MENÜ
İzmir 17°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir'in ciğerleri yanıyor! İtfaiyede izinler kaldırıldı
Güncel
1 Ağustos 2020 Cumartesi 16:56

İzmir'in ciğerleri yanıyor! İtfaiyede izinler kaldırıldı

Menderes ilçesindeki ormanlık alanda yangın çıktı. Yangına ekipler havadan ve karadan müdahalesi sürüyor. Bornova ilçesinde, otluk ve makilik alanda yangın çıktı. Helikopterlerin de müdahale ettiği yangın, kısa sürede kontrol altına alındı. Urlave Kemalpaşa'da da ormanda başlayan yangınlar havadan ve karadan yapılan müdahaleyle söndürüldü. Başkan Soyer itfaiyede izinlerin kaldırıldığını açıkladı.

İzmir'in 4 ilçesinde birden fazla noktada orman yangını çıktı. Yangına orman ve itfaiye ekipleri havadan ve karadan müdahale edildi. Yangınların söndürülmesi için itfaiye ekipleri yoğun çaba gösterirken, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, itfaiyede izinlerin kaldırıldığını açıkladı.

Başkan Soyer yangınlarla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Değerli İzmirliler, Bayramda neredeyse her ilçemizde orman ve otluk alanlarda yangın çıktı. Bunlara ev yangınları da eklenince itfaiyede izinler kaldırıldı. Bizler bayram yaparken itfaiye ve orman yangın söndürme ekipleri omuz omuza, alevlerle savaştı. Hem ifaiye, hem orman yangın ekiplerine şükranlarımızı sunuyorum. Onarılamaz yaralar açan yangınları önlemek bizim elimizde. Açık alanda ne amaçla olursa olsun ateş veya mangal yakmayalım. Bu dönemde ormana girmenin yasak olduğunu unutmayalım."

MENDERES'TE HALK HORTUMLA NÖBET TUTTU!
Çamönü mevkisinde ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

İhbar üzerine bölgeye İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı 2 yangın söndürme helikopteri, 1 uçak ve 10 arazöz ile 3 dozer sevk edildi. Söndürme çalışmalarına İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri de destek verdi..

Yangın, Çamönü Mahallesi'nde yerleşim yerlerinde yaklaştı. Bir evin bahçesindeki samanlığa sıçrayan alevler, vatandaşlar tarafından söndürüldü.

Bazı vatandaşlar, yangının ev ve bahçelerine sıçramaması için hortumlarla nöbet tuttu.

Bu arada yangın nedeniyle Menderes-Gümüldür kara yolu, çift yönlü olarak bir süre ulaşıma kapatıldı.

BAKAN PAKDEMİRLİ: MENDERES YANGINI KONTROL ALTINA ALINDI!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Menderes ilçesindeki orman yangınının kontrol altına alındığını bildirdi.

Bakan Pakdemirli, yaptığı yazılı açıklamada, "İzmir Menderes Çamönü yangını kontrol altına alınmıştır. Ekiplerimiz büyük bir özveriyle diğer yangınlarımızı kontrol altına alma çalışmalarına devam ediyor." ifadelerini kullandı.

Yangınlara ilişkin uyarıların dikkate alınması çağrısında bulunan Pakdemirli, ormanların "gelecek" anlamına geldiğini vurguladı. 

İzmir'in Menderes ilçesindeki yangın için İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı 2 yangın söndürme helikopteri, 1 uçak ve 10 arazöz ile 3 dozer sevk edilmişti. 

Söndürme çalışmalarına İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri de destek vermişti. 

Bölgede soğutma çalışmaları sürüyor.

BORNOVA'DA OTLUK VE MAKİLİK ALANDA YANGIN 
Bornova ilçesinde, otluk ve makilik alanda yangın çıktı. Helikopterlerin de müdahale ettiği yangın, kısa sürede kontrol altına alındı.

Yangın, saat 15.00 sıralarında Homeros Vadisi yakınlarındaki otluk ve makilik alanda başladı. Rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüyen yangını görenler, itfaiye ve orman ekiplerine haber verdi. Bölgeye itfaiye ekiplerinin yanı sıra Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı 2 helikopter, 5 arazöz ve 1 iş makinesi sevk edildi. Ekiplerin müdahalesinin ardından alevler kontrol altına alınırken, bölgede soğutma çalışmalarının devam ettiği öğrenildi.

'SÜREKLİ YANGIN ÇIKIYOR'
Mahalle sakinlerinden Hakan Kabadayı (30), "Alevleri görünce tedirgin olup, itfaiyeyi aradık. Bu bölgede sürekli yangın çıkıyor" dedi. Yangına şahit olan Adem Demir (34) ise "Baktığımızda alevleri gördük ve itfaiyeye haber verdik. Onlar da kısa sürede müdahale ederek yangını söndürdü" diye konuştu. Yangının çıkış nedeni ise araştırılıyor.

KEMALPAŞA'DA DA ORMAN YANGINI 
Kemalpaşa ilçesinde çıkan orman yangını kontrol altına alındı.

Alınan bilgiye göre, Kemalpaşa'nın Bayrak mevkisinde henüz belirlenemeyen nedenle yangın başladı. 

İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı 3 helikopter ve 6 arazöz bölgeye sevk edildi.

Ekiplerin çalışması sonucu yangın kontrol altına alındı. 

Bölgede soğutma çalışması sürüyor.

URLA'DA DA ORMAN YANGINI
Urla ilçesindeki ormanlık alanda çıkan yangın söndürüldü. Çeşmealtı mevkisinde henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

Yangına, İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, 1 helikopter ve 4 arazözle müdahale etti.

Urla Belediyesi itfaiye ekipleri de söndürme çalışmalarına destek verdi.

Ekiplerin müdahalesiyle yangın, kontrol altına alındı.

Bölgede soğutma çalışmaları yapılıyor. 

(DHA-AA)

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 ST
 1 Ağustos 2020 Cumartesi 22:35
Özellikle yaz aylarında orman yangınlarını önlemek için silahlı orman koruma güçleri oluşturulmalıdır. Bu kadar yangın kendi kendine çıkmaz, mutlaka kasıt vardır. Yazık oluyor.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz