MENÜ
İzmir 13°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir’in konkordato karnesi: Kimler ilan etti?
Ekonomi
10 Ekim 2018 Çarşamba 15:20

İzmir’in konkordato karnesi: Kimler ilan etti?

Ülke ekonomisinde son dönemde yaşanan olumsuz gelişmeler sebebiyle İzmir’de çok sayıda kuruluş konkordato ilan etmeye devam ediyor.

Mehmet İŞLER/ EGEDESONSÖZ- Türkiye’de döviz kurunda son dönemde yaşanan dalgalanma, liranın değer kaybetmesi çok sayıda işletme ve kuruluşu zor durumda bıraktı. Ticari hayatın olumsuz etkilenmesi sonucunda Ege Bölgesi’nde ve İzmir’de dev kuruluşların bazılarının konkordato ve iflas etmesi bazılarının da satış kararı alması dikkat çekti.

Son günlerde İzmir’de yaşanan gelişmelerle firmalar konkordato ilan etmeyi sürdürdü. Güvenlik sistemleri sektöründe faaliyet gösteren Batı Elektronik, deri işleme, ayakkabı ve araç satışı sektöründe hizmet veren Ata Dilek Deri ve Otomotiv A.Ş., Konak Belediyesi, Folkart Swiss Otel Grand Efes gibi kurum ve kuruluşların tesisat işlerini yapan EGETEK, Fuldam Oto Elektrik İnşaat Hafriyat Nakliye Petrol Ürünleri Tekstil Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, İhsan Öksüz Kerbena Nakliyat Hafriyat Tic. Pet. Ür. Yedek Par. Oto Alım Satım, Sudes Özel Motorlu Taşıtlar Sürücü Kursu ve İş Makineleri Kursu Maden Hafriyat Beton İşletmeciliği Sanayi Ticaret Anonim Şirketi, YMM Grup Otomotiv Nakliyat İnşaat Hafriyat Taahhüt San. ve Tic. Ltd. Şti, tekstil sektöründe faaliyet gösteren Bersev Tekstil Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Kemalpaşa merkezli olan ve tabldot yemek sektöründe hizmet veren, geçmiş dönemde Saadet Partisi’nden (SP) İzmir Milletvekili Adayı, Kemalpaşa’da Belediye Başkan Adayı, Belediye Meclisi eski Üyesi Arif Gemici’nin sahibi olduğu Antor Yemek Ltd.Şti. konkordato ilan etti.

YAKIN TARİHTE HANGİ FİRMALAR KONKORDATO İLAN ETMİŞTİ?
Ticari faaliyetlerini yıllardır etkin şekilde sürdüren Tüzemenler Yapı Grubu Metal Turizm Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, ekonomisindeki kötü gidiş sebebiyle geçtiğimiz günlerde kritik bir hamle yaparak İzmir 1’inci Asliye Ticaret Mahkemesi’ne konkordato başvurusunda bulundu. Ayrıca 55 yıldır yumurta ve piliç eti sektöründe tüm Türkiye genelinde hizmet veren Keskinoğlu A.Ş. Haziran ayında nakit sıkışıklığı nedeniyle iflas erteleme yerine getirilen konkordato başvurusu yapmıştı. Aydın merkezli olan ve gerçekleştirdiği çok sayıda proje arasında Kuşadası’nda yer alan Kuştur Tatil Köyü bulunan Şengel İnşaat, lojistik sektöründe hizmet veren Günaydın Group, toprak düzenleme ve bitkisel üretimde çağdaş ve teknolojik ürünler geliştirerek bu ürünleri Türkiye ve dünya çiftçilerinin kullanımına sunan Manisa merkezli GMT Tarım Kimya San. Tic. Paz. Ltd.Şti, Türkiye’nin pek çok yerinde gerçekleşen projelere katkı sunan Denizli merkezli Mercek Alüminyum Cephe Plastik Aksesuar İnşaat San.Tic.Ltd.Şti. ve İzmir merkezli Starbox Ambalaj Sanayi Ticaret Limited Şirketi mahkemeye başvurarak konkordato talep etmişti.

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 MEHMET ALİ ARSLAN
 13 Aralık 2018 Perşembe 11:44
İZPEK İnşaat firmasının konkordatosu var mı
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz