MENÜ
İzmir 15°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir'in hayvan dostu taksicileri
Otomobil
31 Ağustos 2018 Cuma 11:17

İzmir'in hayvan dostu taksicileri

İzmir'de bir yıl önce araç çarpmasıyla yaralanan sokak kedisini tedavi ettirdikten sonra sahiplenen 6 taksi şoförü, Karşıyaka'da birçok sokak hayvanının beslenme masraflarını da üstlendi.

Belediyeler ile İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası arasında imzalanan 'Hayvan Dostu Taksi Durağı' protokolüne öncülük eden duraklardan biri, Karşıyaka ilçesinde Girne Bulvarı üzerinde hizmet veren Park Taksi oldu. Yaklaşık 1 yıl önce caddede ezilme tehlikesi geçiren ve sol arka bacağını kaybeden bir sokak kedisini sahiplenerek tedavi ettiren durak sakinleri, çok sayıda sokak hayvanına sıcak yuva oldu.

Durakta çalışan 6 şoför olarak bir taraftan sokak hayvanlarının beslenme ve su ihtiyaçlarını karşıladıklarını, diğer taraftan da takside evcil hayvanlarıyla seyahat etmek isteyen hayvan dostlarına yardımcı olduklarını anlatan taksici Aykut Ger (38) özellikle trafik kazasında yaralanan, tedavisini yaptırdıkları kedi Hürrem'in en yakın dostları olduğunu belirtti. Yaklaşık 1 yıl önce durağın yakınlarında duydukları fren ve bebek ağlamasını andıran bir sesle irkildiklerini söyleyen Ger, araç çarpan kedinin ezildiğini ve sol arka bacağının kanlar içinde kaldığını anlattı. Hemen bir puset bulup yaralı kediyi veterinere yetiştirdiklerini dile getiren Ger, "Kırık nedeniyle sol arka bacağının kesilmesi gerektiğini öğrendik. Hürrem, sürekli yarasını yalamaya çalışıyordu. Yara iki üç kez açıldı ve tekrar narkoz verilerek operasyon yapıldı. Bir süre yaralarının iyileşmesi için bir dükkanda kapalı alanda tuttuk. Yaraları kapanınca dışarı aldık. O günden beri durağımızın bahçesinde yaşıyor. Hürrem bize bakışlarıyla teşekkür ediyor. Bizi hayata bağladı. Aramızda bir insan gibi oldu, sürekli iletişim kuruyoruz onunla" dedi.



ŞOFÖRLERİN MOTİVASYON KAYNAĞI
Tüm bakımlarını üstlendikleri birkaç sokak kedileri daha olduğunu anlatan Aykut Ger, yolculardan da çok olumlu tepkiler aldıklarını vurguladı. Birçok hayvanseverin özellikle bu durağı tercih ettiğini anlatan Ger, şöyle konuştu:

"Hürrem dışında başka sokak hayvanlarına da bakıyoruz. İzmir Şoförler ve Otomobilciler Odası'nın yürüttüğü proje kapsamında sokak hayvanlarına bakan öncü duraklardan biri olduk. Tüm mama ve bakım masraflarını karşılıyoruz. Sevgiyle yapıyor ve karşılık beklemiyoruz. Hürrem sayesinde durağımızın Karşıyaka'daki popüleritesi arttı. Yolcular bize onu soruyor. Bazıları bizim durağı o var diye tercih ediyor. Yakın mesafelere gitme konusunda taksiciler arasında genelde sorun yaşanır. Ama bizim durağımızda böyle bir sorun hiç yaşanmıyor. Çünkü boş vaktimizde hepimiz onlarla oynuyor, stres atıyoruz. Bize motivasyon kaynağı oluyor." (DHA)

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz