isimlerin yazılı açıklamasında kendisinin baskıcı bir tavır içinde olduğunun ifade edilmesinin hatırlatılmasına dair konuşan Sürekli, “Herkes beni tanıyor” ifadesini kullandı. 

İYİ PARTİ’YE MANİDAR GÖNDERME: KÜÇÜK KONULARI…
Önceki gün CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in ziyareti sırasında flaş bir öneri sunan ve “Bundan böyle AK Parti, CHP ve İYİ Parti olarak bir araya gelelim” diyen İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar’ın açıklamasına ilişkin konuşan MHP’li Şahin, “Küçük konuları daha sonra konuşalım” dedi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 İZMİR'Lİ
 11 Temmuz 2019 Perşembe 23:09
İzmir im size sadece ve sadece muhalefet yapma görevi verir haydi hayırlı işler
 
 11 Temmuz 2019 Perşembe 16:09
Naber Cumhurlar? İyi mi böyle?
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz