MENÜ
İzmir 13°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir'in toplu ulaşımında ara dönem: İhaleyi kim aldı?
Güncel
1 Eylül 2015 Salı 11:53

İzmir'in toplu ulaşımında ara dönem: İhaleyi kim aldı?

İzmir’de tartışmalara neden olan ulaşımdaki kart ihalesi sonuçlandı. Belediyenin yeni ihale yapılana kadar geçici süreyle dört aylık yaptığı ihaleyi Kartek şirketi aldı.
Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşımda kullanılan kart ve ücret toplama sistemi için yaptığı ihale nedeniyle yaşanan süreç devam ediyor. Yıllardır belediye adına sistemi işleten Kent Kart A.Ş son ihalede devre dışı kalmıştı. İhaleyi Kartek A.Ş alınca konu yargıya taşınmış mahkeme “iş deneyim belgeleri yeterli olmadığı” gerekçesiyle Kamu İhale Kurumu’ndan ihaleyi düzeltmesini istemişti. KİK, kararın ardından belediyenin yeniden düzeltici işlem yapmasını isterken iki şirket arasında yaşanan gerilim karşılıklı açıklamalar ile devam etmişti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin başvurusu üzerine bir yandan İçişleri Bakanlığı Kent Kart AŞ’yi ihalelere girmekten men ederken diğer yandan iş bitirme belgeleri nedeniyle tartışmaların odağında olan Kartek A.Ş de belgeleri tamamlayarak mahkemeye sunacağını ifade etmişti. Süreç devam ederken aradaki boşlukta sorun çıkmaması için İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü geçici ihaleye çıktı. Dört aylık süre ile gerçekleştirilen ihaleye üç firma davet edildi. Davet usulü gerçekleştirilen ihalede komisyon işi Kartek A.Ş’ye verme kararı aldı. Belediyenin 5-10 yıllık gibi süre ile yapacağı büyük ihalenin işlemleri bitene kadar ihale kanununun ilgili maddesinden faydalanan ve acil ihaleye çıkan belediye işi Kartek A.Ş’ye vermiş oldu.

Öte yandan belediyenin eski firma Kent Kart A.Ş ile arasındaki hukuki süreç devam ederken Kent Kart’ın sürece yaptığı itiraz ve yargıdaki mücadelesi ise sürüyor. 
 

  Haberin Videosu

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 yorumcu
 2 Eylül 2015 Çarşamba 13:50
vatandasa itina ile eziyet edilir....
 ibrahim
 2 Eylül 2015 Çarşamba 11:05
şifre-kod diyerek vatandaşı aptal yerine koymaya çalıştınız. gerçekler ortada işte. yeni teknolojiler ve kolaylıklar suncağınıza eski sistemi mumla arar olduk. beceremediniz ama gitmemekte kararlısınız. Aziz Kocaoğlu başta kendini ve bunları def etmeli. ama nerde. yeniden ihaleye davet etmiş.
 Vatansever
 2 Eylül 2015 Çarşamba 10:51
İhaleyi alan firma AKP'li, Vera yazar kasa pos cihazları da BMC'yi batıran Sancaktar holdingin. Olay budurç
 deli bekir
 1 Eylül 2015 Salı 17:25
yeni firmanın cihazları çok yavaş. neden eski bir teknolojiye geçiş yaparsınız ki? insanın aklına rant diyesi geliyor ama...
 
 1 Eylül 2015 Salı 16:39
Eshot'un sitesindeki bakiye sorgulama ve durağa yaklaşan otobüs uygulaması tekrardan faaliyete geçmiş.
 
 1 Eylül 2015 Salı 14:27
Hala daha sorunların olduğunu söylüyorlar. Bakiye yetersiz gibi.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz