MENÜ
İzmir 14°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir’in o ilçesinde belediyeden örnek uygulama: Etkinlikler artık gaziler ve şehitler yararına
Yerel Yönetimler
23 Şubat 2018 Cuma 16:55

İzmir’in o ilçesinde belediyeden örnek uygulama: Etkinlikler artık gaziler ve şehitler yararına

Seferihisar Belediyesi, bugüne dek ücretsiz olarak vatandaşlara sunduğu sosyal ve sanatsal ekinlikler için örnek bir karara imza attı. Belediye, tüm etkinliklerde Mehmetçik Vakfı’na yardım amaçlı bağış toplama kararı aldı.

EGEDESONSÖZ- Seferihisar Belediyesi, teröre karşı Afrin’de sürdürülen Zeytin Dalı Harekatı’na destek vermek için önemli bir karara imza attı.

Belediye bugüne dek ücretsiz olarak vatandaşlara sunulan sosyal ve sanatsal etkinliklerde şehit ve gaziler yararına bağış toplama kararı aldı. Karar kapsamında toplanan bağışların Mehmetçik Vakfı’na bağışlanacağı bildirildi.

Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, yaptığı açıklamada, “Herhangi bir rakam belirlemiyoruz. Gönlünüzden ne koparsa “Şehit ve Gazi Yakınları” yararına yapacağınız bağışın makbuzu, giriş biletiniz olacak” dedi.

Soyer açıklamasında şunları söyledi:

"Gözümüz, kulağımız 35 gündür Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından sürdürülen Afrin Harekatı’nda. Ülkemizin sınırlarını korumanın, teröre karşı verilen mücadelenin öneminin farkındayız ve kahraman Mehmetçiğimizin her daim yanındayız.

Ne yazık ki böylesine kapsamlı bir operasyonda her gün canımızı yakan haberler alıyoruz. Her şehit ve gazi haberi içimizi parçalıyor. Bu durumda, Seferihisar Belediyesi olarak daha önce aldığımız bazı kararları gözden geçirme İhtiyacı duyduk.

Seferihisar Belediyesi halkımızın sosyal ve sanatsal çalışmalardan mahrum kalmaması düşüncesiyle yılın 12 ayı kültürel etkinlikler düzenlemektedir. Sanatın bizleri birbirimize bağlayan, zenginleştiren, donatan, moral ve motivasyon sağlayan birlik ve beraberliğimizi arttıran en önemli etkenlerin başında geldiğini düşünüyoruz. Ancak, aldığımız şehit haberlerinin acısı bu düşüncenin heyecanını söndürüyor.

Bu nedenle yaptığımız değerlendirme sonrasında, kültürel etkinliklerimizin içerisinde yer alan bazı konser programlarını iptal etme kararı aldık. Bunlar dışında kalan tiyatro, söyleşi gibi etkinliklerimizi ise planladığımız şekilde sürdüreceğiz.

Devam edecek etkinliklerimizle ilgili de yeni bir uygulama başlatıyoruz. Biliyorsunuz etkinliklerimizi ücretsiz olarak gerçekleştiriyoruz. Bundan böyle bu etkinliklerde “Şehit ve Gazi ailelerine” yardım amaçlı bağış toplayacağız.

Herhangi bir rakam belirlemiyoruz. Gönlünüzden ne koparsa “Şehit ve Gazi Yakınları” yararına yapacağınız bağışın makbuzu, giriş biletiniz olacak. Toplanan yardım miktarları “TSK Mehmetçik Vakfı”na bağışlanacaktır. Böylece, şehit ve gazi yakınlarına hep birlikte destek vereceğiz.

Bu uygulamanın ne kadar devam edeceğini, operasyonun durumu ve Seferihisarlıların göstereceği duyarlılık belirleyecek.

Şimdiden yardım, destek ve anlayışınız için teşekkür ediyorum"

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz