MENÜ
İzmir 13°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir'in kalbindeki 'davalık proje' için ilk kazma vuruldu!
İnşaat/Emlak
20 Eylül 2018 Perşembe 13:25

İzmir'in kalbindeki 'davalık proje' için ilk kazma vuruldu!

Konak ilçesi Alsancak semtinde bulunan Tariş Birlikleri'ne ait kamu arazileri için İzmir Şehir Plancıları Odası ile Mimarlar Odası'nın planlara karşı açtığı dava sürerken, Teknik Yapı - Halk GYO Adi ortaklığı, Alsancak Liman arkasında 25 katlı kule ve 1049 konut inşa etmek için çalışmalara başladı.

İzmir'in Konak ilçesi sınırlarında Alsancak Liman arkası bölgesinde kalan Tariş Birlikleri'ne ait kamu arazileri, Emlak Konut GYO A.Ş'ye devredildikten sonra, alanın yapılaşmasının önü de açıldı. Emlak Konut Konak 1. Etap Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi ihalesini alan Teknik Yapı, Halk GYO ile birlikte proje dosyası hazırladı. Hazırlanan proje için ÇED süreci de başladı. 32 bin 642 metrekarelik alanda 'Evora İzmir' Projesi' için çalışmalara başlayan firma, alanda toplamda 1049 adet konut, 41 adet ticaret alanı 121 odalı otel inşa etmeyi planlıyor. Proje dosyasına göre, bölge 25 katlı kule inşa edilecek. Toplam bedeli  348 milyon TL'yi bulan projenin, 2022 yılına yetiştirilmesi hedefleniyor. Proje alanındaki konutlarda 2 binin üzerinde insanın yaşaması planlanıyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca imar planları yapılan ve planlara karşı meslek odaları tarafından açılan davalar bitmeden hayata geçirilmesi düşünülen proje sahasında, çalışmalar esnasında 251 bin 964 metreküp hafriyat oluşması bekleniyor. İnşaat çalışmaları sırasında tarihi eserlere rastlanması öngörüldüğü için İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü'nden de onay alındı. Müdürlük, inşaat alanının koruma alanı sınırları dışında kaldığını bildirdi. (DHA)

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 metin
 14 Eylül 2019 Cumartesi 15:50
herşeyi engelliyerek köye dönüştürdünüz izmir i
 bilmeyenler
 21 Eylül 2018 Cuma 01:22
Bilmeden, gökdelenleri, yüksek binaları belediyeden sananlar öğrensin, AKP belediyeden geçiremediği imar planları için bakanlığı devreye sokup, imarı bakanlığa çıkartıyor! Bunlar da dava sonuçlarını beklemeden 'ben yaptım, oldu'! peşindeler! İyi de, burası İzmir kardeşim, İzmir'li bırakmaz orayı size!
 Ali Yörük
 20 Eylül 2018 Perşembe 20:52
En azından eski tariş fabrikalarının üzerine ev yapacağınıza o fabrikayı canlandırıp insanlara iş ve aş sağlasaydınız. Yazıklar olsun... Her yer lüks ve boş konutlarla dolu nasıl olsa arsa bedava diye..
 deli bekir
 20 Eylül 2018 Perşembe 18:22
yüksel çakmur duymasın. hemen dava açar :)
 Gürkan
 20 Eylül 2018 Perşembe 16:07
Hemen dava açmak lazım. Şehircilik ilkelerine aykırı.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz