MENÜ
İzmir 18°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir'in seçmen röntgeni: Tüm ilçelerde şaşırtan oranlar!
Politika
18 Ocak 2019 Cuma 11:16

İzmir'in seçmen röntgeni: Tüm ilçelerde şaşırtan oranlar!

CHP Parti Okulu İzmir Koordinatörü Abdullah Aydemir, kentteki toplam seçmen sayısını ve oranını verirken ilçeler özelinde yeni gelişmelere dair tek tek rakamlar sundu. Yeni seçmenlerden birçoğunun bindirilmiş olabileceğini vurgulayan Aydemir, partililerine uyarılarda bulundu. Aydemir, “Oranlar, ‘Bu ilçeyi almak istersek ne kadar bindirme gerekir?’ sorusunun cevabını veriyor. İki tane çalışma var. Bir tanesi, ilçeyi almak için yapılan çalışma… İkincisi de, göze batmayan ama aslında Büyükşehir’i hedefleyen çalışma” dedi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ-  (Özel Haber) Türkiye’de siyasi partiler ve milyonlarca seçmen 31 Mart’ta gerçekleşecek yerel seçimlere kilitlendi.

Partiler bir yandan ittifak çalışmalarını yürütürken diğer taraftan aday belirleme ve propaganda faaliyetlerine ilişkin kararlar alıyor. Ayrıca Yüksek Seçim Kurulu'nca (YSK), Mahalli İdareler Genel Seçimleri için askıya çıkarılan muhtarlık bölgesi listelerinin askı süresi doldu. 

Her seçim sürecinde partililere sandık güvenliği noktasında eğitimler veren ve teknik bilgilendirmede bulunan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Okulu İzmir Koordinatörü Abdullah Aydemir bu kez yeni seçmen oranları üzerinden çarpıcı açıklamalarda bulundu.

İzmir’de 3 milyon 252 bin 543 seçmen bulunduğunu açıklayan Aydemir, yeni gelen seçmen sayısının ise 204 bin 557 olduğunu vurguladı. Bu sayının oransal karşılığının ise yüzde 6,29’a karşılık geldiğinin aktaran Aydemir 18 yaşını geçerek yeni seçmen olanların oranının da yüzde 1,33’e tekabül ettiğini söyledi.

PARTİLİLERİNE SESLENDİ: UNUTMAYIN!
Aydemir, “İlçelere göre yüzde 20, yüzde 10, yüzde 9, yüzde 8 yeni seçmen en az 15 ilçede seçim sonucunu fazlasıyla değiştirir. Sadece ilçeler değil aynı zamanda Büyükşehir Belediye Başkanlığı da hedefte unutmayın” diyerek partililerine mesaj verdi.

ORANLAR, ‘BU İLÇEYİ ALMAK İSTERSEK NE KADAR BİNDİRME GEREKİR?’ SORUSUNUN CEVABINI VERİYOR!
İzmir’deki ilçelerin yeni gelen seçmen oranlarını tek tek paylaşan Aydemir detaylı bilgilendirmede bulundu.  Aydemir, “Verdiğim rakamlar yeni seçmen değil, yeni gelen seçmen! Yeni seçmen dediğimiz, 18 yaşını dolduran ve seçmen vasfına gelenlerdir. Bu rakamlar onlar değil. Bunlar daha önce o ilçede oy vermemiş ama yeni seçimde oy verecek olanlardır. Oranlar da çok kritik geldi. Tüm ilçelere yeni gelen seçmen sayılarını çıkarttım o oranları. Oranlar, ‘Bu ilçeyi almak istersek ne kadar bindirme gerekir?’ sorusunun cevabını veriyor. Bunların hepsi varsayım. Öyledir değildir, ayrı konu. Ama sayılar bana önceki seçimlere baktığımızda onu söylüyor. ‘Foça’da kazanabilirler mi?’ diye düşündüğümde, ‘Foça’da nasıl kazanırlar?’ diyorsun, ama bir bakıyorsun seçmenin yüzde 20’si değişmiş. Yeni seçmen gelmiş daha doğrusu! Foça’da yüzde 20 seçimin sonucunu değiştirir!” dedi.

İKİ AMAÇ VAR; BİRİ İLÇEYİ ALMAK DİĞERİ BÜYÜKŞEHİR’İ HEDEFLEMEK!
Aydemir, “Foça’daki asker oyları meselesinde kaç seçimdir aynı şeyi yapmışlar! Aslında yeni değil. Geçen seçimde de, referandumda da aynı şeyi yapmışlar. Ama biz uyumuşuz! Şimdi itiraz ettiler de değiştirmeye çalışıyorlar. İki tane çalışma var. Bir tanesi, ilçeyi almak için yapılan çalışma… İkincisi de, göze batmayan ama aslında Büyükşehir’i hedefleyen çalışma. Mesela sen Karşıyaka’ya ne kadar seçmen bindirirsen bindir sonuca ulaşma şansın yok. Ama Karşıyaka’ya 3-5 başka bir yere 3-5 bindirirse bu sefer Büyükşehir tehlikeye giriyor” diye konuştu.

HER SOKAKTA AKTİF BİR CHP’Lİ İSTİYORUZ
Aydemir ayrıca, “Bundan sonraki süreçte sandık çalışmaları, sokak örgütlenmesine ağırlık vereceğiz. Hedef; CHP için her sokakta bir tane aktif CHP’linin çalışıyor olmasını istiyoruz. Seçim dönemi değil. Her dönemde olmasını istiyoruz” açıklamasını yaptı.

İŞTE AYDEMİR’İN AÇIKLADIĞI İLÇELERE YENİ GELEN SEÇMEN YÜZDELERİ

Foça: Yüzde 20,27

Karaburun: Yüzde 10,13

Seferihisar: Yüzde 10,11

Güzelbahçe: Yüzde 8,45

Menderes: Yüzde 7,73

Çiğli: Yüzde 7,7

Kınık: Yüzde 7,7

Torbalı: Yüzde 7,7

Menemen: Yüzde 7,64

Urla: Yüzde 7,63

Aliağa: Yüzde 7,43

Gaziemir: Yüzde 6,99

Çeşme: Yüzde 6,95

Narlıdere: Yüzde 6,45

Dikili: Yüzde 6,34

Buca: Yüzde 6,33

Balçova: Yüzde 6,2

Karşıyaka: Yüzde 6,06

Bayraklı: Yüzde 6,01

Kemalpaşa: Yüzde 5,78

Karabağlar: Yüzde 5,77

Bornova: Yüzde 5,72

Konak: Yüzde 5,69

Selçuk: Yüzde 5,22

Bayındır: Yüzde 4,77

Bergama: Yüzde 4,1

Tire: Yüzde 4,09

Beydağ: Yüzde 4

Ödemiş: Yüzde 3,47

Kiraz: Yüzde 3,29

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Rezzan çini
 19 Ocak 2019 Cumartesi 14:31
İzmir CHP kıymetini bilemediği HAKAN TARTAN''a ayıp etmiştir İzmr.de yaşayan ve at gözlüğü olmayan ben ve benim gibiler zaten görüyor ama ne yazık ki!!!!çoğunluk durumu bu??????
 İzmirli
 19 Ocak 2019 Cumartesi 01:18
Başarılı olmak isteyen chp bayraklı ilçe yönetimini derhal görevden almalı. Yönetim yetersiz.
 M.naci bilce
 18 Ocak 2019 Cuma 22:55
İzmir''de tam 1988 de yerleştim iş gereği Türkiye de çok vilayeti ziyaret ederim her gittiğimde gözle görünür değişim var İzmir de niye birazcık değişim yok ? 10 yıl önce Ulukent vahşi çöp sorunu bugün de var körfezde yuzulemedi daha izmir İzmirli seçmen artık hizmet anlayışına göre oy verecek ve İzmir''in gelişimi değişimi için bu kez İzmir bu şansı kaçırmayacak akparti yi sev sevme adamlar bu işin hakkını veriyor bu bı gercek
 REİS
 18 Ocak 2019 Cuma 18:07
Foçadaki asker bizi sevmez oy da vermez mi diyorsun hoca.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz