MENÜ
İzmir 13°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir'in yeni yaşam merkezi Ege-Koop Körfez Evleri yola çıktı
İnşaat/Emlak
18 Ağustos 2017 Cuma 14:12

İzmir'in yeni yaşam merkezi Ege-Koop Körfez Evleri yola çıktı

Ege-Koop'un 13. Onur Projesi olan ”Ege-Koop İzmir Körfezi Evleri”nin temeli, Marmara Depremi'nin 18. yılında Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan ve proje ortaklarının katıldığı törenle atıldı.

Ege-Koop İzmir Körfezi Evleri'nin temel atma töreninde konuşan Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, 40 milyon lira yatırımla iki yılda tamamlanacak proje için “Ege-Koop’un yatırım yaptığı  her bölgenin değerinin iki kat artığını herkes biliyor. Bu yüzden İzmir Körfez Evleri yatırım en doğru adresi. Bu fırsatı kaçırmayın” dedi.

Temel atma törenine Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, Başkan Yardımcıları Derviş Engin ve Vezir Aslan ile meclis üyeleri, CHP Çiğli İlçe Başkanı Zeynel Mertoğlu, muhtarlar, Ege-Koop Onursal Başkanı Öcal Uluç, basın mensupları, proje ortakları katıldı. Töreni, 18 bin 383 vatandaşın can verdiği Marmara depreminin yıldönünümünde gerçekleştirmelerinin önemli nedeni olduğuna dikkat çeken Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, “Ege-Koop’un önceliğinin depreme dayanıklı konut ve kent üretimi olduğunu bir kez daha hatırlatmak istedik. Bu hatırlatmaya ihtiyaç var çünkü 5 yıl önce büyük umut ve hayalle kanunlaşan 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun, maalesef siyasete alet edildi. İzmir’de Sayıştay raporuna göre 313 bin konutun depreme dayanıksız olduğu tespit edilmesine karşın hala elle tutulur, gözle görülür bir tablo ortaya çıkmadı. Bu kanunun uygulanması için siyaset üstü düşünmek gerekiyor” dedi.


HEPSİ DENİZ MANZARALI
Projedeki dairelerin tamamının deniz manzaralı olduğunu, güvenlikli, çocuk ve yetişken havuz ile fitnes ve toplantı salonunun da bulunduğunu ayrıca fiyatlarıyla da bölgedeki emsallerinden yüzde 30-40 arası daha ucuz olduğunu söyleyen Aslan, İzmir Enternasyonel Fuarı kapsamında da özel bir kampanya uyguladıklarını belirtti. Aslan, fuarın kısa bir süre sürdüğüne de dikkat çekerek konut sahibi olmak isteyenlerin acele etmesini önerdi. Yüklenici firma EKA İnşaat'ın da yollar dahil olmak üzere tüm alt yapı, yüzme havuzu ve peyzajı 2019’un ilk yarısında tamamla hedefi koyduğunu söyledi.

ASLAN'DAN ARSLAN'A TEŞEKKÜR
Ege-Koop'un Çiğli'ye yatırım kararı almasında önemli bir etkenin de yerel yönetimin başarılı bir çalışma sergilemesinden kaynaklandığını ifade edenEge-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan'a teşekkür etti. Aslan, “Başka yerlerde 4-5 ayda inşaat ruhsatı alamama sıkıntıların tam tersine projemizin inşaat ruhsatlarını 10 gün gibi inanılması güç bir sürede tamamladık. Demek ki, proje müellifleri projelerini, eksiksiz yaparlarsa, yapı  denetim yakından takip ederse, belediyede ki görevlilerde sorumluluklarını yerine getirirse, inşaat ruhsatları da kısa sürede alınabiliyormuş. Bunda Başkan Arslan yönetimindeki tüm belediye çalışanların katkısı büyük. Tüm ortaklarımız adına kendilerine kalben teşekkür ediyoruz” dedi.

“ÇİĞLİ'YE EGE-KOOP YAKIŞIYOR”
Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan da ilçenin yükselen bir yıldız olduğunu, üretim, sanayi ve konut yoğunluğunun kaliteli şekilde büyüdüğünü söyledi. Arslan, Ege-Koop'un ilk projesi Egekent-1'in mutu bir yaşam merkezi olduğunu, İzmir Körfezi Evleri'nin de bu zincirin yeni bir halkası olacağına inandığını belirtti. Çiğli’nin İzmir’in “Kuzey Yıldızı” olduğunu söyleyen Arslan, “2019'da Çiğli'ye yakışan bir yaşam alanıyla karşı karşıya kalacağız. Peyzaj çalışmaları ve damlama sulama sistemi ile alt yapı havuzlar yapılacak. Biz daha ne isteriz? Teşekkür ediyoruz. Çok güzel bir projeyle karşı karşıyayız, buradan İzmir'i seyrettiğinizde ne kadar şanslı olduğunuzu göreceksiniz. Güzel Çiğli'mize Ege Koop İzmir Körfez Evleri çok yakışacak” diye konuştu.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Öğrenci
 18 Ağustos 2017 Cuma 18:39
Şirket sahibi isimli kişi kentsel dönüşüm diyorsun bomboş arazilerde kentsel dönüşüm yapıyorsun. Kentsel dönüşümün anlamı ne zamandan beri değişti?
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz